Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ама и поскапи. Овај е 50 евра, а Core 2 DUO e 100.:(

ама затоа Core 2 duo има 3мб или повеќе мб кеш...и Core 2 Duo е вистински двојадрен процесор...другите се гола вода во споредба со него...има разлика у цена ама и голема разлика и во перформанси...

А ќе можам ли да работат беспрекорно програмите кои ги наведов во исто време, притоа да не ми се блокира цел компјутер.:jaj: И тие игрите да ги играм на пристојна резолуција, се на медиум. Графичката и останатите компоненти ми се добри.

А ќе можам ли да работат беспрекорно програмите кои ги наведов во исто време, притоа да не ми се блокира цел компјутер.:jaj: И тие игрите да ги играм на пристојна резолуција, се на медиум. Графичката и останатите компоненти ми се добри.

Прво провери си дали матичната воопшто ти поддржува таков процесор.
Е2220 е супер процесор во твојов случај.

Прво провери си дали матичната воопшто ти поддржува таков процесор.
Е2220 е супер процесор во твојов случај.
Имам матична плоча: ECS 945GCT-M2
Поддржани процесори за неа: CPU TypeIntel Core2 Duo/Pentium D/4/Celeron D
Денес бев во продавница за компјутери и ми дадоа листа на процесори, од кои најефтин и најповолен ми се виде овај.

Имам матична плоча: ECS 945GCT-M2
Поддржани процесори за неа: CPU TypeIntel Core2 Duo/Pentium D/4/Celeron D
Денес бев во продавница за компјутери и ми дадоа листа на процесори, од кои најефтин и најповолен ми се виде овај.
Toj ne e Core 2 Duo, potocno Dual Core e, pomalce kes ima i pomal FSB ima od C2D.
Vidi nesto od E5*** ili E7*** CPU-a ako ima nekoi prifalivi ponudi.

Toj ne e Core 2 Duo, potocno Dual Core e, pomalce kes ima i pomal FSB ima od C2D.
Vidi nesto od E5*** ili E7*** CPU-a ako ima nekoi prifalivi ponudi.
Има и таква понуда: Е5200 COREDUO 2.50 2M 800MHz LGA775. Со тој процесор би можел да ги играм без сецкање ГТА 4, Прототајп и другите понови игри? Другите компоненти ми се солидни.

Има и таква понуда: Е5200 COREDUO 2.50 2M 800MHz LGA775. Со тој процесор би можел да ги играм без сецкање ГТА 4, Прототајп и другите понови игри? Другите компоненти ми се солидни.
Pa GTA bara Quad Core, mozes i so ovoj ali kako ke tera neznam :toe:

За игрите повеќе се гледа графичката, процесорот не толку. Каква графичка имаш? Инаку плочата ти е ѓубре.

Зошто си купил толку безвезе делови? Инаку за хардовите штом се PATA си го утнал редоследот, или џамперите. Провери пак. Ако не упали, плочата е за нигде.

Привремено решение е, пред тоа имав Целерон Д 352, туку ако ги сменам џамперите и ВД го ставам slave а Макстор master се си работи како што треба, ама работата е со нејќе обратно.Хмм

Thanks anyway

Имам еден проблем денеска го уклуцив пц-во и забелезав дека буквите од виндоусот ми се сменети.Отварам старт и сите букви ми се болдирани,се е болдирано:toe:,а сите сајтови ми се италик (форумов ми е италик,а и бројките на ѕоутубе не се разбираат).Може некој да ми помогне како да го поправам ова.
Зашто многу ме нервира вака:salut:

Ајде помош,
На лаптоп HP-COMPAQ USB портовите по некое време јавуваат дека не распознаваат приклучени единици (тоа се однесува на сите 3).Инаку има нова инсталација на XP-SP3, а и флешуван е биосот, чаре? ? ?

Кај некои компјутери Settup-от по default ги сетира USB портите на off.
Најди multibay cd rom и преформатирај компјутер. Едно од решенијата.

Имам еден проблем денеска го уклуцив пц-во и забелезав дека буквите од виндоусот ми се сменети.Отварам старт и сите букви ми се болдирани,се е болдирано:toe:,а сите сајтови ми се италик (форумов ми е италик,а и бројките на ѕоутубе не се разбираат).Може некој да ми помогне како да го поправам ова.
Зашто многу ме нервира вака:salut:

Одговор:

http://www.liutilities.com/products/registrybooster/tweaklibrary/tweaks/10564/

Избришав мсн и сеа коа сакав да го снимам пак вика ја имаш таа верзија а ја го избришав нз како да го напраам ако знаете кажете ми!!Фала однапред!!!!:raz:

Ако ти јавува дека имаш друга верзија тогаш го гледа како информација во регистерот. Побарај ги следниве file-ови за да ги избришеш:

Msn.exe
Msn6.exe
Msnsusii.exe

п.с. Едно прашање: да не слушајно инсталираше MSN Live 9 Beta?

Избришав мсн и сеа коа сакав да го снимам пак вика ја имаш таа верзија а ја го избришав нз како да го напраам ако знаете кажете ми!!Фала однапред!!!!:raz:

Ако си инсталирал Бета, па после си бил пишман, наздравје реинсталација на Win.Нема друг начин да се врати мсн.Нон-стоп ќе ти вади дека ја имаш таа верзија или некој 1667 ерор.Можеш да пробаш со некои решенија, има на гугл, ама за мене не работеа.
Јас од пуста мрза за реинсталација си користам Pidgin :nesum:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom