Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
mi treba pomos za sostav na tema: dobroto delo go nadzivuva covekot ! ve molam itno e pomognete nekako fala odnapred :)

--- надополнето ---

ce moze li nekoj da mi pomogne za pismena vo vrska so temata : dobroto delo go nadzivuva covekot ... itno e ve molam ako znaete bilo sto vo vrska so temata pisite . fala odnapred

Ве молам помош со Гарванот!

Знам дека има веке напишано нешто за него на темава, го прочитав али сепак имам уште некои прашања у глава..многу ме замисли поемава ја обожавам! :)

значи вака, знаеме дека По бил љубител на алкохолот и дрогите за жал, е сега, дали гавранот бил стварно реалност, или тоа било халуцинација? нормално тоа НЕВРМОР е халуцинација неможе птицата да збори нели -.- али сепак самата појава на гавранот дали тој ја замислил или вистина било тоа? исто и пред тоа, со тропањето на вратата..дали и тоа е измислено или..?
ве молам појаснете ми ке спобудалам, морам да го знам одговорот.
фала мн :) ^^

Ве молам помош со Гарванот!

Знам дека има веке напишано нешто за него на темава, го прочитав али сепак имам уште некои прашања у глава..многу ме замисли поемава ја обожавам! :)

значи вака, знаеме дека По бил љубител на алкохолот и дрогите за жал, е сега, дали гавранот бил стварно реалност, или тоа било халуцинација? нормално тоа НЕВРМОР е халуцинација неможе птицата да збори нели -.- али сепак самата појава на гавранот дали тој ја замислил или вистина било тоа? исто и пред тоа, со тропањето на вратата..дали и тоа е измислено или..?
ве молам појаснете ми ке спобудалам, морам да го знам одговорот.
фала мн :) ^^

Злато, не се опседнувај. :) Воопшто всушност и не е важно дали се појавила птицата на прозорот и дали некој навистина тропнал на врата. Поентата е во симболиката на двете нешта која ти очигледно си ја доловила. А одговор на прашањето, никој жив не може да ти даде. Може само Едгар ако стане од гробот, значи, не се оптеретувај со тоа... :wink:

Налетав на делчево од книгата Љубовта за Ана од Иле Милевски и се внесов бидејќи е како автобиографска за секој студент во студентските домови.
Од 11 октомври излегува во продажба книгата Љубовта за Ана од Иле Милевски.
Во сите КИОСЦИ во следниве градови: Скопје, Охрид, Битола, Прилеп, Кавадарци, Струмица, Велес, Штип, Куманово, Кочани, Кратово и Пробиштип.

Прашав денес во 3-4 киоска, ми рекоа дека ја нема, а во еден ја имало па ја вратиле, а пишува на страната дека демек количините се ограничени. Може да се најде уште некаде знае некој? По книжарниците низ центар???

линк:

http://www.crnobelo.com/zabava/interesno/6724-citajte-ljubovta-za-ana

Налетав на делчево од книгата Љубовта за Ана од Иле Милевски и се внесов бидејќи е како автобиографска за секој студент во студентските домови.

Прашав денес во 3-4 киоска, ми рекоа дека ја нема, а во еден ја имало па ја вратиле, а пишува на страната дека демек количините се ограничени. Може да се најде уште некаде знае некој? По книжарниците низ центар???

линк:

http://www.crnobelo.com/zabava/interesno/6724-citajte-ljubovta-za-ana

Го читав тоа што е објавено како e-book, имам забелешки во врска со правописот, има премногу грешки, но веројатно целосното издание е лекторирано, а и некои делови ми се малку конфузни, на пример тоа како нараторот од 3 лице (er форма) се префрлува во јас (ich форма) е многу невешто изведено.

Иан седна во првата клупа веднаш до прозорецот. За момент ја виде прекрасната зелена трева и неколкуте зелени дрвја коишто допираа дури до прозорецот.
Влезе еден од професорите.
,,Тоа е шефот на катедрата”, рече студентот којшто седеше заедно со Иан во првата клупа.
Се запознавме. Се викаше Маки.
,,Од каде доаѓаш?” го запрашав.
,,Од Виница. A ти од каде си?”
,,Од Пробиштип”, му одговорив.

Прво зборува за ликот, а потоа ликот го кажува настанот од своја перспектива. Збунувачки. :icon_conf

Сепак имам желба да ја прочитам цела.

Се разбуричкав по нетов и најдов група на фејсбук, во информации пишува: Романот „Љубовта за Ана“ можете да го најдете во книжарниците во Скопје: Или Или, Египетска Сонувалка и Матица Македонска.

Го читав тоа што е објавено како e-book, имам забелешки во врска со правописот, има премногу грешки, но веројатно целосното издание е лекторирано, а и некои делови ми се малку конфузни, на пример тоа како нараторот од 3 лице (er форма) се префрлува во јас (ich форма) е многу невешто изведено.

Прво зборува за ликот, а потоа ликот го кажува настанот од своја перспектива. Збунувачки. :icon_conf

Сепак имам желба да ја прочитам цела.

Се разбуричкав по нетов и најдов група на фејсбук, во информации пишува: Романот „Љубовта за Ана“ можете да го најдете во книжарниците во Скопје: Или Или, Египетска Сонувалка и Матица Македонска.

Да, да баш и мене ме збуни ова, но не ми пречи се додека темата е интересна!

Е баш па овие книжарници не знам кај се, в центар се некаде или????

Да, да баш и мене ме збуни ова, но не ми пречи се додека темата е интересна!

Е баш па овие книжарници не знам кај се, в центар се некаде или????

Матица знам дека е во центар, на Климент Охридски бр. 23.
За Египетска сонувалка имаш мапа овде, карши кино Вардар.
Или Или е на плоштад Слобода (Дом на градежници).

Ми требит воведен дел на тема “Мојата теорија за модерниот човек“, и од прилика шо требит да опфатам.

Здраво,ако може некој да ми помогне.Ми треба состав за писмена работа по македонски јазик на оваа тема ,,Злото и кога победува ја носи во себе својата пропаст‘‘ Фала однапред :smir:

Дали некој знае германски? Ми треба за на работа случај имам од Германија. фала :).

"Frau Gabriele Kinder hat uns mit der Vertretung ihner Interessen beauftragt. Sie mochte dass ihre in Deutchland geschlossene Ehe mit dem geburigen Mazedonier Herrn Feti Tairi in Mazedonien eingetragen wird. Sie haben uns mit mitgeteilt, dass die Eintragung sowohl in das Geburtsbuch als auch das Eheregister ohne Mitwirkung des Ehemannes moglich ist. Wir gehen davon aus, dass die Eintragung in ein Register bze. ein Buch fur die Anerkennung der Ehe in Mazedonien ausreichend ist. Da wir das Eheregister fur vorzugswurdig halten, wurden wir Sie bitten, nur hierin eine Eintagung zu veranlassen. Wenn Sie der Uberzeugung sind, dass beide Eintragungen erfordelich sind, bitten wir Sie, uns hiervon in Kenntnis zu selten. Der Geburtsort und der aktuelle Wohnort des Ehemannes is Gostivar. Wir bitten Sie hoflichst, uns die Hohe der Kosten fur Ihr Ttigwerden mitzuteilen. Nach Rucksprache mit unserer Mandatin werden wir Sie sodann gegebenenfalls in dieser Angelegenheit beauftragen. Dann mussten Sie uns auch noch einmal ausdrucklich mitteilen, welche Unterlagen sie insgesamt benotigen (z.b Original der Heiratsurkunde, Auszug aus dem Familienstammbuch, Kopie des Personalausweises unserer Mandatin und Vorlage einer auf Sie lautenden Vollmacht). Wir mochten uns schon einmal vorab fur die freundliche Zusammenarbeit mit Ihren bedanken. "

Дали некој ја има обработено ,,Сердарот‘‘ од Григор Прличев ? потребно е да ги пронајдам стилските фигури барем во една песна...ако ги има некој би му бил благодарен да ме контактира по ПП...

Дали има некој есеи за :
Луѓето не се гладни само за леб, туку и за љубов и внимание
Малку се оние кои знаат да прават добро, за зло е спремен секој
Убавите зборови се најкраток пат до успехот

Имам потреба од есеи или кратки текстчиња на темите:
1. Јазикот и верата се душата на народот
2. Во писмото се стои а да го нема писмото се би се заборавило, иначе под писмо се подразбира книга, значи есеј за книга..
3. Учителите градат живи споменици во своите ученици
Било каква информација, текстче, есеј било што е од огромна помош..:pipi:
Фала однапред.

Копнежот по родниот крај во Т'га за југ
Отпорот на македонскиот народ во македонска крвава свадба
Женските ликови во сердарот и крвава кошула(анализа и споредба)

обично сам си спремам писмени ама пошо таков ми беше периодот не стигнав да прочитам нишо од ова(срам да ми е, у некоја др прилика ке ги читнам) ај ако може некој нешто да ми прати, стварно би ми било од голема помош :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom