Пирсинг

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Боли ли кај окото,ако не боли уште утре си ставам(тешко дали тато ке ми даде)

п.с иам 11 години :vozbud:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Боли ли кај окото,ако не боли уште утре си ставам(тешко дали тато ке ми даде)

п.с иам 11 години :vozbud:
п.п.с. Барем основно заврши, па после пирсај се. Твоето тело допрва ќе расте и ќе се менува. Кога ќе завршиш барем со таа фаза од пубертетот, обиди се.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
п.п.с. Барем основно заврши, па после пирсај се. Твоето тело допрва ќе расте и ќе се менува. Кога ќе завршиш барем со таа фаза од пубертетот, обиди се.
Фала на советот,арно шо не ИЗБРЗАВ

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
еххх мене ми се инфицираше тој на брада :((((((ми загнои :( ако се среди ќе го вратам.. ако не ќе стаам од страната ама на др место.. незнам бе.. бед е :(
На место што више се инфицирало, не ставај пак пирс...Ја бев така упорна со ушната школка (некои 6 пати ја пробушив) и на крај ми се деформира рскавицата.
Исто и со присот на јазикот имав некои заебанции, и мислам дека од тоа ми отече и жлезда(уше е отечена и ради неа висев по доктори и биопсии), па го тргнав. А, го тргнав и тој од пупак одма штом ми загнои.

Не си играј со инфекции, може ептен да се искомплицира.

И запамти дека и откако ќе пројде оној период од 3 недели, кога е задолжителен бетадин (и маст со антибиотик, ако е на пупак и сл. места), треба ипак да продужиш да го дезинфецираш од време на врме, и нормално да му одржуеш хигиена.
Иако раната заздравува ипак е дупка у ткиво која може да се инфицира.

D

dh00|

Гостин
неам нишо против пирсинг...јас имам испод јазикот и на нос...а за ушите да не праам муабет...
би сакала и на веѓа,ама тоа кога ќе се иселам од дома:pos2:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Сеа имам желба пак да ставам пирс (порано имав на жилата под јазикот) ама се думам каде...

Член од
25 јуни 2009
Мислења
81
Поени од реакции
2
Гласав дека пирсингот ми се допаѓа, ама немам пирс!:nesum:
Незнам Зошто!?

Emily Iron

-The Strange-
Член од
26 јуни 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
ееееееехх па ги имам 5 веќе уште одамна... :icon_razz и во право си е чоеков..- секој втор сеа пирс има ппффф ко демек фраер сум сеа ова она..глупости..

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Искрено , имав ,ама не сум размислувала за повторно да имам :)

Викиче

Sarcasm is my best friend
Член од
27 ноември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Имав еден предминатото лето и планирам и ова да ставам..на носот :)

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Едно време многу сакав да ставам пирс на веѓа. Али не ме пуштаа од дома, поарно и што не ставив. Сега глупо ми изгледа сето тоа. Кој сака нека се пирса, не сум против тоа:)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Немам ама планирам да си ставам во блиска иднина... [ако ме пуштат моите, ако не ќе чекам до 18 :pos2:]

Член од
6 јули 2009
Мислења
69
Поени од реакции
5
Да ми се допаѓа,обожавам пирсеви!!!:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom