Плачењето, храброст или понижување?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи од тоа кој плаче, т.е од какви причини плаче...И претходно имам кажано, ако некој плаче со цел да изнуди сожалување и да го добие тоа што сака, не само што се понижува туку и манипулира на подол начин.
Но кога некој плаче јавно затоа што му е реално тешко, сметам дека покажува храброст, затоа што има сила да покаже што чувствува(а, тоа не е баш лесно). И таквите луѓе ги разбирам, додека кон оние кои манипулираат со солзи не осеќам никакво сочуство, туку напротив.
Лично, не се сеќавам дека ми се случило да заплачам јавно...Највеќе од причина што ми е тешко и да зборам за чувствата, а уште повеќе да ги покажам преку солзи.

солзите се чуства..
некогаш се искрен и храбри
некогаш се болни и сурови
а некогаш се созалувачки со подмолна намера

Placenjeto e nasledna osobina?:raz:hm mnogu me zamisluva ova prasanje zasto eve svekormi na se sto e ubavo-place,tazno-place,film da gleda place koga se smee zavrsuva so placenje a negoviot tatko(dedo mi) e tri pati poveke zalosliv i od nego zamislete samo odam da go vidam i normalno ke go gusnam i baknam i toj vednas pocnuva da place:cry:
-ne mislam deka placenjeto e izraz na slabost-tuku izraz na cuvstva

Мене ми е како благослов. Задоволна сум ако се исплачам.Задоволна сум ако ми олесни од нешто. Нормално не би сакала да шокирам луѓе околу мене, може ако ми се блиски, ама сепак.. не сметам ниту дека плачењето во јавност е понижување ,далеку од тоа.
Но, бидејќи може да биде непријатно - на работа, на место каде не е пожелно, да има критики, коментари и суд од околината кој сигурно не ви е потребен во потребен во моментот, имам читано за една техника!? или што и да е.. Ако ви се плаче , а не сметате дека е баш пригодно во моментот, или имате работа, или што знам што се може да поголем рационален приоритет во моментот - замислете си двојник и дајте му на него/неа да се исплаче место вас. Замислете го двојникот во иста позиција како вас - битно до вас или карши вас..:) Досега еднаш ми има ова завршено работа

Hmm... јас едно време многу плачев и подобро, мнооогу подобро се чувствував од кога ке се исплачев. Можеби ништо не помага плачењето т.е. со плачење ништо не можеш да измениш, само можеш да се чувствуваш подобро од кога ке си се исплачеш. и не мислам дека е понижување. Јас не можам да заплачам пред секого. Плачам пред другарка ми кога стварно ми е многу тешко, и нај нај нај многу плачам на мојата омилена песна :(

Ако има причина си плачам.........Ретко во јавност ама и тоа ми се има случено...многу сум емотивен и неможам да истрпам........

plaenje ..... na site ni se ima deseno da zaplaceme bez razlika dali e pred javnost ili na samo bez razlika dali e makso ili zensko (maskite retko priznavaat) ...... posto mnogu sum emotiven i cuvstvitelen mi se ima deseno i vo javnos bas nekni za maturskata ve4er, poubavo ke se istazes, ke ti olesni otkolku da go cuvas toa celo vreme vo tebe .....

нема човек што не заплакал, плачењето за понижување не го сметам, зависи од ситуацијата, на некого му е полесно ако заплаче, па ако него му е полесно, тоа не е понижување, напротив, да заплачеш пред група луѓе е баш храбро

Jukka напиша:
plaenje ..... na site ni se ima deseno da zaplaceme bez razlika dali e pred javnost ili na samo bez razlika dali e makso ili zensko (maskite retko priznavaat) ...... posto mnogu sum emotiven i cuvstvitelen mi se ima deseno i vo javnos bas nekni za maturskata ve4er, poubavo ke se istazes, ke ti olesni otkolku da go cuvas toa celo vreme vo tebe .....
извинете за оф...
кога плачеше на матурската и зошто????????

иначе он..
се слагам со Ада потполно...И морам да додадам,дека не само машките,туку постојат и девојчиња кои што едноставно не сакаат да покажат 'слабост' дека заплакале...А има и некои што се лигават за глупости,како на пример за оценка :tapp: секакви луѓе има на светов!

Дивајн напиша:
На една тема подолу се убедуваа две-три членки што е уствари плачењето ... храброст да искажеш емоции пред некој друг, или понижување пред истиот? Значи не за моментот по дома, сами ... туку јавното плачење ... плачете ли пред други и што мислите на што личи тоа:)

Pa nema neshto poponizno od placenje...Karakteristika za slabi licnosti a ednovremeno sozdava i odbivnost i gadenje....

Не е грев да заплачи човек...со тоа не покажува никакво понижување,не се покажува ни салбост.Тоа е нормална човечка појава.Понекогаш низ солзите излегува тежината во нас,или пак кога ќе видам многу драга личност...тезата дека солзите покажуваат слабост ми е многу несфатлива:toe:

Lady напиша:
Pa nema neshto poponizno od placenje...Karakteristika za slabi licnosti a ednovremeno sozdava i odbivnost i gadenje....
Сакаш да ми кажеш дека никогаш не си заплакала!?
Не ти верувам!:pipi:

Плачењето не е ниту храброст ниту понижување.Туку искажување на емоции.

Плачење не е слабост. Додуша има плачење и плачење. Едно е да цмиздриш зошто ти се скршил ноктот, друго е да плачеш за некоја тежина што ја имаш на душа.

Да плачеш поради она што те мачи значи да се соочиш дека истото постои и ти тежи. А нема секој храброст за тоа.

Технички не е ни храброст ни понижување, туку производ на солзните жлезди кои реагираат на нашата болка, радост, восхит, тага, среќа, бес... :)

Плачам и сметам дека човечки е да се плаче!Е,сега не сум плачка за се нешто, ама плачам од болка,тага-мака ,ама најмногу плачам од среќа!Убавите моменти ете најмногу ме растреперуваат и ме тераат да плачам!Ао ми се плаче си плачам и не ми е срам воопшто!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom