Makarov's Lead
Tifo
- Член од
- 22 ноември 2011
- Мислења
- 475
- Поени од реакции
- 177
После си има тест за бременост во аптека , гинеколошки преглед , каде ќе и објаснат зошто и како и каснело , можеби има циста што не пукнала па изостанува циклусот , драстични временски промени , стрес , диета , итн . сево ова е причина за каснење на циклус , а плус ако е во пубертет верувам дека не и е регулиран циклусот . Мене ми се има случено на 68 ден да ми дојде , ама не паничев ,ако си сигурен дека не си свршил во неа , нема што да се потресуваш , олади ќе и дојде
Едит - видов дека си пишал девојчево е девица , нема шанси да е бремена особено не без пенетрација и ејакулација внатре во матката . Таман работа од триење да се забременувало , до сеа сите ќе имаа по 5-10 деца
Па тоа и ја го знаев се дур не прочитав оние е*ани сајтови демек неморало пенетрација бла бла...ама ете се поклопија настаниве и ме стаи у мисла викам подобро да прашам бар да ми биде поарно иначе фала за секој одговор
Да додадам дека нема регуларен циклус те не го пропуштила до сега него секој месец различно и доаѓа најрано на 28 дена најкасно на 39...