Помош! - ми треба одредено дело/проект...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
Вештица добри 70% одова твоево с сложувам но и да го додадам моите 2 аргументи. Случај на факс (добро де подоцна се случува у животот) Имаме историја на стар век каде имаш за Египет за Месопотамија и останата материја поолна со факти. Знаеш што се дешава? Мењаат закони некои од погорните “катови“ и сеа со недостаток на време материјата се скратува. Еден Египет се поминува за блок часови. А нема ни доволно време да се допредаде дел од месопотамија во наредните три.
Истиов предмет го слушав пред 3 години. Беше изводливо да се предаде во 3 часа. И пак не е доволно.

И сеа ќе ми кажеш дека требало на време. Каде се предава цела книга од 400 страни чисти факти за еден час? И жално е што се повеќе се уништуваат неко стари вредности кои порано совршено се вклопуваа - сега се катастрофални.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Вештица добри 70% одова твоево с сложувам но и да го додадам моите 2 аргументи. Случај на факс (добро де подоцна се случува у животот) Имаме историја на стар век каде имаш за Египет за Месопотамија и останата материја поолна со факти. Знаеш што се дешава? Мењаат закони некои од погорните “катови“ и сеа со недостаток на време материјата се скратува. Еден Египет се поминува за блок часови. А нема ни доволно време да се допредаде дел од месопотамија во наредните три.
Истиов предмет го слушав пред 3 години. Беше изводливо да се предаде во 3 часа. И пак не е доволно.

И сеа ќе ми кажеш дека требало на време. Каде се предава цела книга од 400 страни чисти факти за еден час? И жално е што се повеќе се уништуваат неко стари вредности кои порано совршено се вклопуваа - сега се катастрофални.
Има едно нешто, се вика личен развој. Тоа значи дека не треба да има потреба да те брка професорката со писмени и испрашувања за Балзак на пример, за ти да знаеш нешто од општа култура, и да прочиташ нешто паметно, туку дека треба своеволно да се надградуваш, за утре да биде човек од тебе. Ако ти сакаш да знаеш, за тоа што сакаш да знаеш ќе си прочиташ дома. Доволно е да побараш препорака на книги од професорот.
Еве ако почнавме примери, кај мене на факултет повеќето студенти не дебатираат со факти туку со реченици од типот јас мислам... според мене... и слични празни муабети. И ти да им кажеш пример од книга, од филм или било што нема поента, зошто они не ни слушнале за книгата. Е тоа е од голема заинтересираност на студентите за нивната професионална надоградба.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
1
да ми помогни некој за состав за химена и родриго

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
да ми помогни некој за состав за химена и родриго
Санчо а знаеш ли како се вика тоа текстот? И знаеш ли за што воопшто се работи? И знаеш ли у кој век све тоа се случува? И знаеш колку е голема книгата?

Член од
30 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
1
темата ми е (ХИМЕНА БАРА ПРАВДА И ОДМАЗДА НО И ЉУБОВ ОД РОДРИГО)

--- надополнето ---

TORRES9 напиша:
темата ми е (ХИМЕНА БАРА ПРАВДА И ОДМАЗДА НО И ЉУБОВ ОД РОДРИГО)
АКО МОЖЕ НЕКОЈ НЕКА МИ ПОМОГНИ

akcioner

стартер
Член од
20 февруари 2010
Мислења
174
Поени од реакции
85
Ми треба помош за следниве теми:
-Трагиката на печалбарството прикажана преку драмата „Печалбари“ од Антон Панов
-Оптимизмот и вербата во посветла иднина во поезијата на Кочо Рацин (Проштевање,Печал,Татунчо,Копачите)
-Најчести мотиви во поезијата на Коле Неделковски
Благодарам однапред :)

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Ако има некој нешто за Пиреј - Петре М Андреевски, Пустина - Ѓорѓи Абаџиев и Големата вода - Живко Чинго нека ми прати, праам писмена во вторник, а незнам од каде да најдам материјал...
благодарам однапред.

ПС. ако некој се нафаќа да напише нешто, нека каже па ќе му ги пишам точните теми....

благодарам уште еднаш =)

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Кратка содржина :Горски венец-Његош

Член од
21 март 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
luge ima li nekoj sostav za Ojdip Tiranin od Sofokle molam za pomos najkasno do cetvrtok blagodaram odnapred

Ultimate'

Диктатор
Член од
23 октомври 2007
Мислења
118
Поени од реакции
9
aj nekoj ako znae istorija na maskenbal ve molam da mi pisi.znaci mi treba istorija na maskenbal-koga se odrzal prviot maskenbal,kade se odrzal i znacenje na maskenbalot(zosto se maskiraat).pls ako znae nekoj samo pobrzo.tnx

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Има ли некој готов текст за ''злосторство и казна''?

B

Blacks

Гостин
Ме интересира од каде можам да download-ирам книги во pdf формат на српски јазик? Поконкретно сакам да најдам книги од Милорад Улемек Легија.

Член од
22 јануари 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
zdravo, mi treba knigata "Prekrasen nov svet", vo original e Brave New World od Aldous Huxley. dokolku nekoj go ima makedonskiot prevod, go molam da me iskontaktira. mi treba za na fakultet. za detalite ke se dogovorime. ja pobarav vo "Tri" megjutoa veke od poodamna ja nemaat... :nesum:

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
1. Илијада - 6 песна - разделбата
2. Гилгамеш - од 9 песна па натаму
3. Ликот на Хектор од илијада
4. Цар Едип
Некој?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.808
Поени од реакции
44.126
Кратка содржина на "Островот со скриеното богатство" од Стивенсон.. Или некоја македонска страна на која има содржини од разни книги..

Kajgana Shop

На врв Bottom