Почеток на животот на земјата

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
Ти изглеа се праиш дека не ме сваќаш.
Ја не прашав кога се создадени небото и земјата,туку целосното прашање гласеше:
-Како е возможно Божјиот Дух да се движи над водите,кога на почетокот биле создадени само небото и земјата?
На почетокот Земјата била прекриена со вода..Потоа Бог го створил сводот(го одделил небото од водата) под небото и копното(водата од земајта)...

Воне Воне..колку неозбилен треба да бидеш за она што јас го зборам да го исмешуваш на ваков начин..Чудата на Исус се запишани во Библијата ако навистина те интересира прочитај ги и спореди ги...
Мислиш на чудата на лекување,на болни чудесни оздравувања,воскресенија на мртви ??? на такви ли чуда алудираш па еве ги прават и денес истите чуда и тоа еден голем верник и проповедник, мислам дека на ист начин ги правел чудата и твојот чудотворец Ристе, Пун КУ*р тие од секогаш светов од вакви чудотворци
Погледниго уваво целото видео ке видиш како завршуваат чудесно излекуваните! и не се чудам што свештениците ги нарекуваат,верниците стадо а себеси пастири, навистина се ОВЦИ за СТРИЖЕЊЕ

Ти изглеа се праиш дека не ме сваќаш.
Ја не прашав кога се создадени небото и земјата,туку целосното прашање гласеше:
-Како е возможно Божјиот Дух да се движи над водите,кога на почетокот биле создадени само небото и земјата?

ne sum zabelezal se izvinuvam eve go odgovorot
bog napravi svod, i gi odeli vodite pod svodot od vodite nad svodot i svodot go narece nebo.....znaci do potopot zemjata imala i hidrosfera koja gi stitela lugeto od ultravioletovite zraci na sonceto pa zatoa ziveele vo prosek po 600 god

Шо врска имаат 7-те денови во неделата со настанувањето на планетава ?

nisto ne ma vrska...samo kazav sto mi e mene glupo:helou:

neemo.....drugar si se prasal vo cie ime se pravat ovie cuda?

Треба да бараме врска меѓу религијата и науката за да дознаеме како настанал Светот?

Или секој според своите убедувања?

Науката го опишува настанокот на Светот со свој речник и со свои методи на осознавање и со нив само го потврдува библискиот опис за настанокот од Светот. Друг проблем е тоа што некои не сакаат да мрднат од натурализмот и материјализмот во кој се прпелкаат науките.

Во библијата е дадено за луѓе кои не знаат ни дел од тоа што сега знаеме.

Мислам како ќе им објасниш на овчари и номади кои немаат врска за биологија,хемија итн...ќе им го кажеш на најпрост начин.
Мислам дека на старохебрејски ден значи и период.
Значи таму бог им дал на луѓето најпросто можно објаснение за настанокот.

Да, библиското објаснување е во принцип едноставно и лесно за разбирање, ако му се пријде со вера а не со „разглабање„ за тоа што сакал да каже Писателот. А толкувањето на библискиот настанок е поприлично сложено. Мојсеј можел да види како Бог со создава Светот и според виденото, го напишал Битието/Постанокот/Генезата. Јеромнахот Серафим Роуз има дадено прилично детално објаснување за изгледот од Земјата во нејзиниот зачеток.

zivotot na zemjata nastanal sam od sebe kako sto crvi nastanuvaat sami od sebe koga nesto ke skapuva ili se razvivaat sami, taka i covekot nastanal sam od sebe od poprimitivni oblici na zivot.

Драги мои, чекав одговор на мојот последен post, за жал нема - затоа што пред фактите и Боговите молчат.

Од мене толку!

Во библијата е дадено за луѓе кои не знаат ни дел од тоа што сега знаеме.

Мислам како ќе им објасниш на овчари и номади кои немаат врска за биологија,хемија итн...ќе им го кажеш на најпрост начин.
Мислам дека на старохебрејски ден значи и период.
Значи таму бог им дал на луѓето најпросто можно објаснение за настанокот.

Кој рече дека верниците неја прифакаат еволуцијата еве еден!! но сепак алодира дека пак господ е тој којшто е одговорен за еволуцијата абе смешки сте еј,

ne mozam da poveruvam deka ushte ima luge koi veruvaat deka bog go sozdal svetot.Hello 21 vek e.
Veruvam deka toa e rezultat na nedostig na informacii.
Isus bil terorist koj bil raspnat na krst od strana na rimjanite. Nema nishto dlaboko i sveto vo toa.
Svetiot grob e grob na terorist.
Ovaa vest bila zatishena od strana na papata vednash taka da ne stasala daleku. A vas vi e polesno da veruvate vo babini devitini prikazni otkolku da napravite malku browsing. outside of the box: D

oh gash : P : D

Дискусијава е глупава.
Споредувате баби и жаби.
Библијата и останатите свети книги даваат теолошко, односно духовно гледиште за постанокот на светот. Со други зборови, ако те интересира нешто духовно се обраќаш кон религијата. Од друга страна, ако те интересира нешто научно се обраќаш кон науката.

Значи, ако ме интересира колку е 2+2 нема да го најдам одговорот во ниеден завет, житие, сутра, сура и сл. Истото важи и за почетокот на животот на Земјата.

Citaj go sega ova i udri so glava vo zid!

Ако господ ја создал земјата, тогаш зошто сите не веруваме во ист бог?quote]

Ako Bog ja sozdala zemjata, morame li site da veruvame vo ist bog. Ima li nekoj pameten da go rascvori ova luge. Bog i covekot go sozdal no mu ostavil sloboda na izbor. Ima li smisla denta bez nokta, vernikot bez nevernikot (mnogubozecot), onoj koj znae bez glupaviot ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom