Плински уреди

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Се гледа што си научил.Или е до професорот или тебе толку ти фака гитарата......

Ако требаше да бидат на плин сите коли ке ги продаваа со погонско гориво плин а не бензин.......

Како не ви пречеше пред 20 години,ама тогаш ти не си постоел,10 11литри да троши колата,а сега дигате паника.И тогаш имаше плински уреди ама кој ги користеше.Никој????

Ама тоа оди со годините,знаеш?????

А гледам колку се бавташ со коли,штом учиш школо хехехеххехехехеехе
begas
od tema na tema ne ti drzi voda muabetot dzabe verglas se gleda kolku si neuk. I da skoloto ne go ucam za da pravam koli za nesto povekje e ama Toa e drug muabet. A I za toa deka ne sum postoel pred 20 godini I za toa si greska. Prifati ednas deka ne si vo pravo ili jajcata ke ti padnat ako go napravis toa?

begas
od tema na tema ne ti drzi voda muabetot dzabe verglas se gleda kolku si neuk. I da skoloto ne go ucam za da pravam koli za nesto povekje e ama Toa e drug muabet. A I za toa deka ne sum postoel pred 20 godini I za toa si greska. Prifati ednas deka ne si vo pravo ili jajcata ke ti padnat ako go napravis toa?

Како прво не знаеш со кого разговараш.Како второ дали си учел школо или учиш и не е толку важно.

Факти и само факти.Убеди ме со конкретни докази......

Како прво не знаеш со кого разговараш.Како второ дали си учел школо или учиш и не е толку важно.

Незнам со кого разговарам :eek: А и да знам нема да ми го смени мислењто дека не се разбраш од коли.
Немам намера да те убедувам со докази сум возел на плин сум бил задоволен не сум имал проблеми а сум направил голема километража. И нема што јас да докажувам ти почна гачки тука да кажуваш кои немаат врска ти ги побивме и неззнам што понатаму се натегаш. Ја прекинува тука со дискусијава бидејки нема разбирачка со тебе и во други теми било исто.

Незнам со кого разговарам :eek:

Разговараш со авганистанец кој вози Лансер на бензин и кој му е чудно како на нас смртниците што немаме x00.000 илјади долари во банка да им биде скапо 85 денари бензин.

Mali litar benzin pred 20 godini 28 denari,litar plin 11 sega ja gledas cenata i sam.Platite ni bea pogolemi pred 10 godini nego sea.I ustvari ako nevozis plin sto koj moj baras na temava....imaj muda daj 650 evra za ured ako imas ponovo vozilo pa pisi posle ima li,nema li razlika u voznja...

Разговараш со авганистанец кој вози Лансер на бензин и кој му е чудно како на нас смртниците што немаме x00.000 илјади долари во банка да им биде скапо 85 денари бензин.

Ич да не те боли стапот дали возам Ланцер и дали имам X000,000 долари во банка.Не мешај жаби и баби.......
--- надополнето: 9 септември 2013 во 21:25 ---
Mali litar benzin pred 20 godini 28 denari,litar plin 11 sega ja gledas cenata i sam.Platite ni bea pogolemi pred 10 godini nego sea.I ustvari ako nevozis plin sto koj moj baras na temava....imaj muda daj 650 evra za ured ako imas ponovo vozilo pa pisi posle ima li,nema li razlika u voznja...

А да не треба јас тебе да те викам мали,а????

Кога трошеа по 14 литра ламјите(возев таква),никој не спомнуваше плин.Сега кога падна газот,ај сега сите на плин...
Докажи математички и не се криј ко орган под кошула.Стави ги сите математики на виделина....

Значи од цената на плинскиот уред,цената на горивото,оддржувањето....

Препорака во ЕУ е цената на плинот да е 55% од цената на бензинот

Разлика во возењето нема,има разлика во забрзувањето и крајната брзина.
На плин крајната брзина е помала и потрома е колата,односно ако на бензин е 2.0i на плин ќе биде 1.6i или 1.8i зависи од плинскиот уред
--- надополнето: 9 септември 2013 во 21:53 ---
Ич да не те боли стапот дали возам Ланцер и дали имам X000,000 долари во банка.Не мешај жаби и баби.......
--- надополнето: 9 септември 2013 во 21:25 ---

А да не треба јас тебе да те викам мали,а????

Кога трошеа по 14 литра ламјите(возев таква),никој не спомнуваше плин.Сега кога падна газот,ај сега сите на плин...
Докажи математички и не се криј ко орган под кошула.Стави ги сите математики на виделина....

Значи од цената на плинскиот уред,цената на горивото,оддржувањето....
На срденина на темава има математики колку е исплатлио на плин или бензин,како што кажав пред неколку поста:Ако годишно поминуваш помалку од 15к не се исплати плин,односно ако ја земеш цената за системот,негова монтажа и разликата во цена(бензин плин) парите ќе ги вратиш за 1-2 години.

Разлика во возењето нема,има разлика во забрзувањето и крајната брзина.
На плин крајната брзина е помала и потрома е колата,односно ако на бензин е 2.0i на плин ќе биде 1.6i или 1.8i зависи од плинскиот уред
--- надополнето: 9 септември 2013 во 21:53 ---

На срденина на темава има математики колку е исплатлио на плин или бензин,како што кажав пред неколку поста:Ако годишно поминуваш помалку од 15к не се исплати плин,односно ако ја земеш цената за системот,негова монтажа и разликата во цена(бензин плин) парите ќе ги вратиш за 1-2 години.

Е така се дискутира на форум......

За октаниве муабетот не ти иде видовме немаш врска.
првото каква врска има притисокот на плинот со сервисниот интервал?
второ бензин со адитив и без адитив има ист сервисен интервал нема разлика (плинот за разлика од бензинот не го пере уљето од ѕидот на цилиндарот што го продолжува животот на моторот рандом факт).
третово пак се мешаш со октаниве и нема врска тоа што го напиша си има штелување на моторот да работи идеално на плин.
И да имам 3 чисти цел живот се бафтам со коли а и школо учам за тоа.

Ни бензинит ни па уљето не можат да го измиваат маслото во цилиндрите,а ако го прават тоа тогаш слободно тури му пепел на тој мотор.
Плинот има послаба октанска вредност ама затоа е позаоалив од бензинот.
Не може моторот идеално да работи во двата случаи.
За да работи моторот идеално на плин вентилите се штелуваат да бидат по лабави во спротивно доаѓа до зголемена работна температура на моторот и постепено оштетување на главата.
Ова ретко кој мајстор го прави и кажува,ако го каже тогаш ѓе остане без работа бидејѓи никој нема да монтира плински систем.
Како алтернатива а со цел да земат повеќе пари бидејши е потѕешко да штелуваат вентили нудат опција капалки демек ѓе ја подмачкувале главата и вентилите.
На повеше коли со инџекшн имам забележано дека место четири дизни ставаат две а празнината ја дополнуваат со црева на усисната грана.
Повеќето овластени сервиси не поправаат бензинци со монтиран плински систем.
--- надополнето: 10 септември 2013 во 01:57 ---
да написам и јас несто за плинот.
Имам вактра а 20 16в 100кв плински уред ловато(ја сменив распл. ставив брц имаку док се од плимонт.
Е јас ја земав и тросесе невидено но ја дотерав до некои разумни граници ако е тоа можно сега оди до 16л плин
Да напоменам дека со нејзе работам и пали гаси 30-40 пати во текот на 4-6 часа.
Но има друг проблем тој е од како ја земав,имено нема снага на угорница.
Нормално е да на бензин е појака но огромна разлика се јавува.
Се случува да со 4 не можам накај св. Архангел-4 воденички да одам нормално па 3...2...и така.
Уште нешто наместо авт.вентил има рачна рачва за проток на плин.
Чаре или објаснување за проблемот?
поздрав
Зошто го мачиш моторот,пушти го плинот,да работи и влече како што треба тој мотор бара потрошувачка од 17-18,5 литри
--- надополнето: 10 септември 2013 во 01:59 ---
Ne srediv okolu plinot nisto momentalno go sreduvam komplet izduvot-site lonci a potoa e na red plinot pa ke se vidime.
Да да затнат е катализаторот
--- надополнето: 10 септември 2013 во 02:02 ---
зошто да не се исплаќа колку кошта вградување и колку че смени на потрошувачка? ако имаш некое искуство
Купи точак ич нема да троши,всушност ти ќе трошиш бидејќи ќе јадепш повеќе.
Диета му е мајката.

Ни бензинит ни па уљето не можат да го измиваат маслото во цилиндрите,а ако го прават тоа тогаш слободно тури му пепел на тој мотор.
Плинот има послаба октанска вредност ама затоа е позаоалив од бензинот.
Не може моторот идеално да работи во двата случаи.
За да работи моторот идеално на плин вентилите се штелуваат да бидат по лабави во спротивно доаѓа до зголемена работна температура на моторот и постепено оштетување на главата.
Ова ретко кој мајстор го прави и кажува,ако го каже тогаш ѓе остане без работа бидејѓи никој нема да монтира плински систем.
Како алтернатива а со цел да земат повеќе пари бидејши е потѕешко да штелуваат вентили нудат опција капалки демек ѓе ја подмачкувале главата и вентилите.
На повеше коли со инџекшн имам забележано дека место четири дизни ставаат две а празнината ја дополнуваат со црева на усисната грана.
Повеќето овластени сервиси не поправаат бензинци со монтиран плински систем.
--- надополнето: 10 септември 2013 во 01:57 ---

Зошто го мачиш моторот,пушти го плинот,да работи и влече како што треба тој мотор бара потрошувачка од 17-18,5 литри
--- надополнето: 10 септември 2013 во 01:59 ---

Да да затнат е катализаторот
--- надополнето: 10 септември 2013 во 02:02 ---

Купи точак ич нема да троши,всушност ти ќе трошиш бидејќи ќе јадепш повеќе.
Диета му е мајката.

Fringe i Evo od vakvi ko vas mi idi da se obesam mn parajlii be p**** vi m****** ako imate vie benzinci 1.8 turbasi da vozite i da se prajte glupi prajte se jas pominuvam 15.000+ na plin godishno (napraj mi matematika so ista potrosuvacka na benzin najglup eden) a ti prajs 5.000 oti mozi tate ne ti ja dava ili pa imas pari a si tolku glup so ne znajs so da naprajs so niv sega napraj mi ja mene matematikata i ne se praj glup na forumov i ti izleze ko zatupen so muabetov :S

Fringe i Evo od vakvi ko vas mi idi da se obesam mn parajlii be p**** vi m****** ako imate vie benzinci 1.8 turbasi da vozite i da se prajte glupi prajte se jas pominuvam 15.000+ na plin godishno (napraj mi matematika so ista potrosuvacka na benzin najglup eden) a ti prajs 5.000 oti mozi tate ne ti ja dava ili pa imas pari a si tolku glup so ne znajs so da naprajs so niv sega napraj mi ja mene matematikata i ne se praj glup na forumov i ti izleze ko zatupen so muabetov :S
Најде кој да кажува.:pos:
Ја читам темата наназад а ти нема кола што не си прашал дали може на плин и каков е најдобар.:tapp:
Читам прашуваш и за веспа дали можело и дали било исплатливо да се стави плин.:tapp:
Кој знае и дали имаш кола или имаш пуста желба и ти во кола да се ставиш.:facepalm:
Дете едно недоветно годишно со колите поминувам по 40-50к,а ти изгледа овде си најглупавиот бидејќи не знаеш математика да направиш оти незнаеш 2+2 колку е а и кола немаш а кој знае и дали во семејството имате некоја канта

Најде кој да кажува.:pos:
Ја читам темата наназад а ти нема кола што не си прашал дали може на плин и каков е најдобар.:tapp:
Читам прашуваш и за веспа дали можело и дали било исплатливо да се стави плин.:tapp:
Кој знае и дали имаш кола или имаш пуста желба и ти во кола да се ставиш.:facepalm:
Дете едно недоветно годишно со колите поминувам по 40-50к,а ти изгледа овде си најглупавиот бидејќи не знаеш математика да направиш оти незнаеш 2+2 колку е а и кола немаш а кој знае и дали во семејството имате некоја канта

ne k**e nemame kola so konjska se vozime :) ako te najdam vo zivo so topka pari glata ce ti ja dupnam :) na tato deteto najde k***c i pol da se praj na forum oti ne mozi inaku nema karakter ah be od vakvi ko tebe :)

ne k**e nemame kola so konjska se vozime :) ako te najdam vo zivo so topka pari glata ce ti ja dupnam :) na tato deteto najde k***c i pol da se praj na forum oti ne mozi inaku nema karakter ah be od vakvi ko tebe :)
Гледај да бидат вистински не печатени во интернет кафе.
Кај згреши бре ова владава да овозможи компјутер за секое дете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom