Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Анкетата е затворена во 2006 година. Предлагам мал refresh на анкетата со оглед на новите битолски пива и новите производи на скопска и прилепска пивара. :) Скопско твист немам начекано по продавнициве, како е?

Едно време во Вирус имаше од кафичите во ПП, ама мислам дека и таму го пресекоа грчк...скопското.Море чоек, шо че ти е Скопско пиј си Дабче поубо е ;)

А дали во Македониjа се пие саjдер?

chimay-bleu.jpg

Еве едно добро пиво. Chimay Blue.

А дали во Македониjа се пие саjдер?

Тоа цидерот треба со закон да се забрани, погрдо нешто не сум пробал.Да сакав да пијам сок од јаболко ќе си купев сок од јаболко!

Тоа цидерот треба со закон да се забрани, погрдо нешто не сум пробал.Да сакав да пијам сок од јаболко ќе си купев сок од јаболко!
Повеќе е како лајт вино. Единствено ако ароми му ставаат па е гадно. Домашниот е добар за пиење.
--- надополнето: 11 мај 2012 во 23:14 ---
Скапо е да, ама сепак вреди да се проба, барем еднаш. :)
Јас преферирам црни пива. Помалку подуваат и помалку се газирани.
И јас сум по црни пива ама цената е премногу за секојдневна употреба.

Повеќе е како лајт вино. Единствено ако ароми му ставаат па е гадно. Домашниот е добар за пиење.

Сега ме тераш да пробам друг некој. :) Првиот пат и последен пат пробав Strongbow cider и искрено се разочарав.Има Стела Артоа Цидер, може тоа да го пробам.
Само ако не е добро, ке те најдам по ИП адреса и ке ти искамчам едно Скопско да знаеш! :D

Сега ме тераш да пробам друг некој. :) Првиот пат и последен пат пробав Strongbow cider и искрено се разочарав.Има Стела Артоа Цидер, може тоа да го пробам.
Само ако не е добро, ке те најдам по ИП адреса и ке ти искамчам едно Скопско да знаеш! :D
Пробај направи си домашно и најди ме, да го љокаме заедно по ИП :cool:

Скапо е да, ама сепак вреди да се проба, барем еднаш. :)
Јас преферирам црни пива. Помалку подуваат и помалку се газирани.

И содржат поголем процент алкохол (y):)

Еве рецепт за сајдер:
9 Литри сок од јаболко од продавница (без конзерванси)
100 гр. суво грозје мелено
1 кг кафеав шеќер.
1 пакетче сув кавасец за леб.

Во стерилизиран 10 литарски или поголем сад се ставаат намирниците, се мешаат. На крај се става квасецот и со аирлок се затвара садот.
После 3 недели имате сајдер за љокање.

Ова е основен рецепт и излага добра количина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom