Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
да ми помогни некој за состав за химена и родриго

да ми помогни некој за состав за химена и родриго

Санчо а знаеш ли како се вика тоа текстот? И знаеш ли за што воопшто се работи? И знаеш ли у кој век све тоа се случува? И знаеш колку е голема книгата?

темата ми е (ХИМЕНА БАРА ПРАВДА И ОДМАЗДА НО И ЉУБОВ ОД РОДРИГО)

--- надополнето ---

TORRES9 напиша:
темата ми е (ХИМЕНА БАРА ПРАВДА И ОДМАЗДА НО И ЉУБОВ ОД РОДРИГО)
АКО МОЖЕ НЕКОЈ НЕКА МИ ПОМОГНИ

Ми треба помош за следниве теми:
-Трагиката на печалбарството прикажана преку драмата „Печалбари“ од Антон Панов
-Оптимизмот и вербата во посветла иднина во поезијата на Кочо Рацин (Проштевање,Печал,Татунчо,Копачите)
-Најчести мотиви во поезијата на Коле Неделковски
Благодарам однапред :)

Ако има некој нешто за Пиреј - Петре М Андреевски, Пустина - Ѓорѓи Абаџиев и Големата вода - Живко Чинго нека ми прати, праам писмена во вторник, а незнам од каде да најдам материјал...
благодарам однапред.

ПС. ако некој се нафаќа да напише нешто, нека каже па ќе му ги пишам точните теми....

благодарам уште еднаш =)

Кратка содржина :Горски венец-Његош

luge ima li nekoj sostav za Ojdip Tiranin od Sofokle molam za pomos najkasno do cetvrtok blagodaram odnapred

aj nekoj ako znae istorija na maskenbal ve molam da mi pisi.znaci mi treba istorija na maskenbal-koga se odrzal prviot maskenbal,kade se odrzal i znacenje na maskenbalot(zosto se maskiraat).pls ako znae nekoj samo pobrzo.tnx

Има ли некој готов текст за ''злосторство и казна''?

Ме интересира од каде можам да download-ирам книги во pdf формат на српски јазик? Поконкретно сакам да најдам книги од Милорад Улемек Легија.

zdravo, mi treba knigata "Prekrasen nov svet", vo original e Brave New World od Aldous Huxley. dokolku nekoj go ima makedonskiot prevod, go molam da me iskontaktira. mi treba za na fakultet. za detalite ke se dogovorime. ja pobarav vo "Tri" megjutoa veke od poodamna ja nemaat... :nesum:

1. Илијада - 6 песна - разделбата
2. Гилгамеш - од 9 песна па натаму
3. Ликот на Хектор од илијада
4. Цар Едип
Некој?

Кратка содржина на "Островот со скриеното богатство" од Стивенсон.. Или некоја македонска страна на која има содржини од разни книги..

1. Илијада - 6 песна - разделбата
2. Гилгамеш - од 9 песна па натаму
3. Ликот на Хектор од илијада
4. Цар Едип
Некој?
Можда можам да ти најдам за ден, два, ако ти е итно, тогаш не можам да ти помогнам.
Иначе за мене некој ако ја знае идејата и пораката на Гуливеровите Патувања...

Сега незнам дали на прашањево му е тука местото,ама ме интересира некој да не знае некој кога Игор Џамбазов ќе ја промовира новата книга во Рамстор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom