Плински уреди

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
До Плимонт, имам застава 101 со вграден Ловато плински уред(незнам точно каде е вградуван) веке година време не сум имал никаков проблем околу плинот. Последниов месец колата нема влечна сила како порано, на угорница (на кула Велес-Штип) во трета брзина неможе да постигне поголема брзина од 50km/h (порано 70-80km/h), доколку ја префрлам на бензин постигнува брзина од 70-80km/h т.е влечната сила и е во ред. Инаку на рамен пат не се осека некаква разлика кога е на плин. Ако може совет во што би можел да е проблемот? (немам чепкано ништо во врска со плинот)

Denovive ne go sledev forumov.. Dali uspea da go sredis problemot
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 15:16 ---
да написам и јас несто за плинот.
Имам вактра а 20 16в 100кв плински уред ловато(ја сменив распл. ставив брц имаку док се од плимонт.
Е јас ја земав и тросесе невидено но ја дотерав до некои разумни граници ако е тоа можно сега оди до 16л плин
Да напоменам дека со нејзе работам и пали гаси 30-40 пати во текот на 4-6 часа.
Но има друг проблем тој е од како ја земав,имено нема снага на угорница.
Нормално е да на бензин е појака но огромна разлика се јавува.
Се случува да со 4 не можам накај св. Архангел-4 воденички да одам нормално па 3...2...и така.
Уште нешто наместо авт.вентил има рачна рачва за проток на плин.
Чаре или објаснување за проблемот?
поздрав

Mozes da se javis na telefon ili da dojdes kaj nas vo servis. Pobaraj go Zvonko, toj ke te upati kaj mene, da vidime sto moze da se napravi so plinskiot ured vo tvojata kola

Mozes da se javis na telefon ili da dojdes kaj nas vo servis. Pobaraj go Zvonko, toj ke te upati kaj mene, da vidime sto moze da se napravi so plinskiot ured vo tvojata kola
Ne srediv okolu plinot nisto momentalno go sreduvam komplet izduvot-site lonci a potoa e na red plinot pa ke se vidime.

Da go srediv t.e ja odnesov na majstor za 1 sekunda napravi nesto i mi kaza sega treba da e vo red :) bez da mi kaze sto napravi :)

Da go srediv t.e ja odnesov na majstor za 1 sekunda napravi nesto i mi kaza sega treba da e vo red :) bez da mi kaze sto napravi :)
ти го попуштил малку плинот... не е тоа мајстор бе.. треба да ти ја земе колата у гаража, да ти ја повртка 3-4 саати да го направи истото што го направил за 1 секунда и да ти наплати 1000-2000 денари.. е тоа е мајстор...

се зезам секако... :)

уште првиот пат кога напиша што е проблемот знаев што е, ама ти го праша плимонт, а не било кој да ти одговори...

така да тоа е тоа...

Имам ровер 214 16 v инџекшн сакам да ставам плин , колку би коштало тоа и дали би имал некакви проблеми

500 еур, со цилиндричен , 530 со торусен резервоар (на местото на резервното тркало). Ровер е возило кај кое треба да се внимава со изборот на марка и тип на плински уред, комплициран е за калибрирање на плинскиот уред.

сакам да местам плин на веспа 50 или 125 кубици дали е изводливо?

зошто да не се исплаќа колку кошта вградување и колку че смени на потрошувачка? ако имаш некое искуство

Нешто над 200 евра ќе те кошта вградувањето , боцата е во вид на кацига и се става под седиштето и ќе треба да поминеш мнооогу километри за да почне да ти се исплаќа.

Нешто над 200 евра ќе те кошта вградувањето , боцата е во вид на кацига и се става под седиштето и ќе треба да поминеш мнооогу километри за да почне да ти се исплаќа.
Абе во ред монтажата не е скапа сакам да пробам да видам Плинмонт со че одговори па да прам некако инаку е интересна работа а јас прочитав дека не било изводливо и сега ми е нејасно ако се нафајчаа плинмонт би било супер да монтираме...

Абе во ред монтажата не е скапа сакам да пробам да видам Плинмонт со че одговори па да прам некако инаку е интересна работа а јас прочитав дека не било изводливо и сега ми е нејасно ако се нафајчаа плинмонт би било супер да монтираме...
че ти речи да си туриш бензин и да си тераш.....ете ти да не си чакаш , да си знајш

Oooo boze plin na skuter ?
Pa za 200-250 den na 100 km ni na kraj pamet ne bi mi padnalo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom