Пирсинг

• Креатор на темата Креатор на темата Boogie
  • Време на започнување Време на започнување
пред една година ми стави пирс дечко кој не знам колку време се занимава со тоа. Но цел град кај него се пирса пошо е единствен :) (штип)
на папокот значи, одпрва се плашев нели од инфекции и слично, но контактирав со братучедка ми од аустралија ( пошо има курс за пирсање ) и ми рече само да водам добра грижа за него. И така си го дезинфицирав секој ден со јод или барем 3-4 пати неделно, и се помина во најдобар ред. Потоа дојде таа и ме испирса под устата... али мајка ми многу се противеше, и нишо, за 5 дена го извадив, така да сеа неам белег, ама летово кој ја пита бре :) .... а инаку...
мн сакам да се тетовирам.. и ќе се распрашам за некој што си ја знае работата и тетовира долго време... ме мрзи да гледам назад, сигурно сте спомнале... ама имам уште едно прашање.... има во ск или било каде во мк 6месечни тетова
и.. или едногодишни не е битно.. само да не се трајни :) ?

Ме интересира пирс на долната усна, што све треба, колку кошта, што треба да правам понатака и сл?

Исто така ме интересира од естетска гледна точка дали стои убаво на машко. И од техничка гледна точка, како после со храна, хигиена и други работи што доаѓаат во контакт со усните.

LadyD има како не но годишни тетоважи:) да не испадне дека праам реклами пиши ми на лп :wink:

Влатче мн убаво од естетска :back: а за од практична е потербно да се внимава само во периодт додека заздрави ( хигиена , негата ставање на бетадин ) после немаш гајле :wink:

еве ви ја темата тука имам се објаснето :wink:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=15867
поздрав!!

jas se busev kaj malo pred 5 godini na pupak i nikogas ne sum imala problemi...taka da od licno iskustvo go preporacuvam nego

Иам еден пирс на уво...Понатаму сакам на веѓа ама ќе видиме...

ја имам пирсинг на вега и на малиот рскавец на увото сега планирам на папок да си стаам ..инаце ја сама си ги ставам.. :)

ја имам пирсинг на вега и на малиот рскавец на увото сега планирам на папок да си стаам ..инаце ја сама си ги ставам.. :)

стој стој чекај малце....како мислиш сама ги ставаш,сама си ја рокнала веѓата..и како мислиш сама да бушиш пупак...објасни ми ја таа операција како иде..sd

Па вака иде... идеш у аптека... зимаш медицинска игла со дебелина 0,9 ...идес зимаш и пирс купуваш... одиш дома ... седнуваш дезинфициреас се со алкохол 96 проценти и ја свивас иглата малку..(со клешта претходно дезинфицирана ) ...од едната страна ја сечес иглата и го ставас еднои винт од пирсот ( го лепиш) и со другата страна кај со боцка... си бусхис папок :) откако ке избушиш...го сатавас другиот винт и(пак го лепиш) за поцеток 2 неели ке ти стои така..и повеке пати у денот ке дезинфицирас со алкохол... :) ja taka pravam :)

Па вака иде... идеш у аптека... зимаш медицинска игла со дебелина 0,9 ...идес зимаш и пирс купуваш... одиш дома ... седнуваш дезинфициреас се со алкохол 96 проценти и ја свивас иглата малку..(со клешта претходно дезинфицирана ) ...од едната страна ја сечес иглата и го ставас еднои винт од пирсот ( го лепиш) и со другата страна кај со боцка... си бусхис папок :) откако ке избушиш...го сатавас другиот винт и(пак го лепиш) за поцеток 2 неели ке ти стои така..и повеке пати у денот ке дезинфицирас со алкохол... :) ja taka pravam :)

Maричето, да те прашам јас ако не е тајна , колку години имаш и поважно до каде си со образованието и во која сфера тие образованието?

И после дан продолжвиш со алкохол наредните деној да дезинфицираш? Знајш дека е грешка толку често ставање алкохол? Се разрануват местото, не и дозволуваш на раната да зараснит. Не играј си.

Пирс... би ставила на нос или под устата- ми изгледа убаво.
Но на пупак, веѓа или јазик- НЕ!
На пупак можеби изгледа убаво, но кој ризик е таму да бапнеш пирс...
Веѓа, не дај боже да ти се закачи пирсот за нешто.
Јазик, поодвратно нешто нема ( за мене ). Да си го бушам јазикот, во уста да имам метал... :lud: HELL NO!

И после дан продолжвиш со алкохол наредните деној да дезинфицираш? Знајш дека е грешка толку често ставање алкохол? Се разрануват местото, не и дозволуваш на раната да зараснит. Не играј си.

најзабрането е со алкохол на кожа:nenene:
а и самиот начин на пирсање не е соодветен , среќа имаш ако стварно се ти е ок:wink:

Па имам ставено и ми помина не ми се зазрани...

Maричето, да те прашам јас ако не е тајна , колку години имаш и поважно до каде си со образованието и во која сфера тие образованието?

Иначе имам 17... 3година медицина :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom