Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Акцијата сигурно прво ја објавуваат во службен весник, па после пуштаат јавен повик кој сака да оди да ја спроведе, ако нема заинтересирани ја повторуваат постапката.

Само да си шипо криминалец во оваа дупка, никој ништо не ти може.

Албанците со ова ја саботираат акцијата на САД и ЕУ, пред избори да се покаже како наводно законите у илиридава важат и за Албанците.
Али ги сфаќам, па не се бореше Али Ахмети за сега Албанци да апсат.
Она што не го разбирам е како може толку продадени души да има кај Македонците.

Me interesira shto ce bidi ako ligushive si da datat ostavka i ovie ne soberat 61 Pratenik za glasanje na Tehnickata vlada?

Me interesira shto ce bidi ako ligushive si da datat ostavka i ovie ne soberat 61 Pratenik za glasanje na Tehnickata vlada?
тоа пишав, ако гласањето е тајно доста 6 пратеника од СДС да не гласаат за Таљат, како што ПАДНА законот за Амнестија на Лога... јас друго пишав, ако може да има и ПротивКандидат , да предложи Левица Контра кандидат на Таљат, Никола Поповски од СДС

Ова што се случило со Албанците полицајци и нивното одбивање да тргнат на работа е затоа што тие што требало да ги апсат се токму нивни сонародници. Ова значи само едно. Дека не дај Боже ако има војна, Албанците во војската ќе се свртат против нас, а тие што ќе ,,останат" ќе прават саботажи. Македонците мора подитно да направат своја тајна, но моќна паравојска. Некаков македонски Вагнер, кој при вакви случаеви или уште полошо војна, ќе ги брани македонските интереси. Воедно затоа и сфаќаме зошто САЕ Тигри (Господ да ги благослови) не дозволуваат Албанци во нивните униформи.

Како мали Џокица замислува свет :ROFLMAO:
Од каде таа верба само во Мицакот јас се чудам, па он за битни работи не изреагира та па ке апсел хахахсх
Ајде го чекам денот кога ке дојде на власт и ке ви се измоча во уста и еднаш ке сфатите дека името ВМРО е моментално силувано имке престанете да гласате за партија него за ЛИДЕР

nema vrska liderot, seedno koj e. ona sto e bitno e koj moze da ne obedini doma i nadvor. sdsm nemoze. levica nemoze.

vmro moze. tolku ednostavno e. ako ne micko ke cekame nekoj nov koj ke pravi sve sto treba da se napravi. drugite sekako ne se opcija.
Автоматски споено мислење:

За да кажеш дека социјализмот е мртов првен види колкав % од Европа со пратеници држат социјалистичките партии, и не мислам дека од калето ќе даваат пари за кредити да имаме подобар систем и подобро здравство. И овие пари што ги имаме ако се искористат подобро продуктивно (да нема крадење како до сега) со добри политики и кадри пред се ќе се подобрат тие сектори

Јас колку сум шарено куртонче ти толку жив и здрав да си куртон еден ;)

Скопје 2014 беше едно големо перење на пари. Зградите за државните институциии се супер и редно беше да ги направат, ама објектите претплатени, фасади од стиропот исто претплатени, споменици по цени x 10 од реалните за фамилијата и луѓето околу неа да се обезбедат генерации унапред и 3-4 врби во Вардар од пола милион евра е класична пљачка за која треба да се лежи 20+ години во затвор

Колку контролираше се Мијалков не знам, ама знам дека во тоа време се изградија огромен број џамии ширум Македонија со пари од Арапските држави и овие ќутеа како мивки (слатки се парите, макар и муџахедински). Знам и дека во тоа време Дпмне со Дуи редовно правеа меѓуетнички тензии за да дигаат национализам и собираат гласачко тело, ете на пример во тоа време на Мијалков - Груби му симнуваше лисици на Омер Буњаку за неказнивоста да дојде до тоа денеска да влегува и во контролна кула на Мнав да дели боксови. И тоа дека прислушкувале само комуњари па не е важно не ти држи вода, бидејки од снимките видовме дека ги прислушкувале и нивните а веројатно и бизнисмени што само по себе ја прави Македонија не толку атрактивна за инвестирање со таква власт.

Викаш и Дпмне направил Вмровска олигархија која е таа ? Јас како што видов истите бизнисмени што беа активни во транзицијата екипата комуњарска стана уште појака сега само сменија страна на финансирање, единствени бизнисмени што Дпмне ги направи се тие на штета на буџетот и тие од типот на Ратко Капушевски да носат отровен валкан мазут за греење од Босна да го трујат народот.

Дпмне, Сдс се прилично слични партии што гледаат пред се џебот свој да го наполнат, само трета Македонска партија како Левица има шанси да сменат нешто. Без нив да не може да се направи влада, и они да диктираат добар дел од политиките на таа влада инаку нема ништо суштински да се смени - пак ќе се лапаат тендери на сметка на државата, пак албанците ќе ја доминираат политичката сцена итн

ПС. Не сум ни член на Левица, еве ако сакаш поточно сум бил член само на Дпмне мноогу одамна ама начинот на кој функционираше партијата тие години а верувам и сега не ме бендисуваше па затоа брзо заврши мојата „кариера“ таму.

teraj... glasaj si za sdsm/sponovite/levica koj ti dusa saka. bidi vecna opzicija taka ke se resat problemite... dzabe e da ti se crta nemas mozok da razmislis strateski sto kako i do kade sme.

Последно уредено:
nema vrska liderot, seedno koj e. ona sto e bitno e koj moze da ne obedini doma i nadvor. sdsm nemoze. levica nemoze.

vmro moze. tolku ednostavno e. ako ne micko ke cekame nekoj nov koj ke pravi sve sto treba da se napravi. drugite sekako ne se opcija.
Автоматски споено мислење:

teraj... glasaj si za sdsm/sponovite/levica koj ti dusa saka. bidi vecna opzicija taka ke se resat problemite... dzabe e da ti se crta nemas mozok da razmislis strateski sto kako i do kade sme.
За обединување треба лидер а Мицко е далеку од таков, мекуш кој имаше неколку шанси до сега да го извади народот ама он нема време те масно ткиво те по амбасади

За обединување треба лидер а Мицко е далеку од таков, мекуш кој имаше неколку шанси до сега да го извади народот ама он нема време те масно ткиво те по амбасади

vas nikogas nisto ne vi cini.... grujo ne vi cinese, micko ne vi cini... neka se smeni vlasta pa ke vidime dali cini ili ke treba vmro vnatresno da si go resi toj problem.

ps. partijata e bitna, za lider ti ne glasas.

vas nikogas nisto ne vi cini.... grujo ne vi cinese, micko ne vi cini... neka se smeni vlasta pa ke vidime dali cini ili ke treba vmro vnatresno da si go resi toj problem.

ps. partijata e bitna, za lider ti ne glasas.
Realno Micko e daleku od bilo kakov lider, nit harizma niti pasija imat, premnogu dosaden, laden i pasiven, premnogu odalecen od narod I vo dobra biznis konekcija so luge od sds. Vo najklucnite momenti za Makedonija I Makedonskiov narod toj ti bese slep posmatrac, coek sho nemat kontrola vrz nikogo vo partijata .Za razlika od nego Grujo bese mastermind so prejaka ekipa okolu nego pocni od Mizo, Stavreski, Sasho, Orce I ostali...

две во едно...
-првото ако не успееше шарената со ссесовците ќе имаше поинаква разврска а тоа значи ВОЈНА;
-погрешно не беше целта бутање на ДПсНЕ туку целта беше РЕДЕФИНИРАЊЕ на МАКЕДОНСКАТА држава, за почеток промена на името=идентитетот!
Редефинирање не можеше да се направи ако не дојдеше на власт СДС. Ако ВМРО било исти кур зошто цела мака да се донаса циган од Муртино да ни го брише идентитетот?
ВМРО сакаа да го направат терористичка организација...btw сите шарени куртони беа заљубени у таа идеја, среќа некако се извлекоа како партија и тоа е заслуга на Мицко. И за среќа на нас како македонци уште постои, со каков капацитет да направи нешто ќе видиме, ако дојде на власт, што не верувам....овој народ покажа дека е прост. Друга работа е што веќе е касно, зелките само чекаат погоден момент и рачунај биче белаја. Со тоа што се откажавме од македонски идентитет изгубивме право на оваа држава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom