Пирсинг

• Креатор на темата Креатор на темата Boogie
  • Време на започнување Време на започнување
Боли ли кај окото,ако не боли уште утре си ставам(тешко дали тато ке ми даде)

п.с иам 11 години :vozbud:

Боли ли кај окото,ако не боли уште утре си ставам(тешко дали тато ке ми даде)

п.с иам 11 години :vozbud:
п.п.с. Барем основно заврши, па после пирсај се. Твоето тело допрва ќе расте и ќе се менува. Кога ќе завршиш барем со таа фаза од пубертетот, обиди се.

п.п.с. Барем основно заврши, па после пирсај се. Твоето тело допрва ќе расте и ќе се менува. Кога ќе завршиш барем со таа фаза од пубертетот, обиди се.
Фала на советот,арно шо не ИЗБРЗАВ

еххх мене ми се инфицираше тој на брада :((((((ми загнои :( ако се среди ќе го вратам.. ако не ќе стаам од страната ама на др место.. незнам бе.. бед е :(
На место што више се инфицирало, не ставај пак пирс...Ја бев така упорна со ушната школка (некои 6 пати ја пробушив) и на крај ми се деформира рскавицата.
Исто и со присот на јазикот имав некои заебанции, и мислам дека од тоа ми отече и жлезда(уше е отечена и ради неа висев по доктори и биопсии), па го тргнав. А, го тргнав и тој од пупак одма штом ми загнои.

Не си играј со инфекции, може ептен да се искомплицира.

И запамти дека и откако ќе пројде оној период од 3 недели, кога е задолжителен бетадин (и маст со антибиотик, ако е на пупак и сл. места), треба ипак да продужиш да го дезинфецираш од време на врме, и нормално да му одржуеш хигиена.
Иако раната заздравува ипак е дупка у ткиво која може да се инфицира.

неам нишо против пирсинг...јас имам испод јазикот и на нос...а за ушите да не праам муабет...
би сакала и на веѓа,ама тоа кога ќе се иселам од дома:pos2:

Сеа имам желба пак да ставам пирс (порано имав на жилата под јазикот) ама се думам каде...

Гласав дека пирсингот ми се допаѓа, ама немам пирс!:nesum:
Незнам Зошто!?

ееееееехх па ги имам 5 веќе уште одамна... :icon_razz и во право си е чоеков..- секој втор сеа пирс има ппффф ко демек фраер сум сеа ова она..глупости..

Искрено , имав ,ама не сум размислувала за повторно да имам :)

Имав еден предминатото лето и планирам и ова да ставам..на носот :)

Едно време многу сакав да ставам пирс на веѓа. Али не ме пуштаа од дома, поарно и што не ставив. Сега глупо ми изгледа сето тоа. Кој сака нека се пирса, не сум против тоа:)

Немам ама планирам да си ставам во блиска иднина... [ако ме пуштат моите, ако не ќе чекам до 18 :pos2:]

Да ми се допаѓа,обожавам пирсеви!!!:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom