Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
"Нестор Алексиев - Мирчевски - Резбар" од Борис и Радмила Несторовски во издание на Музеј на град Скопје 2002-ра година. Некој да знае каде би можело да се најде?

"Нестор Алексиев - Мирчевски - Резбар" од Борис и Радмила Несторовски во издание на Музеј на град Скопје 2002-ра година. Некој да знае каде би можело да се најде?
Оваа ја бараш?received_291819465330056.jpeg

Здраво, дали има некој состав за Клетници, паралела помеѓу ликовите. Ве молам ми треба за утре.

Dali ima online verzija na dijalozite na Platon?
Dokolku ne, od koja knizara preporacuvate da gi kupam?

Малце поспецифично прашање, не знаев каде да го поставам искрено, па оваа тема ми изгледа најприкладна.
Ми требаат книгички, вежбанки, интерактивни книги или енциклопедии за предшколска возраст.
Новогодишни празници се ближат, па убаво би дошло некое вакво книгиче да се стави во пакетчињата кои ќе се поклонуваат.

Ми треба (навистина многу ми е важно и итно) препев на македонски јазик на сонетот „Леда и лебедот“ од Вилијам Јејтс. Дали некој го има по дома, да побара во некоја книга со поезија? Јас имам една збирка со најзначајните примери од светската поезија, но баш страницата каде што треба да е „Леда и лебедот“ недостасува.

Ако немате, ќе може и помош каде би можел да ја побарам (фејсбук групи и сл.).

Ми треба (навистина многу ми е важно и итно) препев на македонски јазик на сонетот „Леда и лебедот“ од Вилијам Јејтс. Дали некој го има по дома, да побара во некоја книга со поезија? Јас имам една збирка со најзначајните примери од светската поезија, но баш страницата каде што треба да е „Леда и лебедот“ недостасува.

Ако немате, ќе може и помош каде би можел да ја побарам (фејсбук групи и сл.).

ЛЕДА И ЛЕБЕДОТ

Ненадеен удар: уште мафта тој со крило
Над момата тетерава, бедрата дур ѝ ги гали
Со ципа меѓу канџите, а клунот ѝ го зграпчил тилот,
На своите гради ѝ ги држи градите премалени.

Како може со прстите стаписани да го турне
Тој раскош пердуви од бедрата си слаби?
И како со телото, под налетот на перје бурно,
Да не му сети срцето чудно што му бие и ја ваби?

Од трепетот во слабини таму сал се раѓа
Урнат ѕид и кулата со покривот што гори
Над мртвиот Агамемнон.
Штом зграпчена е така,
Совладана од крвта сурова од воздух што паѓа,
Дал смогна да му спои знаење со моќта озгора
Пред клунот небрежно да ја испушти да падне млака?

Препев: Богомил Ѓузел

Baram kniga sto sum ja cital pred godini...
Znaci, dejstvoto se raboti za jugosloven (Srbin, Bosanec) sto bega vo Svedska, tamu se zeni so Sveganka I ima 4 sinovi. Poradi kulturoloski razliki okulu vospituvanje na deca, brakot se rastura, a decata, site na vozrast okulu 18-22 godini vleguvaat vo kriminal I pljackaat banki I toa dosta uspesno...
Ako ne gresam, knigata e pisuvana na osnov na vistiniti nastani.
Bi bil blagodaren ako nekoj ja znae knigata ili barem avtorot.

Колку кошта општо и отприлика правење на семинарски и дипломски?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom