PlayStation 5

• Креатор на темата ob1
  • Време на започнување

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.480
Поени од реакции
6.270
Сакам да чујам нови мислења околу disc edition или тоа другото digital или како и да се вика.
Едни викаат не ти треба секако онлајн се игрите сеа се од онлајн стор ги зимаш и палиш, други ми викаат ќе ти затреба фиксно вреди да се доплати. Дајте ми реални pros/cons во работиве ако се разбира некој убаво да ми објасни.
Zedov disck edition i iskreno samo igrata so idase so nego(god of war ragnarok) ja imama na cd. Pogolemi popusti ima na play store nego fizicki kopii kaj nas po prodavnicive. Ma da sekogas podobro da si imas i fizicka opcija deka ima grupi kaj so razmenuvaat igri.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.451
Поени од реакции
25.406
Сакам да чујам нови мислења околу disc edition или тоа другото digital или како и да се вика.
Едни викаат не ти треба секако онлајн се игрите сеа се од онлајн стор ги зимаш и палиш, други ми викаат ќе ти затреба фиксно вреди да се доплати. Дајте ми реални pros/cons во работиве ако се разбира некој убаво да ми објасни.
Разликата е околу 100тина евра на конзолите? На твое место би зел диск верзија од проста причина што оваа разлика во цена ќе си ја „извадиш“ со тек на време. Јас на пример досега сум позајмил 3 игри од другари, сите три дури и на онлајн промоции држат цена, па ако пресметам дека сум заштедил околу 40 долари од една од нив, во просек досега сум играл игри што во реалност би биле околу 120 долари ако немав опција за диск. Следно што чекам е другар да ја изигра Астро бот новата, па да ми ја даде да ја поминам и јас. Нормално дека и јас ќе дадам игра на цд некому, иако севкупно само 5 игри имам на диск. Диабло 4 ја купив на release и досега, покрај мене, уште двајца ја играа. Од друга страна, The Last of Us 2 ја купив за 590 денари нова од Галерија, а Elden Ring за 1500 денари од групите на фб од еден дечко. Онлајн, дури и со попуст, е поскапо од ова, барем беше во периодот кога ги купував.

tl;dr секогаш е добро да имаш плус опција, еднаш го купуваш ова и ќе ти трае со години.

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
97
Поени од реакции
122
Јасно. Убаво објаснето. Ти благодарам на одговорот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.455
Поени од реакции
38.562
Разликата е околу 100тина евра на конзолите? На твое место би зел диск верзија од проста причина што оваа разлика во цена ќе си ја „извадиш“ со тек на време. Јас на пример досега сум позајмил 3 игри од другари, сите три дури и на онлајн промоции држат цена, па ако пресметам дека сум заштедил околу 40 долари од една од нив, во просек досега сум играл игри што во реалност би биле околу 120 долари ако немав опција за диск. Следно што чекам е другар да ја изигра Астро бот новата, па да ми ја даде да ја поминам и јас. Нормално дека и јас ќе дадам игра на цд некому, иако севкупно само 5 игри имам на диск. Диабло 4 ја купив на release и досега, покрај мене, уште двајца ја играа. Од друга страна, The Last of Us 2 ја купив за 590 денари нова од Галерија, а Elden Ring за 1500 денари од групите на фб од еден дечко. Онлајн, дури и со попуст, е поскапо од ова, барем беше во периодот кога ги купував.

tl;dr секогаш е добро да имаш плус опција, еднаш го купуваш ова и ќе ти трае со години.
Јас не сум толку искусен за да делам совети, ама нели истово (споделување игри) може да се прави и со верзијата без диск? Само споделуваш username и password, ете не мора баш од твојот акаунт, ама можеш да направиш повеќе. Така и ги продаваат тие игрите по фејсбук - симнати на посебен акаунт и ти даваат само username и password.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
19.009
Поени од реакции
23.238
Дали некој купувал дигитални игри пример од SpaceNet ? Или од слични страници за ПС5 ?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.455
Поени од реакции
38.562
Screenshot_20250305_120333_Gallery.jpg

И втората игра - завршена. God of War :cuc: .Тука фокусот беше на приказната, а приказната - оган! Можам да кажам дека дури и повеќе ми се допадна од Ghost of Tshushima, зашто можеби не беше open world па да правиш што сакаш, и не беше визуелно толку добра, ама па не беше ни повторлива и досадна за разлика од GoT. Уживав во дијалозите, баш ко да гледав филм во кој и јас сум еден од учесниците. Иако, морам да спомнам дека имаше многу несовпаѓања со митологиите и на Грција и на Скандинавија, ама кога ќе се препуштиш на играта, ништо не ти смета.

Секако, тука само main story-то ми е завршено, што значи има уште многу да се игра, ама не знам дали да губам време или да продолжам со Ragnarok.

Фала ви и за оваа препорака!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.480
Поени од реакции
6.270
Moja preporaka e deka ne mora na sekoja igra platinum da i pravis, pogotovo koga imas golem izbor na kvalitetni igri sto treba da gi izigras. Plus moze da naletas na nekoj bugnat trofej pa da baras stari sejvovi ako ima moznost igrata ili celata da ja preigras vo offline mode samo radi mocaniot trofej, jas taka se navlekov so returnal so bagnat trofej ama sreka igrata vredese 8te pati sto ja vrtev, a od druga strana Bloodborn(perfektna igra) i edinstvenoto nesto so ne mi pravese kejf bea chalice dungeon a za platinum mi falese oruzje sto samo tamu moze da ti se padne... se osekjav kako da ne uzivam tuku kako da odam na rabota...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.765
Поени од реакции
52.741
Прегледај го приврзокот 445105

И втората игра - завршена. God of War :cuc: .Тука фокусот беше на приказната, а приказната - оган! Можам да кажам дека дури и повеќе ми се допадна од Ghost of Tshushima, зашто можеби не беше open world па да правиш што сакаш, и не беше визуелно толку добра, ама па не беше ни повторлива и досадна за разлика од GoT. Уживав во дијалозите, баш ко да гледав филм во кој и јас сум еден од учесниците. Иако, морам да спомнам дека имаше многу несовпаѓања со митологиите и на Грција и на Скандинавија, ама кога ќе се препуштиш на играта, ништо не ти смета.

Секако, тука само main story-то ми е завршено, што значи има уште многу да се игра, ама не знам дали да губам време или да продолжам со Ragnarok.

Фала ви и за оваа препорака!
Подобро да си продолжиш одма со Рагнарок. Можеш уште 10-20 саати да поминеш во оваа собирајќи се за платинум, ама може тоа и негативно да влијае. Заврши ја приказната на Рагнарок, па потоа можеш да се вратиш ако сакаш секако.

Иначе ако те интересира повеќе позадината на Кратос во Грчка митологија, гледај некое видео на јутуб што ги опфаќа приказните на старите игри, има доста интересни детали.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.480
Поени од реакции
6.270
Ja nema, greska e nesto clenov nad mene.
Se spekulira deka ke izvadat ps5 verzija ama sega za sega nisto od toa nema.
Sega jas izlea ne go sfativ dobro prasanjeto, red dead redemption 1 lani izleze remaster ama gledam ps4 verzija bilo.
Ako misli na rdr2 togas nema ps5 verzija samo ps4 so e limitirana na 30fps deka se mrzlivi od rokstar da napravat patch kako drugi iljada igri sto se ps4 verzija ama imaat 60 fps na ps5.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.153
Поени од реакции
1.757
Decki dali elden ring da se igra ps4 ili ps5 verzija? Citam na net preporacuvaat ps4 radi fiksirana 60 fps. Koj ima iskustvo ako moze malcepomos.

Kajgana Shop

На врв Bottom