Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Е ај, пак јас.

Ме фаќа страв кога ќе прочитам нешто француско, ама ова и јас го разбрав. Живо, весело, позитивно, одлично. Чудна работа ти е таа хармониката. Не можам да се сетам на што точно ме потсеќа главниот мотив, ама сигурно е нешто убаво.

Lot Lorien - Mari Mariiko

Еј браво за песнава. Една од појаките на Дино Џуниор, бендот со еден од најсимпатичнтие фронтмени и гитаристи (не физички него музички да не дој до збунка).

Loscil - Estuarine

Ова е како дожд, дури стоиш под некоја стреа и чекаш да поднамали малку за да не те истопи толку. Ама есен е, не преврнува, си продолжува и тебе ти останува само да стоиш таму, да гледаш немо во некое вирче и да ги преиспитуваш своите животни грешки од типот зошто не си земал чадор со себе.

Еј, а бе ова престана. Одиме понатака.

RQTN - 1970 - A Gaze Towards The Lighthouse

KoУлирачко и со времево влегува. Особено кога влегува пијаното, тој момент тука и си бичи до крај. Ми стои добра за шпица од некоја детективска серија.

Popecitelji - Kombajn

@Sungerot Bob ајде бе Боби, кај исчезна :D

Вклучи се во темава пак ебаго.

Музикава на почетокот ми личи ефтино и бесмислено склопена, што ме потсеќа на песните/музиките кои се создаваа кај нас по гаражите пред едно осум (ако не и повеќе) години. Но од 01:48 почнува оној пожив и поинтересен дел од музиката кој би те задржал да ја доислушаш до крај.

MC Knele - Tetovaze

:)

Некако тешко ми паѓа да сфатам сериозно албум со ваков омот, но ајде ќе пробам.

Ми се допаѓа влезот многу. Море ми се допаѓа и понатаму, позитива е, ксилофончето секогаш ми дава таква некоја боја. Ми има и нешто неправилно во неа, не ритамот, туку тука-таму по некој тон како да не е на место и тоа дополнително ти држи внимание. Убав крај. Одлична е, утре го преслушувам цел албум.

Amiina - Sexfaldur

Ептен добро ко Јан Тирсен да слушав со некој балканско изразен шмек. Не сум го знаел чудово, али секогаш си знаел да ме изненадиш со ваква музика :D

Julian Plenti - "Games For Days"

Ги знам овие, многу многу не ги сакам со исклучок на некоја песна. Оваа со колите спаѓа во тие исклучоци :D Интересно песнуле.

Diego - Lights

Nemozam be vakva muzika da slusham neznam zasho, sekat u pesna baram nesto da me dopre uste od start za da ja slusham i pochituvam, ova nekako ne..

I pesnive gi stavam da raznisham monotonija, ma da i nekako mi gi fakja uvo, sho te vrtam Eriche :D

Thirteen Senses - Into the fire

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom