Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Imam nekoja odbivnost kon bendot, jes da sakam bucni stvari, ali ovie epten mi precat nekako za slusanje, pumpanje adrenalin.
Ali toa sum samo jas. :D

Meraci, gitara rastura, a plus i glasot mokjen, obozavam takvi lugje so mokjni glasovi kako Till Lindemann i Peter Steele ludniciste.
@Сталкерот, Erik e krif za se on reche deka mnogu sum bila monotona sve rokerishta so sum stavala i ete sea mlako bilo ...

Anna Nalick - Breathe

..Аврил да не пее? хаха. Многу сличен глас. Рефренот не ми се допаѓа воопшто , а одпочеток не ни претпоставував дека ќе ме однесе до тоа , што и да е o_O

Ja знам песнава, во мое време се дразнеа некои тинејџер(к)и. Никогаш не ја сфатив сериозно, дури од многу лигавење на фановите одбивна ми стана. Тоа е оној ефект кога фановите ќе те оддалечат од пообјективно оценување на една песна.

Pygmy Lush - It's A Good Day To Hide

акустииик .. фолк? not my thing. можеле да ја позајмат песнава за Меланхолиа филмот :unsure:

Риверсајд случајно ги открив. Барав некоја слична музика на Поркјупајн и Индукти. На прво слушање ми легнаа. Мислам дека најпрвин им го ислушав некој постар албум, а потоа налетав и на оваа. Ќе треба да ги репризирам повторно, но знам дека или оваа или една со Beyond нешто што почнуваше ми беа омилени. Како и да е во топ 2 песни ми е секако :D Ептен јака.

SOPOR AETERNUS: "In der Palästra" (music video)

Ај да видиме со ова чудо што ќе биди. Спотот не го гледајте оти кошмари можи да имате навечер.

Ум.. премногу игрива, мелодична и монотона песна. Не е нешто што би слушал. Некако не ми лежи на уво.:vrtioci:
Она Bitter sweet и Dead souls ми прават појќе мерак, мада многу малце иам слушано од ... Сопор Аетернус. Она спотот е обид за создавање на олд-скул вамп филмска атмосфера.Нешто како Nosferatu или Vampyr. Шо е, ОК да кажеме?

@Erich Zann Beyond the Eyelids ? Дефинитивно поенергетична од Second Life.

Deep Limbic System - Orison

Слично во стилот на Риверсајд. Добро е, интересен прогресив момент. Малку се поменки на слух од Ривер, али се добри. Не ги знаев.

Thom Yorke - Truth Ray

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom