Плински уреди

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Експлодираше автомобил на бензинска пумпа во Скопје

Вчера се случила експлозија на бензинската пумпа на „Макпетрол“ на улицата „Беласица“ во Скопје. 43 годишниот А.М. од скопското село Миладиновци си наточил гориво-плин во својата „Лада“ и при стартување на автомобилот, дошло до експлозија во делот на моторот.
ОСвен „ладата“, настрадала и „Опел Вектра“ која била паркирана во непосредна близина.
А.М. заработил повреди и веднаш бил пренесен во Градската болница во Скопје, каде му биле констатирани изгореници од втор степен.

Можно е да е дефект во плинскиот уред/систем?

mozno e da e mesten doma ili vo nekoja kvazi garaza...nekoj neatestiran ured so polnackata vo gepek...

Здраво ме интересира дали цел плински систем од голф 3 1.8 90 монопоинт се фака на голф 3 2.0 16в 150 ????

Здраво ме интересира дали цел плински систем од голф 3 1.8 90 монопоинт се фака на голф 3 2.0 16в 150 ????
Ќе праа детонации у усисната грана.
2.0 16в ти е со Мулти поинт вбризгувајне и е најубаво дизни и компјутер. :-)

Ќе праа детонации у усисната грана.
2.0 16в ти е со Мулти поинт вбризгувајне и е најубаво дизни и компјутер. :)
Ако му се стари свеќиците секако дека ќе прави детонациии.
Детонации се прават и ако колата е прегреана.

Колку ке чини ставање плин на цитроен 4 купе 2006 година и ако имате ставано каква е потрошувачка и перформанси потоа?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta

Imam i eden problem
Imam lovato ured (ne e so dizni-prsten e)na vektra a 2.0 16v 2000.
veke dosta vreme ja vozam samo na plin.Napraviv preklopnik racno prefrlam i vozam,
Mi prefrlase na okolu 2000 obrtai sega nekogas svetat crvenna zelena zolte nivot koga raboti koga ne kako da se mrdna.
rabotev nesto oklu motorot no ne sum pipal nisto so plinot.
Nekoj so takvo iskustvo?

Едно прашање до Плимонт.
Еднаш разговаравме ми беше посочено и име каде -кај кого да се обратам и за членството во форумови ми предложивте со одреден попуст да го сменам постоечкиот уред.
Се работи за Вектра а 2.0 16в 100кв екотек мотор има ловато инс. во плимонт (кај Вас) да остани боца и инст. занчи да се смени комп. и дизни и се разбира пропратно што мора, колку би чинело и за колку време се средува со закажување (колата ми треба но еден ден не е проблем).И уште нешто што реално би добил со промена на системот од овој со прстен до другиот со дизни.
Или може да ми пишете пп за контакт па да се чуеме.
Поздрав и благодарам.
Може и на пп да се пиши или 078 226913

Гледам една кола има плински уред samcelik боцата е округла форма на место за резервното тркало..па ме занима околу плинот дали и каков е пошто името на производителот ми тера на турска роба..

Здраво дали некој продава половен плински систем за Пежо 206 1.1 ? и каков плин може да се монтира на таја кола ?

Bocata (samcelik) e od turski proizvoditel. drugi (aktuelni) proizvoditeli na rezervoari za lpg se naogjaat bugarija i polska. Vnimavaj na ostanatite delovi od uredot, moze da se od tursko, polsko ili italijansko poteklo. Dokolku ti spomnat druga drzava - tursko proizvodstvo se.
--- надополнето: 19 август 2013 во 19:20 ---
Дали знае накој која цена се движат расплињачите?
Cenite na reduktorite se dvizat od 30 do 60 eur, zavisi od proizvoditel. Cenite se za nesekventni uredi
--- надополнето: 19 август 2013 во 19:21 ---
Здраво дали некој продава половен плински систем за Пежо 206 1.1 ? и каков плин може да се монтира на таја кола ?

Na pezo 206 preporaclivo e da se vgradi sekventen ured, ako nacekam nekoj da prodava, ke ve povrzam da se dogovorite.

Колку би чинела монтажа на плински уред на Ауди ТТ 1,8 180 кс од 2000 година,и која е цената?

Bocata (samcelik) e od turski proizvoditel. drugi (aktuelni) proizvoditeli na rezervoari za lpg se naogjaat bugarija i polska. Vnimavaj na ostanatite delovi od uredot, moze da se od tursko, polsko ili italijansko poteklo. Dokolku ti spomnat druga drzava - tursko proizvodstvo se.
--- надополнето: 19 август 2013 во 19:20 ---

Cenite na reduktorite se dvizat od 30 do 60 eur, zavisi od proizvoditel. Cenite se za nesekventni uredi
--- надополнето: 19 август 2013 во 19:21 ---

Na pezo 206 preporaclivo e da se vgradi sekventen ured, ako nacekam nekoj da prodava, ke ve povrzam da se dogovorite.
blagodaram :))

Имам Опел Астра 1.6 16V 74kw.
Дали може некој да ми каже колку ќе ме чини за да ставам плински уред...
имам слушнато дека има повеќе видови со директно вбризгување, без дирекно вбризгување... имаше повеќе и со различни цени.
Кои се најдобри?
Дали плинот воопшто му штети на моторот, бидеќи велат дека го суши моторот и ред др. работи ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom