Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

^^Ве молам помош со Гарванот!
Знам дека има веке напишано нешто за него на темава, го прочитав али сепак имам уште некои прашања у глава..многу ме замисли поемава ја обожавам!
значи вака, знаеме дека По бил љубител на алкохолот и дрогите за жал, е сега, дали гавранот бил стварно реалност, или тоа било халуцинација? нормално тоа НЕВРМОР е халуцинација неможе птицата да збори нели -.- али сепак самата појава на гавранот дали тој ја замислил или вистина било тоа? исто и пред тоа, со тропањето на вратата..дали и тоа е измислено или..?
ве молам појаснете ми ке спобудалам, морам да го знам одговорот.
фала мн^^
Воопшто всушност и не е важно дали се појавила птицата на прозорот и дали некој навистина тропнал на врата. Поентата е во симболиката на двете нешта која ти очигледно си ја доловила. А одговор на прашањето, никој жив не може да ти даде. Може само Едгар ако стане од гробот, значи, не се оптеретувај со тоа... :wink:Од 11 октомври излегува во продажба книгата Љубовта за Ана од Иле Милевски.
Во сите КИОСЦИ во следниве градови: Скопје, Охрид, Битола, Прилеп, Кавадарци, Струмица, Велес, Штип, Куманово, Кочани, Кратово и Пробиштип.
Налетав на делчево од книгата Љубовта за Ана од Иле Милевски и се внесов бидејќи е како автобиографска за секој студент во студентските домови.
Прашав денес во 3-4 киоска, ми рекоа дека ја нема, а во еден ја имало па ја вратиле, а пишува на страната дека демек количините се ограничени. Може да се најде уште некаде знае некој? По книжарниците низ центар???
линк:
http://www.crnobelo.com/zabava/interesno/6724-citajte-ljubovta-za-ana
Иан седна во првата клупа веднаш до прозорецот. За момент ја виде прекрасната зелена трева и неколкуте зелени дрвја коишто допираа дури до прозорецот.
Влезе еден од професорите.
,,Тоа е шефот на катедрата”, рече студентот којшто седеше заедно со Иан во првата клупа.
Се запознавме. Се викаше Маки.
,,Од каде доаѓаш?” го запрашав.
,,Од Виница. A ти од каде си?”
,,Од Пробиштип”, му одговорив.
Го читав тоа што е објавено како e-book, имам забелешки во врска со правописот, има премногу грешки, но веројатно целосното издание е лекторирано, а и некои делови ми се малку конфузни, на пример тоа како нараторот од 3 лице (er форма) се префрлува во јас (ich форма) е многу невешто изведено.
Прво зборува за ликот, а потоа ликот го кажува настанот од своја перспектива. Збунувачки. :icon_conf
Сепак имам желба да ја прочитам цела.
Се разбуричкав по нетов и најдов група на фејсбук, во информации пишува: Романот „Љубовта за Ана“ можете да го најдете во книжарниците во Скопје: Или Или, Египетска Сонувалка и Матица Македонска.
Да, да баш и мене ме збуни ова, но не ми пречи се додека темата е интересна!
Е баш па овие книжарници не знам кај се, в центар се некаде или????
.