Помош: Општи прашања, совети, трикови..

Па и да и не:) Често професорот на предавање знае да ни каже некој штос што асистентот не го кажува, а тоа ни се наоѓа и те како за на колоквиум:) Знае професорот дека само 10% од студентите идеме на предавања, па намерно така прави.

кај мене па обратно е :D штосевите ни ги кажува асистентката, а професорката понекогаш ни кажува такви неповрзани работи, што ќе ги поврзеш тек кога ќе дојде време за колоквиум...

кај мене па обратно е :D штосевите ни ги кажува асистентката, а професорката понекогаш ни кажува такви неповрзани работи, што ќе ги поврзеш тек кога ќе дојде време за колоквиум...
Ама битно ќе ти помогнат тие неповрзани работи кога ќе ти лупнат некоја задача на колоквиум и ќе сфатиш дека уствари вредело идењето на предавања.:smir:

Здраво,ме заинтересира нешто visual basic...предходното искуство ми беше со php,html(за веб основи само),сега сакам да преминам на нешто посложено т.е visual basic.Прво да прашам дали сум згрешил што го симнав visual studio?дали во него има visual basic ..или тоа е програмот од каде што можат да се прават мали програми.Како за почеток сакам да објаснете едноставно како е можно да се импортира готово направена фактура од excel фајл,а потоа на празните места,од visual basic да се става аргументи и автоматски да се пополнува,а на крај да има можност да се принта,мислам малце е сложено али ај ако има некој време,не е задолжително,она другото погоре сакам да ми го објаснете,колку да стартувам.

Благодарам,
Nikolasr
Незнам кој ти кажал дека е посложено Visual Basic од PHP. Уствари незнам во кој контекст си го користел php. Но веќе ако се префрлаш на .NET технологија земи учи C#.

Вака..втора година сум и учиме програмирање на фри паскал уште сме на почетокот..ама јас поима си неам..гледам од претходните постови математика треба да се знае ..тоа да..и ако може некој да ми даде тјуториал или книга некоја за викендо ке седнам и кога ке имам слободно време ке пробам да научам нешто..пошто неможам да сфанам ништо..а во паскал уште не работиме решаваме некои задачи, втора година сум ако некој знае и е учил ке го замолам колку може да ми помогне :):pipi:

Вака..втора година сум и учиме програмирање на фри паскал уште сме на почетокот..ама јас поима си неам..гледам од претходните постови математика треба да се знае ..тоа да..и ако може некој да ми даде тјуториал или книга некоја за викендо ке седнам и кога ке имам слободно време ке пробам да научам нешто..пошто неможам да сфанам ништо..а во паскал уште не работиме решаваме некои задачи, втора година сум ако некој знае и е учил ке го замолам колку може да ми помогне :):pipi:

Можеме да ти помегнеме со конкретен проблем , отвори , земи прочитај и прашај

порано џабе беше читав...но само од читање не бива кога инсталирав паскал појасно ми стана :)
само ке ве замолам ако можете некои задачи да ми дадете за почетници оти нема во книгата ?
а тест треба да правам

Јас учам Паскал на училиште ама бидејќи сакам да продолжам понатаму со програмирање земав додатни часови кај пријател.
Е сеа книгата за паскал за една година средно со 3 часа неделно , јас ја научив за 3-4 недели по 2 сати неделно. Значи многууу побрзо со оглед на тоа шо на сколија е се раздолжено бла бла бла. Значи основните работи бидејќи не обрнувавме премногу внимание на паскал, со оглед на тоа шо е паскал, ама важно е дека го научив начинот на размислување.
Сега почнав C++ . Синтаксата ја знам , лесна е. Ама за еден ред код , знам имам мислено пола сат.

П.С. Предлог со што да продолжам после C++ ?

да бидам искрен неам абер од програмирање чисто онака се заинтересирав пошо иам слободно време за трошење па сакам да ги научам основите на програмерството. Побарав по интернет курсеви и наидов на семос 18 часа 3600 денари па сакам да знам дали некој може да препорача нешто подобро и дали со овој курс може да напреднам и подлабоко да навлезам во програмирањето :nesvest:

да бидам искрен неам абер од програмирање чисто онака се заинтересирав пошо иам слободно време за трошење па сакам да ги научам основите на програмерството. Побарав по интернет курсеви и наидов на семос 18 часа 3600 денари па сакам да знам дали некој може да препорача нешто подобро и дали со овој курс може да напреднам и подлабоко да навлезам во програмирањето :nesvest:

Искористи го интернетот имаш милион туторијали за почетници

земи си скрипта шо учат средношколците учат од неа....и таму имаш се објаснето..ке научиш за 1 недела све...на мене толку ми требаше за паскалот..јас ја имам скриптата дома

Леле аман не ти треба курс, побарај од некој што студира тоа материјали или на крај краева по интернетов имаш 1000 туторијали.

Море кога ќе те поднаучи некоје 100 пати полесно да запамтиш ;) Ќе те поднаучи повеќе .. одкако ќе го земаш курост ... после ќе си бараш интернет туторијали ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom