Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Ако има некој од форумов состав или што било слично за Сид или Тартиф ќе ве молам на ПП.Бтв ми требаат состави за писмена така да секоја помош е добредојдена,ви благодарам

aj ve molam ako ima nekoj neshto za "pirej"neka mi prati
itno mi e utre praam pismena
mi treba analiza na likovite ali ne e bitno shto i da imate dobro kje mi dojde fala :)

Знае некој француски?

Ми треба превод на реченицава:
ne demeure qu`un seul fois dans un corps sensible: au reste-un cheval, un chien, un homme meme, n`est que la ressemblance peu tangible de ces animaux.

ми треба помош. ми треба прераскажана СКЕНДЕРБЕГ од Григор Прличев за утрее..

--- надополнето ---

ми треба раскажана поемата СКЕНДЕРБЕГ од Григор Прличев ми треба помош

Па, ја имаш прочитано?
последниот ден ти текна да бараш. Книгите се за читање, деца.

Знае некој француски?

Ми треба превод на реченицава:
ne demeure qu`un seul fois dans un corps sensible: au reste-un cheval, un chien, un homme meme, n`est que la ressemblance peu tangible de ces animaux.

Aко сеуште ти треба превод.

..не останува (живее) сам на патот со сензибилното (чувствително) тело: впрочем - коњ, куче, па дури и човек, не дека се тоа малку материјални сличности со овие животни.​

Имене ми треба помош на овие две теми ако има некој нека помогни !!
Ако има некој од форумов состав или што било слично за Сид или Тартиф ќе ве молам на ПП.Бтв ми требаат состави за писмена така да секоја помош е добредојдена,ви благодарам

Ако може некој да ми ја најде цар едип прераскажана или не е битно некој линк да се најде ве молам итно е! :kesa:

Здраво ,
дали некој ја има читано книгата "Крајпатни знаци" - Иво Андриќ , ве молам за одговор потребно ми е за семинарска , не можам да најдам од никаде податоци .... фала ви однапред

И мене ми требаат овие две има некој??? Ве молам побрзоо.

Може некој да ми најде содржина од ''Процес''-Кафка?
Ми треба итно,па ако некој се најде многу ќе му бидам благодарен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom