Пилешки специјалитети

  • Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Павлаката мора да ти биде 24% со 12 % не го бива како треба
Како прилог зеленчук оној микс, прва лига
Овој рецепт го земав од етно село во Врање и со него пречекав многу гости до сега
и сите сакаат пак да дојдат
 
Павлаката мора да ти биде 24% со 12 % не го бива како треба
Како прилог зеленчук оној микс, прва лига
Овој рецепт го земав од етно село во Врање и со него пречекав многу гости до сега
и сите сакаат пак да дојдат
Видов, ама немав друга павлака. Не беше лошо, ама претпоставувам поарно ќе беше со дваесчетворка.
Па како го кажа и ја би посакал да дојдам.
 
Видов, ама немав друга павлака. Не беше лошо, ама претпоставувам поарно ќе беше со дваесчетворка.
Па како го кажа и ја би посакал да дојдам.


А не, ја викам пишувајте, правете, викајте а ја ке оценувам:P и кажувам што фали на пр ако павлаката е 12%:):LOL:

заборавив може да се стави и супа со пеќурки од КНОР, уште поубав0
 
Пеќурки или печурки? ;)

Арно де.

Пилешки крилца на скара:
Две лезбачи, Буч и Бич
1 кило крилца
ќумур
скара
лу три чешнињца
зејтин, 100 мл
павлака едно канле или полојна канле к. млеко
помалкуцка одокативно:
магдонос
мед
буковец
копар
вегета
црн пипер

Крилцата се маринираат во измискана смеша од одокативна метода: вегета, црн пипер, зејтин, магдонос, сенф, мед, буковец, копар, лук и кисело млеко или павлака. Онака, смешана да е како тестото за палачинки густа. И да отстојат една ноќ.

Викаш Бучот да пали скара и да пафта. У меѓувреме Бичот вари кафе, мести маса, прави шопска, тура ракија, лади пиво..
Кога ќе се распали скарата, а ти се напиеш две три чашки, тргнеш бар тањир шопска, ја пофаќаш за газ Бичот, која се мурти, а Бучон те стрела со поглед, Бичот понизно и ги носи на Бучот крилцата, таа ги рла на скара. Кога же се испечат, се првоеруе мекоста со чачкалица, викаш такси, ги набркуеш лезбачине, викаш дружтво, пијате, јадате и се веселите. :):)
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom