Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Имаш надеж дека твоите ќерки ќе бидат избрани за running mate на некој моќен маж, и ќе добијат почесна функција во негова сенка? Јака надеж, си ебало мајката...
Ќе видиме за 4 години кој кому ќе е сенка.
Автоматски споено мислење:

C710D7F8-EB89-4BDC-B9FB-16A4F5CFE07F.jpeg

Ќе видиме за 4 години кој кому ќе е сенка.

Прегледај го приврзокот 273518
Не реков јас дека не може да успее жената. Може ја бива. Ама тоа е поентата, ќе треба допрва да видиме. Ова беше победа на Бајден и темата феминизам не беше баш ни терциелна на овие избори. Инаку и јас би сакал да видам self made жена како победува на избори во САД.

Добро бе вие никој немате, сестри, мајки, ќерки?
Кој ви е проблемот што ме напаѓате затоа што се гордеам дека жена е избрана за потпретседател?
Ама пошо Трамп ви го симнаа заврши шоуто, па се едно криво.

Не реков јас дека не може да успее жената. Може ја бива. Ама тоа е поентата, ќе треба допрва да видиме. Ова беше победа на Бајден и темата феминизам не беше баш ни терциелна на овие избори. Инаку и јас би сакал да видам self made жена како победува на избори во САД.
Затоа ме луди зошто рипате сите против, ова е некој почеток, се радувам затоа што имам ќерки и сакам да ги видам на високо и успешни, но никако како сенка на некому.

Зошто ти влева надеж изборот на Камила, само дека е женско? Каква надеж е тоа можеш ли да објасниш?
Пишав погоре, затоа што имам ќерки, има надеж дека можат високо да котираат како прва генерација имигранти, како зрели вредни жени, да се симне тоа ај бе жена е.

Затоа ме луди зошто рипате сите против, ова е некој почеток, се радувам затоа што имам ќерки и сакам да ги видам на високо и успешни, но никако како сенка на некому.
А зошто, инаку немаа шанса да бидат успешни? Супресирани се жените некако во ова време? Ограничени се да имаат некаков избор?

А зошто, инаку немаа шанса да бидат успешни? Супресирани се жените некако во ова време? Ограничени се да имаат некаков избор?
Тука се особено имигранти, верувај се даунгрејдет од старт.

Добро бе вие никој немате, сестри, мајки, ќерки?
Кој ви е проблемот што ме напаѓате затоа што се гордеам дека жена е избрана за потпретседател?
Ама пошо Трамп ви го симнаа заврши шоуто, па се едно криво.
Не те нападнав тебе, радувај се, немам проблем со тоа. И како што напишав, одма мојата прогноза се оствари- секоја критика кон Камала ќе се смета за сексизам и за расизам.
Лично сакам Тулси да биде првата жена претседател, од старт кажувам дека ќе навивам за неа. Но Камала!? Нема ни теорија. :D

Не те нападнав тебе, радувај се, немам проблем со тоа. И како што напишав, одма мојата прогноза се оствари- секоја критика кон Камала ќе се смета за сексизам и за расизам.
Лично сакам Тулси да биде првата жена претседател, од старт кажувам дека ќе навивам за неа. Но Камала!? Нема ни теорија. :D
Чекај ќе видиме за 4 години, може ќе се номинира.

Не ги пратев многу избориве и можам дури да кажам дека површно само се информирав. Најмногу поради тоа што ги сметам двајцата кандидати за лоши и поради тоа што не очекувам ама баш ништо да се смени во однос на Македонија. Трамп никогаш не сум го сакал. Обична богата будалетинка која си игра политичар. Бајден од друга страна ми изгледа како бледа и неуверлива замена. Не кријам дека сум фан на Берни Сандерс и ќе бев пресреќен ако вечерва тој беше на местото на Бајден.

Цело време бев скептичен дека Трамп ќе изгуби, еве и во анкетата погоре гласав за него. И мислев ако Бајден изненади и победи ќе ми биде сеедно. Ама сега искрено ми е некако многу ќеф што Трамп изгуби. Посебно кога гледам какви се’ луѓе во оваа наша жална држава го поддржуваат па сега дури и кубат коси и вртат теории на заговор за наместени избори. Кога ќе видам дека целата таа група која пишува коментари за кемтрејлс и врската меѓу 5Г и корона вирусот, која се ложи на ликови како Путин и Ердоган и ужива во кооперациски муабети поткрепени со линкови од сомнителни страни сега крева џева до небото за поразот на Трамп не може а да не ми дојде добро на душата.

Не сум јас против, само мислам дека е многу рано за ликување, потпретседателката треба да изгради легаси и да ја искористи шансата. Инаку имало жени во САД на толку моќна позиција и не така одамна. Хилари Клинтон и Меделин Олбрајт како државен секретар (втората е дури имигрант), па и Иванка не беше со ни малце потценувачко влијание.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom