Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
@Jane
ако се разбираш у компјутери ќе знаеш,а и моите и твоите компоненти у конфигурацијава СИГУРНО нема да бидат исти,т.е. се што имам напишано е најбољи у својата класа.

@DoN DjElAtImUs

неможам да ти предложам ништо додека не ми кажеш кој ти е процесорот,како рам имаш(SD,DDR или DDR2),и каква матична имаш

smole напиша:
@Jane
ако се разбираш у компјутери ќе знаеш,а и моите и твоите компоненти у конфигурацијава СИГУРНО нема да бидат исти,т.е. се што имам напишано е најбољи у својата класа.

@DoN DjElAtImUs

неможам да ти предложам ништо додека не ми кажеш кој ти е процесорот,како рам имаш(SD,DDR или DDR2),и каква матична имаш
Како прво касно видовме дека сака само да го појача ама мора да каже што делови има за да знаеме што да му предложиме.

Иначе за првиот дел од постот, нема апслоутно никаква врска класите на компонентите со цената.:tapp::pos:
Мислиш ти зимаш поквалитетна роба а јас чкарт роба:tapp:
Се лажеш ако така мислиш. Како прво се кладам дека роба зимаме од исти фирми.
А разликата во цената е следново:
-постојат различни категории на дилери и секоја категорија има различни цени.
-секој си става различен процент на заработка.

И друг пат не мешај класи на роба, зошто истата роба е во цела македонија, дека не сме ние кујзнае колкав пазар па да има такви разлики. Може само да ставаме различни марки на делови па да има тука разлика, ама јас стално ја ставам најквалитетната за да немам после проблеми со муштериите и да не ги изгубам муштериите.
Поздрав

е тука се лажеш.

јас моите делови поретко ги зимам од Македонија,поише од Солун. Како на пр. HDD.Ти сигурно мислеше да стаиш некој Maxtor или WD. E не,јас мислев на Seagate Barracuda 7200.10,што конкретно е најбољи у 320гб класа.

Или dvd-rw.Да погодам,асус? Не бе бачко,јас ставам lite-on,џабе не се најбољи.

Да продолжам?

Case coolermaster,а не Delux

psu- coolermaster,ocz,zalman

cooler- zalman,thermalright,cm

vga-од Xfx,eVga,Gainward.ништо подоле

ram-ocz,corsair,mushkin

термална паста? од логин мизернана? не бе.Мојата се вика Arctic Silver 5, прогуглај па кажи ми дали има подобра.

ај најди ми ги овие марки у Македонија.Нема? Е нема.Додека нема,не ни можеш да ги имаш,што автоматски значи дека си зависен од увозот на твојата фирма.

никаква врска класите на компонентите со цената

има. Можеш да купиш лцд тв нео за 13000,a можеш и еквивалентен на него Sony да купиш за 25000 (пример). И сеа нема врска класата со цената?

Од ова што го гледам не се разбираш многу кога кажуваш дека SONY e 'набољи' во LCD.

А и за Segate дека е најдобар незнам баш.

пример беше,аман!

за Seagate не кажав како фирма (иако не е бр1 е во топ 3) туку за тој специфичен модел!

teneke напиша:
Од ова што го гледам не се разбираш многу кога кажуваш дека SONY e 'набољи' во LCD.

А и за Segate дека е најдобар незнам баш.
Segate за HD се најдобри плус имаат нов систем за читање на податоците од HD.

Сакам да купам нов монитор LG 19" CRT. Знае некој кај може да се најде и која му е цената?

smole имаш алатка измени\бриши ако не си знаел
edit.gif

Don најубо иди у некоја фирма прашај си колку ке те кошта да го појачаш зш овие очи ке си извадат од кај кој да земеш.

Ме интересира дали на Пентиум 1 машина може да се инсталира нов ХДД од 80 ГБ и дали ќе работи. Чипсетот поддржува 8 ГБ Хард Диск.

ако постои флеш за биосот (што лично не верувам) можеби.

Нема теорија, 80 гига не иде на Пентиум 2 а камоли на кец.

smole напиша:
е тука се лажеш.

јас моите делови поретко ги зимам од Македонија,поише од Солун. Како на пр. HDD.Ти сигурно мислеше да стаиш некој Maxtor или WD. E не,јас мислев на Seagate Barracuda 7200.10,што конкретно е најбољи у 320гб класа.

Или dvd-rw.Да погодам,асус? Не бе бачко,јас ставам lite-on,џабе не се најбољи.

Да продолжам?

Case coolermaster,а не Delux

psu- coolermaster,ocz,zalman

cooler- zalman,thermalright,cm

vga-од Xfx,eVga,Gainward.ништо подоле

ram-ocz,corsair,mushkin

термална паста? од логин мизернана? не бе.Мојата се вика Arctic Silver 5, прогуглај па кажи ми дали има подобра.

ај најди ми ги овие марки у Македонија.Нема? Е нема.Додека нема,не ни можеш да ги имаш,што автоматски значи дека си зависен од увозот на твојата фирма.

никаква врска класите на компонентите со цената

има. Можеш да купиш лцд тв нео за 13000,a можеш и еквивалентен на него Sony да купиш за 25000 (пример). И сеа нема врска класата со цената?
За марките еве нема да дискутирам зошто негде може си у право ама негде грешиш.

Иначе кажи ми каква гаранција ќе ми дадеш на делови земени од Солун? Или ако нешто ми се расипе ќе "тркнам" до Солун да ми го направат делот? Или па тебе ќе ти го дадам па по 2 недели ќе си го добијам назад компјутерот додека отидеш, па да го направат, па да ми го вратиш?

Многу голема маржа си рачунате.. Е6600 во Анхоч е 250 евра, гига меморија е 50-60 евра..

Ок, да не фрлам џабе пари. Поздрав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom