Појадок на Камен мост во недела

А што ќе содржи тој појадок? Маргарин, мармалад, чаша млеко? Чкембе чорба, јајца Кајгана, тост...?

Ајварче и сиренце. Сигурно ќе го означат официјално и почетокот на сезоната на зимници :pos:

Овие деца што ќе отидат таму нема да го приготвуваат јадењето, туку ќе служат како потрчковци или кратко кажано: „Мали иди купи ми бурекче и ќе побараш со повеќе спанаќ да е“.
Ај да ги учеа нешто па да кажеш, ете не земаат пари али барем одат и ги учат тие таму.Впрочем, во било кој објект каде и да ги пратат децата ама баш ништо не ги учат, освен како да лупат (и тоа ако имаат среќа да ги научат).А и тие пари што ги префрлуваат на сметка на училиштето ќе одат во кадарот на Коце што значи пак ќе си ги вратат парите назад. Не знам за другите средни училишта како е, ама за Лазар Танев можам слободно да кажам дека е училиште каде има пун к***ц партиски кадар и дека само гледаат професорите меѓусебно да си ги ископаат очите за директорско место, а на сметка на таа борба страдаат најмногу децата.Ма да и средношколците од тоа училиште не се цвеќе за мирисање, ама па професориве па ич не се цвеќе за мирисање.Ова како поранешен ученик од тоа средно училиште го кажувам. ;-)

И шо дека немаме пари?

Срце што си нерв денес,да не не се погоди пивото вчера :icon_lol:

Инаку,ако имаат вишок пари нека ми ги дадат мене или во најмала рака нека ги донираат онаму каде требаат и така не им требаат.
Тончи жал ми е што нема да одиш на појадоков,Цитро ќе мора трета порција да лапне.

Срце што си нерв денес,да не не се погоди пивото вчера :icon_lol:

Инаку,ако имаат вишок пари нека ми ги дадат мене или во најмала рака нека ги донираат онаму каде требаат и така не им требаат.
Тончи жал ми е што нема да одиш на појадоков,Цитро ќе мора трета порција да лапне.

Отворени се народни кујни во 36 различни општини во Република Македонија.

Отворени се народни кујни во 36 различни општини во Република Македонија.

Кој срам која брука, во денешна независна Македонија (барем како што е општа перцепција) има гладни луѓе што не можат да се прехранат.
Македонија под какви ропства била гладни луѓе немало, и овде успех народната кујна се споменува, брука срамотилаци мизерија.
Курва политика да ти ебам........

Кој срам која брука, во денешна независна Македонија (барем како што е општа перцепција) има гладни луѓе што не можат да се прехранат.
Македонија под какви ропства била гладни луѓе немало, и овде успех народната кујна се споменува, брука срамотилаци мизерија.
Курва политика да ти ебам........

А што демек вчера најадени биле?

Проблемите со сиромаштијата кај нас се протегаат во последниве 600 години, и тоа не се оправа преку ноќ.
Бар ние лично не сме тој сој на народ.

А што демек вчера најадени биле?

Проблемите со сиромаштијата кај нас се протегаат во последниве 600 години, и тоа не се оправа преку ноќ.
Бар ние лично не сме тој сој на народ.

Имало сиромашни ама немало гладни...

Иди ти да погледнеш секоја ден како поминуваат по улица во исто време по ручекот за таа ден и во исто време се враќаат назад со тој ручек за да ги прехранат своите фамилии.

Јас можам во очи да ги гледам и разберам за нивната несреќа, и тоа ме прави човек.
Дали можат во очи да ги погледнат тие што го имаат донесено ова наше денешно опшество до овај степен?

Обама поканет ли е на појадокот? Треба да му се оддолжиме на човекот, колку пати тој кани на појадок... молам да влезе во записникот

абе шо сте запнале за коце па човекот обожава да си праи забави и журки мислам дека е редно време народот да се собере пред влада и градско собрание и на сите да им направи една добра Журка со невидено журкање

Kopriva.jpg
По гол гз по лице и кај ке стигне и секоја сабота вака па да видиме тогаш колкава ке биде сиромаштијата во македонија

и како појадокот? некои импресии и критики?

Еве човек што е у право!
Циганите несмеат да јадат!
Они немаат природна потреба за јадење, и ова јадење ќе им дојде само колку ради реда, луксуз!
Башка, смрдат! И нема да се јаде на раат од нив!
Фуј бре и ти.

Друже нешто си напет до коске, слабо „мезето“ а !? ;) Инаку, бев саркастичен со делот за циганите, не сум до толку без осет. ;)

Вчера враќајќи се од Прашина Ленд, ни беше забрането да поминеме преку камени, оти веќе беа ставени масите. Имаше и некои што си мезеа на една маса, незнам дали беа од организација или не, ама изгледа сакаа доручекот ептен посабајле да го фатат. Поставени беа и огради и имаше и полиција и обезбедување. Никогаш не сум видел полиција да обезбедува маси (!), ама тоа ти е... Масата е секогаш поважна од народната маса.

Пријатен доручек.... на тие што се таму. ;)

пс. наредниот месец Коце организира нешто што сака да остане како традиција за народот, нешто на што секој ќе се сеќава, нешто што досега немало во Македонија...„2000 луѓе на баклава во Чаршија“... Коце... човекот што сакаше да го прехрани народот.

И... како си поминавте?! :pos: Сега сите ќе бидат задоволни се сликнале со Коцекабана :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom