Пилешки специјалитети

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Ммм последен пат ги јадев во „Злате“ пред месец дена :smir:

и какви беа? баш ме интересира и кај има најубави пилешки прсти за саглам цена?

ја последен пшат имам јадено во ДВА ЕЛЕНА така беа со сусамот супер беа тогаш за прв пат пробав пилешки прсти навистина вкуснии :kesa:

ммммммммм пилешки пртсти кога идам у кафана ги нарачуваме на крај како завршно мезе :) A иначе идам во xxl во бисер стварно прават топ скара а и доста е евтино !

Ув пилешки прсти ги обожам често ги подготвувам дома а и преска кога бев излезе јадев впицерија со сос од маонез и павлака многу беа убави

јадам пилешки прсти посебно во ања на кеј многу добро ги спремаат

Jaдам пилешки прсти, многу ми се вкусни. Немам јадено одамна, баш ќе каснам викендов

Мислам дека ќе одам да повратам.Нема шанси! Иу.
Пјуре веге сум јас :smir:

Немојте да сте ги пробале во Сопотско, ужасни се. Уф, не знам дали јадев пилешки прсти или гумени бонбони.
Луѓе кои исто така ги пробаа со мене: Princ, Bidikov, rossoner_Stefan :)

Не сум некој страстен љубител на пилешки прсти, повеќе си сакам пилешко чисто, мх,мх, копанче нешто така, пилешки прсти јадам, ама ретко. Убави се, ама што знам немам некоја навика да ги јадам освен понекогаш во кафана, :)

Ги обожавам, скоро секогаш нарачувам тоа.
А сега како сум гладен можеби и би убил за една порција пилешки прсти.

Едит: Сепак не би убивал, се предомислив, ај ќе одам бурек да јадам попосле. :salut:

Пилешки прсти, похован кромид, пиво и фудбал, фантастична комбинација.

Кај отворив и ја будала во гурманскиов дел, се настрвив сеа можам фрижидерон со се фреон да го изедам. Обожавам пилешки прсти, кога ќе ми се пружи прилика ги права, собирам екипа кај мене дома, зимам пивце од продавница и седнуваме пред тв и зјапаме некое јако филмче :) :pipi:

Деновиве се ме тера на правење на вакви мали закуски што совршено се вклопуваат со пиво, еве ви еден лесен рецепт, како да ја направите вечерта со пријателите многу попријатна и повкусна без многу напор..
ПИЛЕШКИ ПРСТИ

Состојки

• 0,5 кг пилешки гради исечени во стапчиња
  • 3 лажици мед
  • 1 шоља брашно
  • 3 лажици сенф
  • 1 лажиче прашак за пециво
  • 1 јајце
  • 1 пакетче сусам
  • сол и бибер
Се прави тесто ко за палачинки со брашното, јајцето, прашакот за пециво,сусамот и вода.Во тестото се ставаат стапчињата предходно осолени и обиберени и се пржат на јак оган додека не добијат златноцрвена боја.Медот со сенфот се мешаат и се додава бибер и сол.Стапчињата се мацкаат во сосот и се многу вкусни.
Bonn appetite

files

Јас сакам да прашам нешто во врска со рецептот! Кога се пржат во тавчето треба да има многу зејтин (како на пр. за компири кога се пржат) или малце?
Сум ги јадела само по ресторани и стварно се превкусни,па сега решив да пробам да си направам сама :helou:

Пилешки стек намачкајте го со мајонез и оставете го да да отстои 4-5 часа ,потоа поховајте го и пежете во врело масло....нешто преубаво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom