Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Ова твоево со 9% алкохол ? Незнам што ќеф имате на нив ама повеке на коњак тегнат отколку на пиво ! Имаше во Русија една Балтика со толку алкохол , не им завидувам на тие што ке се опијанат од нејзе ! Сетики во Белгија може е подруго , како филингот после 3-4 пивца ?
Срце ме болеше и за едно 7 евра што платив, а не пак 3-4 :D
Сум пиел и појаки Trapist Rochefort 10% и тоа за цена од 4 евра.
Мене ми се ОК, али овие не се наменети како скопското/дабот или некои други да празниш цела гајба, тешки пива се и онака не гледано алкохолот. Максимум до 3 пива да испиеш и тоа во 5-6 часа, од повеќе само лошо може да ти биде.

Го пробал некој?

12047063_1219500971410451_2588483437319983626_n.jpg

Црешава е тотално безвезе, незнам зошто се замараат Скопска пивара со вакви пива. Место да напраат некое ново светло или матно пиво. Исто така не беше лошо и она младото пиво па и да трае три - четири недели може да се продава низ Македонија.

Црешава е тотално безвезе, незнам зошто се замараат Скопска пивара со вакви пива. Место да напраат некое ново светло или матно пиво. Исто така не беше лошо и она младото пиво па и да трае три - четири недели може да се продава низ Македонија.
Не знам што праат Скопска пивара, ама многу куртонско понашање за таков бренд. Црешава е грдо пиво, ништо посебно, ко проплакнато е. Скопското обично ај го оправија еден период, после тоа пак некои пратки беа срање ко претходно. Темното исто, некогаш ми е океј, некогаш чисто срање. Ова играње топло-ладно ќе резултира со тоа што на крај, барем јас, ќе ставам permanent ban на купување на Скопско.

Кој се го има пробано пивото на Темов-Пивница Стар Град? Искрено црното и црвеното иако ги пробав не ми оставија впечаток за да утре се навратам и пак се напијам. Ова беше прилично брзо по промоција па незнам дали е "изгланцано" сега или?

Пијте си вие нови бучкуруши од пивариве...

Јас престанав да ги пијам зошто имаат променлив квалитет.

Еве ова се пиело во Скопје и сега тоа си го пијам и јас. :cool:

upload_2015-11-7_17-36-15.jpeg

Пијте си вие нови бучкуруши од пивариве...

Јас престанав да ги пијам зошто имаат променлив квалитет.

Еве ова се пиело во Скопје и сега тоа си го пијам и јас. :cool:

Прегледај го приврзокот 132470
A ако ти се припие пиво шо прајш ???
Не дека и на нас многу ни се свиѓаат овие матенициве, ама сите се сложуваме дека Скопско од година у година е се поише срање. Дабот колку толку може да се држи до некои стандарди. Иначе за квалитет ако збориме има тука Пауланер,Шофер - Хофер, Ердингер, Гинис ама штета шо ниедно не е македонско.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom