Пиво

  • Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

  • Скопско

    Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

    Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

    Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

    Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

    Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

    Гласови: 17 2,5%
  • Други

    Гласови: 122 17,7%

  • Вкупно гласачи
    690
A ако ти се припие пиво шо прајш ???
Не дека и на нас многу ни се свиѓаат овие матенициве, ама сите се сложуваме дека Скопско од година у година е се поише срање. Дабот колку толку може да се држи до некои стандарди. Иначе за квалитет ако збориме има тука Пауланер,Шофер - Хофер, Ердингер, Гинис ама штета шо ниедно не е македонско.
Ако ми се припие пиво правам шприцер. ;)
Ебати пивата од 120 денари 0.5л. од тие странските ко божем шампањ да купувам.

Оваа година фатив на распродажба во тинекс некое пиво по 18 денари лименка 0.5. Добро беше ама го нема по таа цена повеќе, 2 гајби земав. :cool:
 
Кој се го има пробано пивото на Темов-Пивница Стар Град? Искрено црното и црвеното иако ги пробав не ми оставија впечаток за да утре се навратам и пак се напијам. Ова беше прилично брзо по промоција па незнам дали е "изгланцано" сега или?
Ништо посебно. Ги имам пробано темното и матното. Матното е како проплакнато, никаква арома ниту блажина, скоро и да не е газирано, мала количина на алкохол. Темното исто, како проплакнато, мала арома на кафе, ама ептен суптилна, никаква блажина. До толку ли е комплицирано да се направи добро пиво бе пичка ли му материна?
 
Ништо посебно. Ги имам пробано темното и матното. Матното е како проплакнато, никаква арома ниту блажина, скоро и да не е газирано, мала количина на алкохол. Темното исто, како проплакнато, мала арома на кафе, ама ептен суптилна, никаква блажина. До толку ли е комплицирано да се направи добро пиво бе пичка ли му материна?
Па тоа изгледа како од филџан испиено кафе талогот да го ставиле во пивото. Одвратно нешто. :sick:
 
Ништо посебно. Ги имам пробано темното и матното. Матното е како проплакнато, никаква арома ниту блажина, скоро и да не е газирано, мала количина на алкохол. Темното исто, како проплакнато, мала арома на кафе, ама ептен суптилна, никаква блажина. До толку ли е комплицирано да се направи добро пиво бе пичка ли му материна?
Изгубив желба да идам на пиво у пивница . Башка со цените шо се замислуваат дека се у Ирска.
 
Изгубив желба да идам на пиво у пивница . Башка со цените шо се замислуваат дека се у Ирска.
Затоа натовари го фрижидерот дома со гајба пиво, распали скара на балкон ако ништо друго барем некој суџук на жар и верувај ми подобро ќе си поминеш од пивница. :cool:
 
Изгубив желба да идам на пиво у пивница . Башка со цените шо се замислуваат дека се у Ирска.
Баш тоа, мме!! Али како ми е познато тоа се случи одкако Темов ги зема и почна да ги менаџира, али без разлика на тоа упм се. Убаво вика Костурот, пуни фрижидер и раат биди си.
 
Затоа натовари го фрижидерот дома со гајба пиво, распали скара на балкон ако ништо друго барем некој суџук на жар и верувај ми подобро ќе си поминеш од пивница. :cool:
И многу поефтино. Метро скопско (4- 5 литра) таму им е 600-700 денари. Другото е све нагоре. Еднаш се заебав кога нарачав скопско 0.5 стакло и ми го наплатија 150 . Од тогаш тек сега желба добив да ги пробам нивниве нови мучканици ама среќа Бумеранг ме предомисли.
 
Ја у пивница ги иам пробано темното и црвеното и шо знам, мене не ми се лоши. Ама јбг ја не сум експерт по пива ко вас :D
 
Абе од лачено пиво односно не пастеризирано и флаширано нема по убо заеби со вкус на лимон,јагода или темни ,светли пива ...
 
Добро бе, што си играте мајтап. Што не кажете дека тоа скопското „цреша“ е радлер шема, пиво и сок... Јас си направив филм дека овие од пивара пробале да направат саглам пиво како ламбикот на Kriek.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kriek_lambic
(и да, живо страње е скопското „цреша“)

Еве што е добро:
kriek-cherry-belgian-beer-lindemans-3-250ml.jpg
1280px-Kriek_Beer.jpg
 
Дабот комотно го јади Скопското Црно кое е исфорсирано пуштено во продажба, пошто Златен Даб ја имаа идејата и почетната фаза на подготовка пред Скопско уште. Имав зачекано онакви постојлиња за чаши, гумирани со испечатено црно Даб, 2 месеци пред Скопска да го промовираат црното кое патем за онакво не го бива со тро сменета боичка :D А така. Добра е германската формула по која си го прават дабот прилепска, не дека наше си е.
 
Мислам дека со црно пиво стана помодарство најпрво лани во Бугарија. Сите живи пивари испонаправија таму црни пива и сите као божем со над 7% алкохол, но немаше врска тоа нити вкус нити толку алкохол.

Сега слично прават овие нашиве пивари изгледа некој нашол ефтина формула за црно пиво.
 
Ако некогаш сте во Романија, Тimisoreana.
Немаме ние такво пиво, предобро е. Додуше потсеќа на Даб, али има некој поубав пивски шмек кога е ладно и у кригла.
 
Добро има ли негде во нашава државичка МИТОС кај што може да зеам? Јебеш патриотизам кога пивоно им е перверзија на гејциве ....
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom