Луси
extreme
- Член од
- 17 септември 2008
- Мислења
- 6.932
- Поени од реакции
- 20.764
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Самото тоа што ти е важен полот а не личноста, те прави сексист или тоа против што се бориш.Ќе видиме за 4 години кој кому ќе е сенка.
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 273518
Аха сега јас сексист...Самото тоа што ти е важен полот а не личноста, те прави сексист или тоа против што се бориш.
Не реков јас дека не може да успее жената. Може ја бива. Ама тоа е поентата, ќе треба допрва да видиме. Ова беше победа на Бајден и темата феминизам не беше баш ни терциелна на овие избори. Инаку и јас би сакал да видам self made жена како победува на избори во САД.Ќе видиме за 4 години кој кому ќе е сенка.
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 273518
Зошто ти влева надеж изборот на Камила, само дека е женско? Каква надеж е тоа можеш ли да објасниш?Аха сега јас сексист...
Затоа ме луди зошто рипате сите против, ова е некој почеток, се радувам затоа што имам ќерки и сакам да ги видам на високо и успешни, но никако како сенка на некому.Не реков јас дека не може да успее жената. Може ја бива. Ама тоа е поентата, ќе треба допрва да видиме. Ова беше победа на Бајден и темата феминизам не беше баш ни терциелна на овие избори. Инаку и јас би сакал да видам self made жена како победува на избори во САД.
Пишав погоре, затоа што имам ќерки, има надеж дека можат високо да котираат како прва генерација имигранти, како зрели вредни жени, да се симне тоа ај бе жена е.Зошто ти влева надеж изборот на Камила, само дека е женско? Каква надеж е тоа можеш ли да објасниш?
А зошто, инаку немаа шанса да бидат успешни? Супресирани се жените некако во ова време? Ограничени се да имаат некаков избор?Затоа ме луди зошто рипате сите против, ова е некој почеток, се радувам затоа што имам ќерки и сакам да ги видам на високо и успешни, но никако како сенка на некому.
Тука се особено имигранти, верувај се даунгрејдет од старт.А зошто, инаку немаа шанса да бидат успешни? Супресирани се жените некако во ова време? Ограничени се да имаат некаков избор?
Не те нападнав тебе, радувај се, немам проблем со тоа. И како што напишав, одма мојата прогноза се оствари- секоја критика кон Камала ќе се смета за сексизам и за расизам.Добро бе вие никој немате, сестри, мајки, ќерки?
Кој ви е проблемот што ме напаѓате затоа што се гордеам дека жена е избрана за потпретседател?
Ама пошо Трамп ви го симнаа заврши шоуто, па се едно криво.
Чекај ќе видиме за 4 години, може ќе се номинира.Не те нападнав тебе, радувај се, немам проблем со тоа. И како што напишав, одма мојата прогноза се оствари- секоја критика кон Камала ќе се смета за сексизам и за расизам.
Лично сакам Тулси да биде првата жена претседател, од старт кажувам дека ќе навивам за неа. Но Камала!? Нема ни теорија.![]()
Карактер, ставови, харизма го има сето она што Камала го нема.Чекај ќе видиме за 4 години, може ќе се номинира.
Не сум јас против, само мислам дека е многу рано за ликување, потпретседателката треба да изгради легаси и да ја искористи шансата. Инаку имало жени во САД на толку моќна позиција и не така одамна. Хилари Клинтон и Меделин Олбрајт како државен секретар (втората е дури имигрант), па и Иванка не беше со ни малце потценувачко влијание.Затоа ме луди зошто рипате сите против, ова е некој почеток, се радувам затоа што имам ќерки и сакам да ги видам на високо и успешни, но никако како сенка на некому.
Има Камала харизма, ај сеаКарактер, ставови, харизма го има сето она што Камала го нема.![]()