Пиволенд на Кале 11-15.09.2013

• Креатор на темата Креатор на темата bootboy
  • Време на започнување Време на започнување
Не се нервирај, тури некоја цицка...

Иначе проширено беше за разика од претходните, мавнав 2 Старопрамена по 80ка, многу кал, многу сељаци кои маваа со пиво, многу гејчиња и исфемнизирани мажи а и оние жени со бричени пола лејка а имаше и една таква што и другата полвина и беше бричена и само на средина имаше коса која на тилот и беше фатена во репче. Добро бе со пола мозок ли сте што ви смета пола коса? Имаше и универзалка клабери во први редови на Металика правеа шутка, на народно мешаа чочек, на Продиџи денсаа електронски како год и да е тоа, се забављаат и тоа е супер. Звучниците битно крчеа дополнителен иритирачки момент. Eден тон тинејџери на кои им беше топ, на нив до душа октет Куманово да пее ќе им биде топ. Not impressed, ама не го хејтам скроз. 4/10.

Битно го видов Тончи после може 8 месеци и јаче.
ти бре, кога си го видел тончи си знаел дека сме и ние таму. што не дојде бре “шабан“ :D или се исплаши од мене:pos:следен пат не ти простувам ваква утка

се направи неврзана собиранка на кајганџии, и пошто атмосферата беше топ, музиката и не ја рецкав многу. уз добро друштво, добро црно лашко(y)

Вчера на Пиволенд, Едо Маајка настапл со зборовите: Како је Скопље, јел има још нових споменика? Веднаш после тоа почна со песната "Јебо владу" по што веднаш се расипала опремата ....... од фб ова :D

Па реално се усраа, вчера дефинитивно ја имаше најјаката атмосфера на Пиволенд за време на настапот на Едо. И баш тогаш испадна она: црко нам је маршал ...

Глеам, никој не спомнува, па да пишам дека Галактик Експлорерс уопште не се качија на бина :(

Скара не пробав, можда требаше, ама не бев гладен. Ама за поздравување се девојките што шетаа меѓу народ и продаваа лименки, посебно откако почнаа и ред бул да носат.

Со овогодинешниов Пиволенд, Пане се докажува како највечи апаш меѓу урбаниве луѓе у Македонија.

Глеам, никој не спомнува, па да пишам дека Галактик Експлорерс уопште не се качија на бина :(

Скара не пробав, можда требаше, ама не бев гладен. Ама за поздравување се девојките што шетаа меѓу народ и продаваа лименки, посебно откако почнаа и ред бул да носат.

Со овогодинешниов Пиволенд, Пане се докажува како највечи апаш меѓу урбаниве луѓе у Македонија.
Вчера и за првпат мислам видов имаше еден дечко со буре на грб и точеше пиво (y)

Пиволенд продолжува уште еден ден, еве кој ќе настапи!

Градот Скопје ги известува граѓаните дека поради големиот интерес Гурманскиот викенд со пиво „Пиволенд 2013“ ќе продолжи уште еден ден, што значи дека во понеделник ќе има шеста вечер на „Пиволенд“.

На сите сцени на Пиволенд ќе има разновидна музичка програма. Посетителите на главната сцена ќе можат да ги видат Ареа, Паркети, Пука Козметика (Токсикологија Мјузик), Шутка Рома Рап, Фајтинг Виндмилс и ДЈ Тина.

Извор:SkopjeInfo

Греота е и ова да се спомне, му доаѓа нешто како прдешка на целово срање... А имаше прилично многу луѓе што чекаа да почнат со настап, али џабе... :(

ти бре, кога си го видел тончи си знаел дека сме и ние таму. што не дојде бре “шабан“ :D или се исплаши од мене:pos:следен пат не ти простувам ваква утка

се направи неврзана собиранка на кајганџии, и пошто атмосферата беше топ, музиката и не ја рецкав многу. уз добро друштво, добро црно лашко(y)

Касно дојдов заглавив претходно у еден кафиќ, ти беше отиден се видов со тие што беа останати.

Кои беа дечките што свиреа рок на стејџот долу што беше? Имаа фин избор на песни. :)

Греота е и ова да се спомне, му доаѓа нешто како прдешка на целово срање... А имаше прилично многу луѓе што чекаа да почнат со настап, али џабе... :(
А што се случи стварно со нив? Има некое објаснување од оорганизаторите за тоа што не се појавија уопште?

А што се случи стварно со нив? Има некое објаснување од оорганизаторите за тоа што не се појавија уопште?
Не знам.... Негде околу 3 ипол го прашав тој типот што беше на саунд стејџот дали ќе има уште музика, вика "не". Го прашувам зошто, крева раменици и кажува "не знам". Башка и на техно стејџот прекинаа музика во 3 саат... Абе катастрофа (n)

EDIT:
Организацијата на Пиволенд им се извинува на сите фанови на Галактик Експлорерс, како и на самите ДЈи и на сите останати посетители вчера на Пиволенд поради проблеми од технички карактер заради кои тие не успеаа да настапат. Се надеваме дека во некоја наредна прилика ќе имаме успешна соработка со едни од најценетите транс артисти во земјата и ќе се надокнади пропуштената шанса за одлична забава поради овие несакани случувања.
извор

Кои беа дечките што свиреа рок на стејџот долу што беше? Имаа фин избор на песни. :)

Единиот дел кога увово ми детектираше музика беше тогаш. Незнам кои се баш ме интересира и мене :)

Празно празнотии.Порано не можев да дојдам пиво да купам до штанд ќе ме убиеа,а сега шетаат девојки и дечки и продаваат пиво и никој не им купува.Некои бугари свиреа реге и никој не ги перцепираше па после излегоа електричен оргазам и дрн дрн и тие ништо посебно.Сите некако натажени,немаат живот во себе.Се изгуби тој позитивниот дух.Се прашав на кој му годи ова?Некој ова како да го сака намерно.Ќе излезеше Игор и ќе прашаше "каква е оваа ситуација"?
И уште 5 дена да напраат никој нема да им иде.Македончето нема да е македонче ако не го уништи нештото што било добро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom