Почеток на животот на земјата

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
Човекот е создаден од земја..ама ако е само тоа би биле глинени гулаби(потребна била и една масјторија од креаторот)..Инаку животот на планетата не настанал преку ноќ..Бил создаден(за 7 дена)..интересно луѓето би верувале во теорија интелегентно создавање со помош на вонземјани..кои нормално не ги виделе..Ама не можат да веруват дека Бог го створил човекот, а неговиот Син шетал меѓу нас и правел чуда..иако е така запишао и од историчари и од Библијата..
А добро ти толку ли си глуп? Извини на изразот и ако те навредив ама стварно, па не знаете шо зборувате. Као да сте од 15 век не од 21. Движење друар движење, и тоа организирано, лаги на куп - едно друго и проширено, прифатено со луѓе без памет и ете..исус, јеа рајт. Као сеа да почне човек да изведува нешто , да кажува за создавањето на светот и сите да му веруваат и ајде, тој е бог. Не е така друар мисли малце, зошто сте толку ограничени во мислењето не ми е јасно.

informativno samo, tebe koj ti gi otvori ocite pa mislis deka e taka ko sto mislis ti?
Никој со сила не ми рекол верувај или не верувај во бога ... секој си има право да верува во што сака .... Сам си верувам во она што за мене е логично и реално
Конкретно на темава да се задржам , чиста глупост за мене дека животот настанал за 7 дена

А добро ти толку ли си глуп? Извини на изразот и ако те навредив ама стварно, па не знаете шо зборувате. Као да сте од 15 век не од 21. Движење друар движење, и тоа организирано, лаги на куп - едно друго и проширено, прифатено со луѓе без памет и ете..исус, јеа рајт. Као сеа да почне човек да изведува нешто , да кажува за создавањето на светот и сите да му веруваат и ајде, тој е бог. Не е така друар мисли малце, зошто сте толку ограничени во мислењето не ми е јасно.
Види....ти и сите други кои мислат дека сум глуп, без памет и ограничен(т.е. верник)..што се обидувате да направите?Да ме просветлите?
Јас сум решил да верувам во тоа и ништо не може да застане помеѓу мене и мојот Бог...Држи се ти до 21 век..и ужувај а јас ќе се држам до Бог..финишот ќе покаже која трчал под допинг..

а истото ти го посакувам и на тебе, да ја видиш Божјата милост и љубов и колку само е најубава.
Благодарам.
Јас ти посакувам тебе,еден ден да сватиш дека љубовта која доаѓа од тебе,не е дело на никаков Бог,туку на самата ти.
Дека,ти си семоќна и ти си Бог.
Да го осознаеш чувството на Вистинска Слободна Волја,на одговорност за своите постапки пред себеси(а не пред измислено битие),чувството на вистински морал и етика(а не оној лажниот,кој е одржуван само поради стравот од казна).
Да ја увидиш илузијата на религијата и да сватиш дека е создадена само за да те убеди во тоа дека си грешна и безначајна,дека немаш никаква моќ и со тоа да те направи само уште еден сериски покорен поданик(се надевам дека нема да го дозволиш тоа).
И за крај,ти посакувам да ја почувствуваш убавината на сознанието,дека ти,како човечко суштество,си вистинскиот креатор на својот живот.
п.с авторитетите постојат,само ако им го дозволиме тоа:)

2 Now the earth was formless and empty, darkness was over the surface of the deep, and the Spirit of God was hovering over the waters.
Е добро бе бачко колку поминало од првото болдирано...до второто
3 And God said, "Let there be light," and there was light.

И кој се сомнева во Писмото...ама таму никаде на кажува колку е стара Земјата ние луѓето си играме со време и бројки Бог не..

Човекот е создаден од земја..ама ако е само тоа би биле глинени гулаби(потребна била и една масјторија од креаторот)..Инаку животот на планетата не настанал преку ноќ..Бил создаден(за 7 дена)..интересно луѓето би верувале во теорија интелегентно создавање со помош на вонземјани..кои нормално не ги виделе..Ама не можат да веруват дека Бог го створил човекот, а неговиот Син шетал меѓу нас и правел чуда..иако е така запишао и од историчари и од Библијата..

Значи одлучи се и не си контрирај сам на себе, или Бог се создал во 7 дена или прво ја направил Земајта, па си леткал над неа едно 12 милјарди години, па го создал Адам пред 6000 години.

Значи одлучи се и не си контрирај сам на себе, или Бог се создал во 7 дена или прво ја направил Земајта, па си леткал над неа едно 12 милјарди години, па го создал Адам пред 6000 години.
јас се држам до Библијата Бог го создаде светот каков го познаваш за 7 дена(околу 6000 од Адам)..Од друга страна никој не знае колку е стара Земјата... и не го ставив својот пост(цитатот) туку така...
Туку за да ве поттикнам на размислување..оти реков ние луѓето си играме со бројки Бог не..Никој нема точна бројка колку е стара Земјата..Се надевам ме разбра

јас се држам до Библијата Бог го создаде светот каков го познаваш за 7 дена(околу 6000 од Адам)..Од друга страна никој не знае колку е стара Земјата... и не го ставив својот пост(цитатот) туку така...
Туку за да ве поттикнам на размислување..оти реков ние луѓето си играме со бројки Бог не..Никој нема точна бројка колку е стара Земјата..

Ти не сакаш да прифатиш бројка за староста на планетава

Age of the Earth

From Wikipedia, the free encyclopedia

Jump to: navigation, search

Earth as seen from Apollo 17

Modern geologists and geophysicists consider the age of the Earth to be around 4.54 billion years (4.54 × 109 years).[1][2] This age has been determined by radiometric age dating of meteorite material and is consistent with the ages of the oldest-known terrestrial and lunar samples.

Уште подобро , гледај го ова

Никој со сила не ми рекол верувај или не верувај во бога ... секој си има право да верува во што сака .... Сам си верувам во она што за мене е логично и реално
Конкретно на темава да се задржам , чиста глупост за мене дека животот настанал за 7 дена

znaci.....sekoj ima pravo da go izbere patot znaci ne sudi za patot na drugite za da ne bides susen i ti...mislam deka tuka se razbravme

vo vrska so temata;
1.vo pocetokot bog gi sozdade neboto i zemjata
2.zemjata bese pusta i prazna;temninata se prostirase nad bezdnata,i Bozjiot duh se dvizese nad vodite

sto ti e tuka glupo?

Туку за да ве поттикнам на размислување..оти реков ние луѓето си играме со бројки Бог не..Никој нема точна бројка колку е стара Земјата..Се надевам ме разбра

Жалам ама бројките ми се опсесија!

Добро сега сфатив каде е проблемот. Земјата никој не знае колку е стара ама светот е стар колку Адам + 7 дена.

Прво: ќе те молам да ми објасниш која е разликата меѓу Земјата и светот.
Второ: е овде не ќе можеш да избегаш од бројакта:
Genesis 1:14 до Genesis 1:19
14 And God said, "Let there be lights in the expanse of the sky to separate the day from the night, and let them serve as signs to mark seasons and days and years,
15 and let them be lights in the expanse of the sky to give light on the earth." And it was so.
16 God made two great lights—the greater light to govern the day and the lesser light to govern the night. He also made the stars.
17 God set them in the expanse of the sky to give light on the earth,
18 to govern the day and the night, and to separate light from darkness. And God saw that it was good.
19 And there was evening, and there was morning—the fourth day.
Значи Сонцето, Месечината и сите Ѕвезди се создадени во четвртиот ден т.е. тие се стари Адам + 2 дена. Како ќе го објасниш ова? (внимавај светот веќе 450 години не е геоцентричен) Дополнително: Како ќе го објасниш фактот што светлина од Ѕвезди кои се оддалечени повеќе од 6000 светлосни години стигнува до Земјата (да не заборавиме за да стигне светлина од ѕвезда оддалечена 150 милијарди km - Сонцето, до Земјата потребни се 8 min; следствено за да стигне светлина од Андромеда оддалечена 2,5 милиони светлосни години потребни се 2,5 милиони години - но да не заборавиме Бог таму ја поставил пред не повеќе од 6450 години)
Трето: Бог создава некои чудни билки
Genesis 1:11 до Genesis 1:13
11 Then God said, "Let the land produce vegetation: seed-bearing plants and trees on the land that bear fruit with seed in it, according to their various kinds." And it was so.
12 The land produced vegetation: plants bearing seed according to their kinds and trees bearing fruit with seed in it according to their kinds. And God saw that it was good.
13 And there was evening, and there was morning—the third day.
Значи иако Бог го создава Сонцето четвртиот ден тоа воопшто не му пречи сите билки да ги создаде ден предтоа. Дополнително ги благословува и го потврдува тоа дека е во ред. Утредента кога решил да го создаде Сонцето тоа не го прави заради билките туку за да се разликуваат денот од ноќта и да послушат како знаци и времерници. Е од овде следи следното прашање - дали билките можат без Сончева светлина, и што ќе им тоа хлорофилот.
Конечно сакам само некој да ми објасни што имало на самиот почеток:
1 In the beginning God created the heavens and the earth. 2 Now the earth was formless and empty, darkness was over the surface of the deep, and the Spirit of God was hovering over the waters.
Според ова овде на почетокот бил само Бог.
Потоа Бог ги создал рајот и Земјата, за во 1:2 Духот Божји да лебди над водата??? - која вода, кога ја создал, прво вели дека Земјата е безлична, нема никакви форми на неа, и празна, кај нема форми таму нема ништо друго, за да потоа Духот Божји „плива пеперутка“.

e vidis mene mi e glupo sto vo nedelata ima sedum dena

na pocetokot koga ne postoese ni vremeto
Ти изглеа се праиш дека не ме сваќаш.
Ја не прашав кога се создадени небото и земјата,туку целосното прашање гласеше:
-Како е возможно Божјиот Дух да се движи над водите,кога на почетокот биле создадени само небото и земјата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom