Политички идеологии

• Креатор на темата Креатор на темата Zaptija Stojkov
  • Време на започнување Време на започнување
Еве некои авторитети што биле левучари:
Александар Македонски, Рамзес II, Јулие Цезар, Јована Орлеанка, Наполеон Бонапарта, Луј XVI, Фидел Кастро, Хенри Форд, Дејвид Рокфелер, Џон Кенеди, Барак Обама, Курт Кобејн-Нирвана, Џими Хендрикс, Микеланџело, Леонардо Да Винчи, Пикасо, Рембрант, Ханс Кристијан Андерсен, Толстој, Бетовен, Моцарт, Роберт Дениро, Анџелина Џоли, Опра Винфи, Марадона, Пеле, Марк Шпиц, Валентино Роси, Тони Кукоч, Лери Брд, Џими Конорс, Моника Селеш, Рафаел Надал . . .
Тоа е човекот!:cuc: ете, сега ми е уште повеќе мерак што сум у обратниве:icon_mrgr:

Па добро се служам и со двете раце.Со лева исклучиво само пишувам,а шутирам со деснa во ракомет.За се друго можам подеднакво да ги користам и двете.Јадам со било која,сечам,па и со креда пишувам со двете,со алатки работам со двете раце.Е сега каде што треба прецизност и осет подобар сум со левата,каде што треба повеќе сната со десната,но никаков проблем не ми претставува да ја искористам и другата рака.
Со нога чист десњак.

Ај да ти**м темата... пак политики помислив ќе бистриме :)
Он: десанка је мој пријатељ!

десничар сум ама можам (дури и поубаво) да пишувам и со лева.
уште како мал сум почнал да пишувам со лева, овие домашниве одма прачката :tapp: знам учителката им викаше: ама нема врска има многу левичари, а моиве се запнале да бидам десничар и точка.

На друго место е мојата дарба :) а зошто ?

па обично, леичарите ги поврзуваат со убавото цртање :) затоа прашав ..
Јас сум левак и катастрофа цртам.... не ме бива ни за сечење зеленчук, овошје.. преспора сум. :)

хахаха :D аман бе.. :P не се трудиш ваљда :P

Типичен десничар...со левава правам фатални грешки!:D:pos:
--- надополнето: Oct 13, 2011 9:21 AM ---
Рафа Надал исто :), десничар е а тенис игра со лева.И тоа доста успешно, види до каде стигна во кариерата
Тенисот го игра со лева поради чичко му,како мал му ја врзувал десната рака и го терал да игра само со левата...и успеал во намерата:)

До 1990, по школите наставниците ги тепале учениците ако пишувале со лева. Прашав неколку постари што биле учители во тоа време, сите даваа сличен одговор: ги учеле дека левучарите кога ќе пораснат стануваат пијаници, нестабилни, хомосексуалци и непослушни членови на светиот социјализам.

:pos::pos: Абе тоа значи дека ние десничариве сме повеќе политички настроени...затоа тоа така...

Стварно интересна забелешка....:)) Има некој од левичариве што помисли дека темава е за политика?

Јас, и затоа гласав левичар :)

Јас незнам каде спаѓам, пишувам со десна рака, мавам камчиња, токпа со лева, шутирам со двете ама со десна повеќе ме биваше (сега не ме бива благодарение на форумите) :D

Исто.Чкрапање со пенкало и фудбал со десна рака(нога).Ракомет не можам со десна рака.Понекогаш и лева и десна ,особено за други работи фрлање нешто ,дрва цепење итн.:confused:

Најпрво кога ја видов темава мислев дека станува збор за политичка определеност:pos:Инаку десничар сум:)

Левичар али под притисок на прачка и салотејп ко мал со десна пишувам. Остало со лева.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom