Пливање, ватерполо и останати спортови на вода, Лондон 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Најголемиот на сите времиња....Мајкл Фелпс!

Ова е историја, а тешко дека некој во скоро време ќе може да го надмине овој рекорд!

Не сум фан на Фелпс ама за мене не е само најголем пливач туку и најголем спортист што некогаш постоел. И резултатите го потврдуваат тоа :cuc::cuc: .

Честитки за Фелпс, иако заслугата за победата на тимот ја носи Лохте највеќе.
За мене вистинската ѕвезда на оваа олимпијада во пливање е Је Шивен. Одсега се почесто ќе се слуша за неа :)

Оваа Ји Шивен сигурно ли има 16 години??? Праеле Кинезите и порано такви завери.
http://www.fannation.com/truth_and_rumors/view/82537-reports-china-lied-about-yis-age

Еве и тука...
http://www.totalprosports.com/2011/10/21/11-athletes-who-lied-about-their-age/
Fun fact: about 1/5 of high-level athletes in China lie about their age. Bone tests performed on nearly 13,000 young athletes revealed that over 3,000 of them were older than they had declared.

Оваа Ји Шивен сигурно ли има 16 години??? Праеле Кинезите и порано такви завери.
http://www.fannation.com/truth_and_rumors/view/82537-reports-china-lied-about-yis-age

Еве и тука...
http://www.totalprosports.com/2011/10/21/11-athletes-who-lied-about-their-age/
Fun fact: about 1/5 of high-level athletes in China lie about their age. Bone tests performed on nearly 13,000 young athletes revealed that over 3,000 of them were older than they had declared.
Леле аман дај некој нека им купи палома на американциве, поплава направија.

Леле аман дај некој нека им купи палома на американциве, поплава направија.
Oва не е од сега, овие се стари податоци, баш ми текна кога сите ја зборат како 16-годишна :) Инаку секоја чест како плива, посебно слободен стил, растура, стварно е запрепастувачки како ги минува конкурентките. И не ми е јасно зашто не настапува и на трките во слободен стил.

Mногу ми се напрај ќефот шо во последниот завеслај ја загуби трката.
Но тоа не го менува фактот дека е најдобар во историјата на Олимписките игри.

Знаевме дека ти се напраил ќефот.

Честитки за Фелпс , иако несреќно го загуби златото.

Oва не е од сега, овие се стари податоци, баш ми текна кога сите ја зборат како 16-годишна :) Инаку секоја чест како плива, посебно слободен стил, растура, стварно е запрепастувачки како ги минува конкурентките. И не ми е јасно зашто не настапува и на трките во слободен стил.
Па млада е, ова и е мислам прва олимпијада, во се што пливаше рекорд постави, кој олимписки кој светски. Сигурно и таа не очекувала дека вака ќе се закити. Понатаму повеќе :)

Огромен е успехот што го оствари Фелпс со денешните освоени медали, со што стави тапија на врвен спортист.

Но уште поголема личност го направи гестот кој што му го пружи на Ле Клос после доделувањето на медалите. Постојано беше до него, му објаснуваше и го насочуваше при кратката тура со медалите на гради, со што лично му даде до знаење дека навистина го има победено. Поголем идол во своите очи ова дете никогаш нема да има, кое што липаше додека се свиреше неговата химна. Не покажа воопшто дрскост или арогантност, туку во стил прав и фер спортиста му ја честита и призна големата победата на јужноафриканецот. Убаво кажа и хрватот, 'Ле Клос да је тражио бољег воџа на туру са медаљима, не би нашао'.

Веднаш по победата Ле Клос на кратко само изјавил : Како мал посакував да пливам и да се натпреварувам во ист базен со Фелпс. Но победа во директен дуел против мојот идол никогаш не ни сонував. Ова е нестварно за мене и ќе ми требаат неколку дена за да го примам успехот како што треба.

Браво Фелпс !

Не го гледав пишувањето на историјата:tapp:
Како и да е, честито нека му е на Фелпс, ако некој заслужи да биде најдобар тоа е он.

Браво за човеков.Ете сега може на мира да продолжи да си се дрогира.Ептен голем успех направи,па може да се почасти и со малку хероин!Се разбира ако не земал до сега.

Инаку девојчево од Кина ептен ги налути Американциве.Како торпедо поминува покрај нив:cuc::cuc::cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom