Појадок на Камен мост во недела

Од училиште те тераат да одиш и да готвиш таму?
Ало невладини го читате ова има класична експлоатација на детски труд, и дали е законски професор/ка, директор/ка да тера ученик да работи за беспари?

тоа му е пракса

За Цитро и Тончи ќе има дупла порција,заслужено.

Тончи за жал ќе биде на гроздобер. А и да не бев на гроздобер, пак немаше да одам, ми цркна објективот, па не можам да фоткам. Може да му сметам на Рацо (фотографот во градско собрание) во работата само :) Евентуално доколку испадне фејл, да и кажам на Марина, асистентката на Коце дека некои идеи, не се за да бидат спроведени.

Едит: Учениците од Лазар Таневски имаат задолжително мислам дека беа 6 наставни часа неделно кои треба да ги поминат на пракса во угостителски објект или слично.

Ќе се организираме од форумов да си купиме кифли и да јадеме и да гледаме од страна некаде? :icon_lol:

Праксата е во рамките на училиштето и има училишни часови за тоа, ова е класична експлоатација.

Настава не терен. ХЕЛОУУУУУУ!!!!!!!!!!!!!
Или ти си од буржоските слоеви во градов и не познаваш никој што учел во Лазар Таневски.

Настава не терен. ХЕЛОУУУУУУ!!!!!!!!!!!!!
Или ти си од буржоските слоеви во градов и не познаваш никој што учел во Лазар Таневски.
Ај не дупи сега која пракса у недела бе и тоа неплатено ?? на времето децата што идеа на пракса кај нас у фирма,им се исплаќаше храна превоз и пола дневница! вие им дадовте ли нешто на децава уствари убаво си кажа буци експлотација на деца тие ова

--- надополнето ---

уствари камени мост не е угостителски објект или слично

Организаторот на настанот префрла одредена сум пари на сметката на училиштето. Законска обврска е поѓаволите.

Организаторот на настанот префрла одредена сум пари на сметката на училиштето. Законска обврска е поѓаволите.
Колку пари ќе видат тие деца или ќе си ги поделат директорот со професорите.....

мижи асан да ти бајам
ке им прават цесија у греењето

Ќе се организираме од форумов да си купиме кифли и да јадеме и да гледаме од страна некаде? :icon_lol:

Ееееј ама може да не третираат `ко најголеми злосторници. Ако им појдеме со јадење ќе не протераат поради недозволено рекламирање, па дури и бетер можеме да поминеме кога ќе јадеме трошки може да паднат, па тоа да го сметаат како нарушување на чистотата во градот па и по некоја казна да ни поделат:pos: ризично е со Коцекабана! :pos:

Инаку мислам дека тие што се пријавиле ќе бидат `ко обележани. Ова со глупиве проективе ме асоцира на Рим во времето на Нерон, гнасотии, гнасотии и само гнасотии (сеедно кој е на власт, сите се исти!)

Праксата е во рамките на училиштето и има училишни часови за тоа, ова е класична експлоатација.

ДОСТА БЕ ќе умреле они од саат време работа.
Ре****ирани фаци сте жими мајка.
Класична експлоатација? Пари нема да им даеле?
КОЛКУ ПАРИ ДА ИМ ДАДАТ БЕ!?
НИВА ЌЕ КОПААТ!?
ОРГАНИ ДА НЕ ЌЕ ИМ ВАДАТ ПА ГИ ЕКСПЛОАТИРААТ?
ЈАК КУР АКО СРАБОТАТ 2 СААТИ ВО НЕДЕЛА.

ДОСТА БЕ ќе умреле они од саат време работа.
Ре****ирани фаци сте жими мајка.
Класична експлоатација? Пари нема да им даеле?
КОЛКУ ПАРИ ДА ИМ ДАДАТ БЕ!?
НИВА ЌЕ КОПААТ!?
ОРГАНИ ДА НЕ ЌЕ ИМ ВАДАТ ПА ГИ ЕКСПЛОАТИРААТ?
ЈАК КУР АКО СРАБОТАТ 2 СААТИ ВО НЕДЕЛА.

Не ѓи лути, ќе ти стаат нешто у виршлата :pos:

Пари немаме луѓеее, буџет немаме, неможеме да отвараме работни места, нема за социјалците, у кавадарци и мензата им се укина на децата со специјални потреби, а тука доручеци на мост, да се перат пари и да си ги ладат јајцата у вардар....
па толку ли сме народ од ОВЦИ И ИДИОТИ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
ај може коњине ке се распрдат па ќе ги истераат....
БОГ ДА ЧУВА

И ТИ да ќутиш.
Пари сме немале.
Тизнаеш дал иаме пари или неаме.
И шо дека немаме пари?
Несмее град скопје да си дозволи да организира појадок на камени сакаш да ми кажеш?
АЛО БРЕ, НЕ ПРАВАТ СПЕЈС ШАТЛ, ПОЈАДОК ОРГАНИЗИРААТ, ПОЈАДОК.

Ко пубертетлиине ко ќе ги рокнат мадињата у глава, као, ја сфатиле суштината, и "ФАБРИКИ ТРЕБА ДА СЕ ГРАДАТ!!"
Фуј бре.

Колку пари ќе видат тие деца или ќе си ги поделат директорот со професорите.....
Јок пари од пракса. Ние идевме у Комуна и Фас, ни за пари прашавме ни...идевме за потпис, као да идеш у школо само работиш физички.

Само се си мислев дека јадењево ќе го прават готвачи од ресторани, а не практиканти (без навреда)...али добро.
Ќе се организираме од форумов да си купиме кифли и да јадеме и да гледаме од страна некаде?
Ја би со четврт бурек и јогурДче :)

(сеедно кој е на власт, сите се исти!)
Го делам впечатокот.

А што ќе содржи тој појадок? Маргарин, мармалад, чаша млеко? Чкембе чорба, јајца Кајгана, тост...?

Инаку, поглуп настан не сум видел ни чул. Кога ќе се соберат циганчињата сега на камени, па оди ти јади си на раат.

Еве човек што е у право!
Циганите несмеат да јадат!
Они немаат природна потреба за јадење, и ова јадење ќе им дојде само колку ради реда, луксуз!
Башка, смрдат! И нема да се јаде на раат од нив!
Фуј бре и ти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom