Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Овој проблем го имам уше откако го купив ПиСиво(3 год) . Стануе збор за графичката, АТИ 9550 128мб. Секоја игра која тера на Опен Џи Ел, заглавува на 5-10 минути од играњето. На сервис од АМЦ рекоа било од драјверите. Одтогаш месечно мењам драјвери. Ги имам од Catalyst 3.1 па се до 7.5 . И на сите заглавува. Има ли лек? Не е од дополнителна програма ипситано.
Помош?
П.С. И со купечките драјвери со ЦДто ш`о ми го дадоа истото го прави. Хелп!

Компот е купен од АМЦ, можда и не ти е до графичката, све е можно кај нив.

Шо требаТ за да не ми бучиТ компјутеров? :)

Martin$ напиша:
Ќе мора да си ставиш Silent кулери кои ќе ја намалат бучавата. Исто и напојување со тивок кулер ќе треба да си купиш. Значи бичењето ќе се намали, ама за да исчезне ваљда само водно ладење му е спас. Е тоа немам уште пробано.:helou:

Martin$ напиша:

Избриши ги кулерите и све шо имаш друго у компјутер. Прашината те ебе.

Imam NX 8600 GT graficka karticka i koga igram igri mi gi ubrzuva, ne gi secka tuku gi ubrzuva. Staviv pojako napojuvanje ne e do toa. Aj ako nekoj znae zasto mi prai taka neka pise. Pozdrav

GoCcCcCe напиша:
Овој проблем го имам уше откако го купив ПиСиво(3 год) . Стануе збор за графичката, АТИ 9550 128мб. Секоја игра која тера на Опен Џи Ел, заглавува на 5-10 минути од играњето. На сервис од АМЦ рекоа било од драјверите. Одтогаш месечно мењам драјвери. Ги имам од Catalyst 3.1 па се до 7.5 . И на сите заглавува. Има ли лек? Не е од дополнителна програма ипситано.
Помош?
Напрај еден формат и стави си некоја дистрибуција на Windows во која ке ги има сите драјвери и пробај ја играта, а ако и тоа не бива тогаш не знам мењај графичка.

Struja_5 напиша:
Imam NX 8600 GT graficka karticka i koga igram igri mi gi ubrzuva, ne gi secka tuku gi ubrzuva. Staviv pojako napojuvanje ne e do toa. Aj ako nekoj znae zasto mi prai taka neka pise. Pozdrav

Пробај стави понови драјвери, или преинсталирај ја играта. Сум чул вака за убрзување на игри ама на ептен стари игри, на понови не би требало да ти прави така. У краен случај преинсталирај Windows, па ако и така несака, назад од кај што си ја купил (а пошо ти е NX, препоставувам дека е MSI картицата и тоа од Риверсофт купена) и барај замена.

GoCcCcCe напиша:
Помош?
bratce spored tava jas ne gledam nisto drugo osven problem vo hardverot (grafickata) t.e. taa gree provri dali e toa pa koga ke ti se iskluci fani ja i so raka vidi dali moze da ti izdrzi rakata na ladenjeto

Mr.F напиша:
Дали е можно температурата на харддискот да достигне 160 C* . Зошто спуштив HDD Temperature и ми покажува 160-170 C*. И ако може што да сторам за да ја намалам температурата, или каде да проверам попрецизно!
epa ne sekogas mozes da veruvas na senzorite
pak ke se poftoram (ako nemas garancija de) otvori go(kompjuterot ne hardo) i fani go so raka(hardo) ako e 160 sigurno deka ke te izgore malce :)

Druze na virtua tennis 3 mi ubzue. Poniova e igrata, a isto i na Counter strike koj e postara a na ovie novive i pojakive ne pravi. Moze da e i do toa a kartickata mi e MSN. Pozdrav i fala.

Struja_5 напиша:
Druze na virtua tennis 3 mi ubzue. Poniova e igrata, a isto i na Counter strike koj e postara a na ovie novive i pojakive ne pravi. Moze da e i do toa a kartickata mi e MSN. Pozdrav i fala.

Можда така ти изглеа дека ја забрзува играта, пошо откако рипнав од старата на новата картичка и јас приметив драстични разлики. Ама ако си 100% сигурен дека не е тоа, ондак на секоја игра што ја играш штиклирај V-sync тоа ти е опција фрејмрејтот играта да ти го заклучи на рефреш рејтот на мониторот, 60hz = 60 фрејма у секунда, 75hz = 75 фрејма и така натаму. Ако ни ова не успее да ја стабилизира играта, фино лепо врати им ја картичката на Риверсофт да ти даат нова, или пак апдејтирај си ја колекцијата на игри.

dali nekoj znaj kako mozi da se klaj tv-out na kompjuter ili treba da ja menvam grafickata , ili mozi nekako da se dodaj ?

Нова графичка само.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom