KaiTekk
R&B boy
- Член од
- 17 март 2006
- Мислења
- 1.045
- Поени од реакции
- 22
Светиите се мудри луѓе и праведни, луѓето се оние кои се духовно слепи. Ниту животот е создаден во фабрика, ниту човек како овој во филмот може да биде задолжен за таа фабрика. Животот е нешто мнооогу подлабоко. Е сега на тебе останува дали ќе веруваш во зборовите на Бог или во зборовите на Аристотел и слични како него, зашто он бил само човек, духовно слеп.
Знаеш ли дека и Чарлс Дарвин пред својата смрт се покајал за таа теорија и се крстил, и Исак Њутн, кој целиот живот ја испитувал вселената, кога го достигнал врвот на знаењето пред да му заврши животот рекол дека Бог е чудесен во делата свои и разбрал дека Бог е создател на се околу него, она што тој целиот живот се обидувал да разбере а било пред него.
од каде ваква глупост?
Кој рече дека верниците неја прифакаат еволуцијата еве еден!! но сепак алодира дека пак господ е тој којшто е одговорен за еволуцијата абе смешки сте еј,
Многу луѓе мешаат еволуција со абиогенеза. Абиогенезата проучува од каде животот потекнал додека еволуцијата проучува како суштествата се развивале низ годините. Иначе има многу верници кои ја прифаќаат еволуцијата.
За тие што велат дека Господ создал досега не постои научно истражување што го докажало ова така што нивните верувања остануваат верувања...и тоа е сосема ок.
ne mozam da poveruvam deka ushte ima luge koi veruvaat deka bog go sozdal svetot.Hello 21 vek e.
Veruvam deka toa e rezultat na nedostig na informacii.
Isus bil terorist koj bil raspnat na krst od strana na rimjanite. Nema nishto dlaboko i sveto vo toa.
Svetiot grob e grob na terorist.
Ovaa vest bila zatishena od strana na papata vednash taka da ne stasala daleku. A vas vi e polesno da veruvate vo babini devitini prikazni otkolku da napravite malku browsing. outside of the box: D
oh gash : P : D
Луѓе веруваат во Господ од оправдани причини и во 21от век бидејќи теоријата на настанокот на видовите не може да се докаже...т.е. да се реплицира во лабараторија неможеш да направиш по случаен избор на мутации да речеме око...исто така веруваат дека мора да постоел некој intelligent creator бидејќи според теоријата на настанок на видовите се претпоставува дека животот настанал од некои рандом мутации чија веројатност е ЕКСТРЕМНО мала.
Жалам ама бројките ми се опсесија!
Добро сега сфатив каде е проблемот. Земјата никој не знае колку е стара ама светот е стар колку Адам + 7 дена.
Прво: ќе те молам да ми објасниш која е разликата меѓу Земјата и светот.
Второ: е овде не ќе можеш да избегаш од бројакта:
Genesis 1:14 до Genesis 1:19
14 And God said, "Let there be lights in the expanse of the sky to separate the day from the night, and let them serve as signs to mark seasons and days and years,
15 and let them be lights in the expanse of the sky to give light on the earth." And it was so.
16 God made two great lights—the greater light to govern the day and the lesser light to govern the night. He also made the stars.
17 God set them in the expanse of the sky to give light on the earth,
18 to govern the day and the night, and to separate light from darkness. And God saw that it was good.
19 And there was evening, and there was morning—the fourth day.
Значи Сонцето, Месечината и сите Ѕвезди се создадени во четвртиот ден т.е. тие се стари Адам + 2 дена. Како ќе го објасниш ова? (внимавај светот веќе 450 години не е геоцентричен) Дополнително: Како ќе го објасниш фактот што светлина од Ѕвезди кои се оддалечени повеќе од 6000 светлосни години стигнува до Земјата (да не заборавиме за да стигне светлина од ѕвезда оддалечена 150 милијарди km - Сонцето, до Земјата потребни се 8 min; следствено за да стигне светлина од Андромеда оддалечена 2,5 милиони светлосни години потребни се 2,5 милиони години - но да не заборавиме Бог таму ја поставил пред не повеќе од 6450 години)
Трето: Бог создава некои чудни билки
Genesis 1:11 до Genesis 1:13
11 Then God said, "Let the land produce vegetation: seed-bearing plants and trees on the land that bear fruit with seed in it, according to their various kinds." And it was so.
12 The land produced vegetation: plants bearing seed according to their kinds and trees bearing fruit with seed in it according to their kinds. And God saw that it was good.
13 And there was evening, and there was morning—the third day.
Значи иако Бог го создава Сонцето четвртиот ден тоа воопшто не му пречи сите билки да ги создаде ден предтоа. Дополнително ги благословува и го потврдува тоа дека е во ред. Утредента кога решил да го создаде Сонцето тоа не го прави заради билките туку за да се разликуваат денот од ноќта и да послушат како знаци и времерници. Е од овде следи следното прашање - дали билките можат без Сончева светлина, и што ќе им тоа хлорофилот.
Конечно сакам само некој да ми објасни што имало на самиот почеток:
1 In the beginning God created the heavens and the earth. 2 Now the earth was formless and empty, darkness was over the surface of the deep, and the Spirit of God was hovering over the waters.
Според ова овде на почетокот бил само Бог.
Потоа Бог ги создал рајот и Земјата, за во 1:2 Духот Божји да лебди над водата??? - која вода, кога ја создал, прво вели дека Земјата е безлична, нема никакви форми на неа, и празна, кај нема форми таму нема ништо друго, за да потоа Духот Божји „плива пеперутка“.
прво никој не ти реплицира ваљда зашто форматирањето ти е ужасно

Во една верзија на Библијата додуше пишувало дека е дозволено да си ја продадеш ќерката на пазар...huh