- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 7.724
- Поени од реакции
- 6.641
Ајде некој ако може да ги постира трките на 16 годишната кинеска. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да добро би било се утепав од барање, никаде ги немаАјде некој ако може да ги постира трките на 16 годишната кинеска.![]()
Michael Phelps @MichaelPhelps
Can't express enough about the amazing swim the@LeClos_Swim had tonight in the 200fly!! Well done kid!!!
Срце е стварно!!! Се надевам ќе надмине 20каима уште 3 дисциплини ако не се лажам?!?
и дали има дисциплина штафета, каде пливаат и машки и женски ???
Зашто таман работа, многу интересно би било...Не бе, таман работа да има такво нешто у пливање![]()
Зашто таман работа, многу интересно би било...![]()
Бркотници ќе биде, на пример пеперутка пливаат женски за 3 репрезентации, 4 репрезентации машки, па машките ќе направат предност. После грбно ако се сменат половите, ќе ги стигнат овие што направиле предностХаос ќе биде, повеќе за забава ова би можело да упали, на хуманитарни натпревари би можело да се проба
![]()
Се повеќе се изедначуваат машките и женските во спортот, т.е. женските ги стигаат резултатите на машките, женските се почесто користат спаринг партнери - машки. Кога мене тренерот ме ставаше да се тркам со машки за да добијам брзина што останува за државиве кои сериозно го сфаќаат спортот. Организмите евоулираат, ништо не треба да не чуди више. (се разбира не велам дека е чиста оваа, ама не ме чуди ништо)
Со многу вежбање и посебни програми можеби можат да се приближат перформансите, но при исти услови, секогаш мажите ќе имаат подобри резултати - секогаш. Не заради друго, туку заради пропорционално поголемата мускулна маса и поголемиот број на еритроцити....
Тоа со спарингувањето е добра финта.
(Снежана Пајкиќ, една светска првенка од поранешна Југославија имала спаринг атлетичар кој сета своја кариера, практично ја „потрошил“ на нејзините перформанси - никогаш не постигнал забележителни резултати, ама неговата „жртва“ се исплати преку резултатите на Пајкиќ).
Мислев ко штафета прво 1 машко, па женско, па машко па женско, се си мислам сум гледала таква трка и во пливање, за атлетика сум сигурна дека има!
Има, прво иде машкото, па женското, па пак машкото и на крај женските на назад мораат да трчаат. Само не ми текнува која трка беше.Мислев ко штафета прво 1 машко, па женско, па машко па женско, се си мислам сум гледала таква трка и во пливање, за атлетика сум сигурна дека има!