Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Ај иди разубеди ја сеа :icon_mrgr:
Нема сила што што ќе ја разубеди. Т.е. има, ама е во рацете на дип стејт јер од сите страни ги бомбардираат со такви глупости.

Цело време бев скептичен дека Трамп ќе изгуби, еве и во анкетата погоре гласав за него.

И јас гласав дека Трамп ќе победи, ама откога го избраа денес Бајден го сменив гласот за него. Можеш и ти и сите останати да го смените за да изгуби Трамп и на кајгана.

Тука се особено имигранти, верувај се даунгрејдет од старт.
Не ме зезај САД е изградена од мигранти. Сите се всушност во САД мигранти :)

Туку друг ми е муабетот, не е условот да е жена потпретседател или поретседател да им ги зголеми шансите на твоите ќерки.. Туку да е добар претседател, без разлика дали е женско, машко и која боја е. Погледни околу твојата најблиска околина и види ги луѓето околу, ќе видиш дека колку што има лоши мажи, толку има и лоши жени.

Да живее Мачедонија да живее

Не сум јас против, само мислам дека е многу рано за ликување, потпретседателката треба да изгради легаси и да ја искористи шансата. Инаку имало жени во САД на толку моќна позиција и не така одамна. Хилари Клинтон и Меделин Олбрајт како државен секретар (втората е дури имигрант), па и Иванка не беше со ни малце потценувачко влијание.
Знам, ама Камала е прва имигрант и црна жена, тоа сакам да го потенцирам, има надеж и за мојте кој не се родени овде, да се изборат на високи функции, без да бидат турнати настрана затоа што не се родени овде.

Не ги пратев многу избориве и можам дури да кажам дека површно само се информирав. Најмногу поради тоа што ги сметам двајцата кандидати за лоши и поради тоа што не очекувам ама баш ништо да се смени во однос на Македонија. Трамп никогаш не сум го сакал. Обична богата будалетинка која си игра политичар. Бајден од друга страна ми изгледа како бледа и неуверлива замена. Не кријам дека сум фан на Берни Сандерс и ќе бев пресреќен ако вечерва тој беше на местото на Бајден.

Цело време бев скептичен дека Трамп ќе изгуби, еве и во анкетата погоре гласав за него. И мислев ако Бајден изненади и победи ќе ми биде сеедно. Ама сега искрено ми е некако многу ќеф што Трамп изгуби. Посебно кога гледам какви се’ луѓе во оваа наша жална држава го поддржуваат па сега дури и кубат коси и вртат теории на заговор за наместени избори. Кога ќе видам дека целата таа група која пишува коментари за кемтрејлс и врската меѓу 5Г и корона вирусот, која се ложи на ликови како Путин и Ердоган и ужива во кооперациски муабети поткрепени со линкови од сомнителни страни сега крева џева до небото за поразот на Трамп не може а да не ми дојде добро на душата.
Ниту сум напишал нешто добро за Ердоган, ниту било што за 5Г, ниту некоја теорија на заговор за Ковид. Ова го прочитав неколку страници наназад, може беше ти, а можеби и не. Сеедно, генерализираш.

Не е теорија на заговор дека има нерегуларности на изборите.
Автоматски споено мислење:

Има Камала харизма, ај сеа :icon_lol:
Малку поголема од онаа на Хајден. :D

Не ме зезај САД е изградена од мигранти. Сите се всушност во САД мигранти :)

Туку друг ми е муабетот, не е условот да е жена потпретседател или поретседател да им ги зголеми шансите на твоите ќерки.. Туку да е добар претседател, без разлика дали е женско, машко и која боја е. Погледни околу твојата најблиска околина и види ги луѓето околу, ќе видиш дека колку што има лоши мажи, толку има и лоши жени.
Јас не велам дека сите жени се добри и заслужуваат незнам што, само сакам фер борба за позиција, без оглед дал си машко или женско, те бива или не.

Знам, ама Камала е прва имигрант и црна жена, тоа сакам да го потенцирам, има надеж и за мојте кој не се родени овде, да се изборат на високи функции, без да бидат турнати настрана затоа што не се родени овде.
Ако ги бива, нема за што да се потресуваш. Може не за претседател, ама за ЦЕО на сериозна компанија нема да имаат никаква предрасуда да ги изберат. :)

Ако ги бива, нема за што да се потресуваш. Може не за претседател, ама за ЦЕО на сериозна компанија нема да имаат никаква предрасуда да ги изберат. :)
Да и ако сменат презиме, за да се по проамериканизирани.

Ниту сум напишал нешто добро за Ердоган, ниту било што за 5Г, ниту некоја теорија на заговор за Ковид. Ова го прочитав неколку страници наназад, може беше ти, а можеби и не. Сеедно, генерализираш.

Не е теорија на заговор дека има нерегуларности на изборите.

Искрено ни на крај памет не мислев на тебе тука. Не мислев ни стриктно за луѓе на форумов, повеќе глупости се изначитав на ФБ. Ова ми е прво мислење на тема Трамп vs Бајден после изборите, си ме помешал нешто со друг. Така да кулирај, не беше за тебе постот. :)

Ти никад нема да разбереш, затоа што под дифолт што си се родил со машки полов орган си стекнал привилегии, за кои жените сеуште се борат.

Абре озбилна си или тролаш? Вие жените што можете со смеење, ние неможеме со плачење. Какви привилегии какви црни фаворизирања ...

Имаш мал милион жени како пример со преуспешни кариери, со милијарди долари на сметка, со научни/спортски/литературни достигнувања, спортистки со светски рекорди итн ... Твоите ќерки ако ги бива и имаат капацитет, може да си ги родила и во некоја колиба во бразилската прашума, пак ќе си го најдат патот до успехот. Од друга страна ако не ги бива, џабе е и да си ги родила во овалниот офис на президентот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom