Олимпија
Македонија во срцето!!!
- Член од
- 26 март 2008
- Мислења
- 5.625
- Поени од реакции
- 9.156
- Возраст
- 39
Потпечен пилешки стек
Потребни состојки:
- 1 кг. стек
- 2 кисели павлаки
- 300 гр. кашкавал
- зејтин, сол и вегета
Подготовка:
Рерната вклучете ја да се загрее на 250 степени. Тавата за печење намрсете ја со зејтин. Стековите убаво исчукајте ги со сол и вегета и редете ги во тавата, така што нема да оставите простор помеѓу нив. Одозгора премачкајте ги со павлака. Ставете и еден филџан вода (околу 200 мл). Намалете ја рерната на 200 степени и ставете ги стековите да се печат 30 минути. Потоа кашкавалот рендан или сецкан на парчиња ставете го врз стековите и оставете да се потпече уште 10-15 минути. На крај уживајте во потпечениот стек
Потребни состојки:
- 1 кг. стек
- 2 кисели павлаки
- 300 гр. кашкавал
- зејтин, сол и вегета
Подготовка:
Рерната вклучете ја да се загрее на 250 степени. Тавата за печење намрсете ја со зејтин. Стековите убаво исчукајте ги со сол и вегета и редете ги во тавата, така што нема да оставите простор помеѓу нив. Одозгора премачкајте ги со павлака. Ставете и еден филџан вода (околу 200 мл). Намалете ја рерната на 200 степени и ставете ги стековите да се печат 30 минути. Потоа кашкавалот рендан или сецкан на парчиња ставете го врз стековите и оставете да се потпече уште 10-15 минути. На крај уживајте во потпечениот стек
