Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека ќе ви изгледа смешно прашањево ама сакам да знам како е правилно:

отсега или од сега ?

Ме заинтересира ова, па го најдов во Правописот:
90.Слеано се пишуваат сложените прилози: ...д) Сложените прилози на кои првиот дел им е некој предлог: бездруго; веднаш...зачас, задутре...отпрво, отсега, отсекаде... итд. :toe:

Како e-book ја сакаш? :)

Може и така, ќе си ја имам за мене :)

Инаку ми ја порачаа да ја купам како бук, па за да не лутам од книжарница во книжарница си викам тука да не знае некој

Гледам дека доминираат теми поврзани со литературата но јас денес ќе поставам едно прашање од областа на ликовната уметност.
Дали знае некој каде би можел да најдам штафелај??? Погледнав во некои ателјеа и има но по цена од околу 4000 ден? Бидејќи е наменето за поклон тоа е една опција, но еве ајде да прашам да не знае некој поефтина варијанта, пошо ипак сум сеуште постдипломец и приправник и поимот многу пари ми е сеуште непознат:)

Ako moze nekoj nakratko da mi ja kaze sodrzinata na Haklberi Fin ili pak nekoj link kade sto ke mozam da ja najdam
Fala odnapred :)

Ми треба книгава: Егзодусот на Македонците од Грција од Лидија Лафазановска-Стојановиќ и Ермис Лафазановски. Книгава ја издава Евро Балкан, ама јас не знам каде е тоа! :(

Помош!Дали некој може да ми каже каде да најдам листа од Adjective from nouns.....

Или пак да ми напише неколку придавки од именки

boredom,eccentricity,energy,excitement,fame,happiness,health,home,interest,laziness,peace,relaxation,stress,suprise.....

Лектира..

дали можите овде на интернет да ја најдите лектирата Крилја од Априлин Пајк за читање. барав ама не можев да ја најдам. :se_ molam

boredom,eccentricity,energy,excitement,fame,happiness,health,home,interest,laziness,peace,relaxation,stress,suprise.....

Boring, eccentric. energetic, excited, famous, happy, healty, homely, interesting, lazy, peaceful, relaxed, stressed, suprised.

Zdravo...
Ve molam...da mi pomogne nekojj :)
Mi treba esej za Ana Karenina ....

ITNO E .... HELP MEEE !!

Дан знајт некој кај можам да ја најдам "Зора зад аголот" од Димитар Солев на интернет? Поточно ми требит 13 - тиот дел.
Благодарам однапред.

Tука имаш правила,односно дадени се наставки како одредени именки формираат придавки..Мислам дека доста може да ти помогне...
http://fcegrammar.wordpress.com/2007/02/27/adjectives-made-from-nouns/

Луѓе ве молам некој состав за романот Пиреј темата гласи: ,,Пиреј е роман за неуништливоста на човековото постоење'' и ако може некој состав со тема: ,,Човекот најмногу учи кога чита и пишува'' ви благодарам однапред. поздрав

плс ако има некој нешто за
Гарванот- Едгар Алан По
Албатрос -Шарл Бодлер
нека ми пратии мн ми е итно ќе правам писмена .. :se_ molam

Има ли некој обработка на Горски Венец од Петар Петрович - Његош? Ај ве молам итно ми е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom