-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Луѓе помагајте!!!
Еве веќе 3 дена пробувам да најдам шо е проблемов со PC-во.
Конфигурација:
CPU - Intel Pentium 4 CPU 3.20GHz (знам дека не чини)
MB - ECS PF21-Extreme Chipset Intel® 925XE
RAM - 2GB V-Data (незнам точно колку MHz е)
VGA - ATI Radeon 4850 1GB
OS - Windows 7
Е сега... проблемов е, то шо на PC-ов невозможно е да се играат игри како Prototype, Demigod, Wolverine, Assassins Creed итн итн...
За пример че ја земам Prototype, на ова конфигурација оди со 6-7 fps ако не и помалце на LOW, без АА, без Vsync и на 800x600. Е сега, играва ја пробав на друг комп. со истава графичка.
Тој комп. има послаб процесор Intel Pentium 4 3.00GHz, 2GB RAM, GIGABYTE плоча (нз кој модел али земена му е пред 2-2.5 год.) исто со Windows 7.
На другиов комп. играва со AA x4, Vsync ON, HIGH Graphics и Shadows на 1024x700 ја тера без никаков проблем (без да сецни, без да успори).
Во овие 3 дена, 2 пати го форматирав PC-во и нема никаков вирус, имам најнови драјвери за MB, VGA и тн.. (пробав и со постари, исто е) пробав да наместам постара верзија на BIOS и пак исто е. Во моментов имам пуштено Hot CPU Tester и ги проверувам матичната и процесоро па че почекам до 9:31 (will finish at) и че видам какви резултати че покажи, а дотогаш ако некој ме разбра шо пишав (јас не се разбрав јбг 6:02 дојде) нека кажи можно решение. Јас мислам дека е фабричка мана на плочата и дека нема снага за да влечи доволно ресурси од процесоро и од графичката, а можи да е и до процесоро ама сакам да слушнам ваше мислење.
Thx in advance!!! :smir:
Едит: Баш сега пуштив dxdiag и незнам дали да плачам или да се фрлам од 5-ти...
Processor: n/a
DirectX Version: DirectX 11 (WTF??? 11????)
Не се чуди, Windows 7 има DirectX 11.
Пробај инсталирај друг windows, пример ХР или Vista или па Win 7 ама од друга инсталација, друго CD, не од истото. Во BIOS намести си на DEFAULT да ти е се, и флешни го со најнов биос. Тебе нешто процесорот те дупчи, а и премногу е слаб за тоа што го имаш склопено.