До Плимонт, имам застава 101 со вграден Ловато плински уред(незнам точно каде е вградуван) веке година време не сум имал никаков проблем околу плинот. Последниов месец колата нема влечна сила како порано, на угорница (на кула Велес-Штип) во трета брзина неможе да постигне поголема брзина од 50km/h (порано 70-80km/h), доколку ја префрлам на бензин постигнува брзина од 70-80km/h т.е влечната сила и е во ред. Инаку на рамен пат не се осека некаква разлика кога е на плин. Ако може совет во што би можел да е проблемот? (немам чепкано ништо во врска со плинот)
Denovive ne go sledev forumov.. Dali uspea da go sredis problemot
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 15:16 ---
да написам и јас несто за плинот.
Имам вактра а 20 16в 100кв плински уред ловато(ја сменив распл. ставив брц имаку док се од плимонт.
Е јас ја земав и тросесе невидено но ја дотерав до некои разумни граници ако е тоа можно сега оди до 16л плин
Да напоменам дека со нејзе работам и пали гаси 30-40 пати во текот на 4-6 часа.
Но има друг проблем тој е од како ја земав,имено нема снага на угорница.
Нормално е да на бензин е појака но огромна разлика се јавува.
Се случува да со 4 не можам накај св. Архангел-4 воденички да одам нормално па 3...2...и така.
Уште нешто наместо авт.вентил има рачна рачва за проток на плин.
Чаре или објаснување за проблемот?
поздрав
Mozes da se javis na telefon ili da dojdes kaj nas vo servis. Pobaraj go Zvonko, toj ke te upati kaj mene, da vidime sto moze da se napravi so plinskiot ured vo tvojata kola