Пивофест 2015

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мизерија ! Возот шо требаше да тргни во 18 и 25 тргна во 20 и 15. Слабо луѓе,тоа го потврдија и самите прилепчани ,за влез во ВЦ во кафич стоеше едно бате и наплаќаше по 10 денари ,Прљаво уште пеат овие на алтернативната бина почнаја тупци тупци ..

реков јас ќе се напрај некој мајмунлан, не можа оваа „палма провокација“ до помине туку така :ајнапиво:

lepe_palme_lepo_gore.jpg

Газдиве од штандојве многу се жалаат,слабо ептен.Маса се најдува многу лесно

Газдиве од штандојве многу се жалаат,слабо ептен.Маса се најдува многу лесно

Епа нека намалат цена за тоа ќофтето шо го клаваат во сендвич, наместо 100, 80 банки би било реално и добро за двете страни. :)

Па нека ги донесат RHCP или Prodigy како шо најавуваа пред 2-3 години:rolleyes:Нека не им е страв, ќе соберат луѓе од страна, ако домашните веносечачи не дојдат.И цените ваљда поефтини се на нормален пиво фест.

Од Александрија че си јадите, со обична плескавица 60, со ловечка 70, а и месото е ок, проверено :)

Гледам на сред чаршија 100-ка за едно плескајче акнале.

Од Александрија че си јадите, со обична плескавица 60, со ловечка 70, а и месото е ок, проверено :)

Гледам на сред чаршија 100-ка за едно плескајче акнале.

за скопјанчината таа цена, плус тоа плескајче од некое сумливо месо

Kako I sekoja godina odlicna atmosfera na pivofestot. Malku e toplo preku den da se pie pivo ama navecer se nadomestuva:). Dabce za 50ce i teraj. Prilepcani se super lujdze 10ka. Se gledame kaj Aleksandar Makedonski spomenikot:)
P.S.
Toa so slikite vo topkata im e poln pogodok godinava.

Не ме чуди шо викате дека има малце народ годинава, одамна не памтам кога имало олку тапа програма. Ич не ми е криво шо го пропуштам годинава. Ех на времето ко свиреја Суперхикс секоја година, Пивофест некако не ми е Пивофест без нив.

Па како нема да биде тапа, кога секоја година е истото. Истите тезги, со истите продавачи на истите места. Истите штандови на истите места. Дури и мислам дека има неколку штандови помалку него лани, некако повеќе место има за слободно шетање на плоштадот. Нема никаква иновација, некој натпревар или нешто слично. Цените ко во продавница ебаго. А купови месо испечено стои со саати на тезгите и оди ти сега ако си будала купи сендвич со леб од вчера и месо печено пред 4 саати и стоено на 30+ степени температура под дејство на муви, прашина, чад...

Последно уредено:
Па како нема да биде тапа, кога секоја година е истото. Истите тезги, со истите продавачи на истите места. Истите штандови на истите места. Дури и мислам дека има неколку штандови помалку него лани, некако повеќе место има за слободно шетање на плоштадот. Нема никаква иновација, некој натпревар или нешто слично. Цените ко во продавница ебаго. А купови месо испечено стои со саати на тезгите и оди ти сега ако си будала купи сендвич со леб од вчера и место печено пред 4 саати и стоено на 30+ степени температура под дејство на муви, прашина, чад...
Абе можи дека сум прилепчанец ама за мене Пивофест никогаш не бил за скарата и пивото, туку повеќе за добра музика (шо веќе неколку години ја нема, порано првите две вечери секогаш имаше добри музичари) и за да се видам со пријатели од другиве градови, што инаку не би дошле во Прилеп.

Но во право си дека треба да се смени нешто, да се направи нешто ново, нека се огледаат на некои други фестивали по светов, сигурно има нешто интересно. Треба и малку со музичарите да размрдаат, веќе смачено ми е балкански ѕвезди. Знам дека на некој му треба турбофолк за да се пијани, ама нека донесат и некој странски бендови за ние шо не сме дојдени само да се пијаниме.

малце и тапа програма ама и народ без пари,еве одлична слика да се види колку добро живее народецов и колку уживање може да си дозволи.............

а за тие тезгаџиите треба да поднаучат малку да приготват,чуваат и сервираат храната,не ко да им фрлаш сено на прилепските магариња кои ќе го преживеат пивофестот..........

ај можи по овај феил ќе биде подобар в година.............

да не испадне дека хејтам али која будала би отишла на пиво фест кога имаш д фест во дојран (бар за младите и кул дечки)
а и последен пат кога бев, бев кога свиреа дубиоза колектив пред некои 3-4 години и многу јако беше на нив ... а ова, а ова - веќе видено слушано преслушано (не дека пак треба да се дубиоза, него нешто слично)
од сите артисти колку толку вредат саша ковачевич и слаткар топ се момците :)

сеа ми текна таа година беа и сарс пред дубиоза а и кирил џајковски друг ден беше за жал не бев на неговиот настап

да не испадне дека хејтам али која будала би отишла на пиво фест кога имаш д фест во дојран (бар за младите и кул дечки)
а и последен пат кога бев, бев кога свиреа дубиоза колектив пред некои 3-4 години и многу јако беше на нив ... а ова, а ова - веќе видено слушано преслушано (не дека пак треба да се дубиоза, него нешто слично)
од сите артисти колку толку вредат саша ковачевич и слаткар топ се момците :)

сеа ми текна таа година беа и сарс пред дубиоза а и кирил џајковски друг ден беше за жал не бев на неговиот настап

:icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom