Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
перфекција од гитара до вокал :love: ..се чувствувам поубаво слушајќи ја. стварно сум роден во погрешно време :(

Многу се нервирам кога ќе напишам нешто убаво за некоја песна и некој ќе те превари. Па и навивач на Ливерпул... :D

Нема врска, се смеам само. Ајде сега за оваа. Ги знам овие, албумот ми е преслушан цел одамна, иако не ми остана нешто посебно во сеќавање, оти се not quite my cup of tea. Ама не можам ништо лошо да кажам, добри се.

A Silver Mt. Zion - Stumble then rise on some awkward morning

Јака песна. Силвер ми е воопшто еден од подобрите пост рок состави кои експериментираат, можеби не дотолку добри како Godspeed you... но со сигурност едни од подобрите. Многу ми е јака виолината во оваа песна. Ми дава некој шмек на филмска музика, некој црно бел трилер со замрсени пресврт и доза на монотонија во филмот.

Darko Rundek - Ay Carmela

Zashto ovoj uvek go mesam so Rambo, hmmmm, a bash e ok muzikava, a Rambo nemozham da go podnesam, interesno malce ajrish primesi tamanski.

Heart - Barracuda

Kласика ебаго. Не ми текна на прво која е песнава кога го видов насловот, но знаев дека ја знам, ама не ми текна ни мелодија ни ништо. Го има оној класик рок призвук и одличниот вокал.

Whitetree - Light On Light

Kласика ебаго. Не ми текна на прво која е песнава кога го видов насловот, но знаев дека ја знам, ама не ми текна ни мелодија ни ништо. Го има оној класик рок призвук и одличниот вокал.

Whitetree - Light On Light
Конечно најдов малку време да седнам на форумов, па видов дека живнала темава. Инаку, песнава ми се допаѓа, ваква музика ми е некако најдобра за работа и учење, но сепак ми фалеше некоја кулминација при крајот.

El Doom & the Born Electric - Fire Don't Know

Тврд бенд кој мн мн го немам слушано, пошто по другата музика сум. АЛи знам дека имаат специфичен вокал (мислам дека и умрен им беше пејачо ко шо ме држи меморија). Оваа песна малку помека од вообичаените кои ги имам потслушано и сум ги запомнил.

Ојме со нешто македонско. THE GOVERNMENT - RAIN

Тврд бенд кој мн мн го немам слушано, пошто по другата музика сум. АЛи знам дека имаат специфичен вокал (мислам дека и умрен им беше пејачо ко шо ме држи меморија). Оваа песна малку помека од вообичаените кои ги имам потслушано и сум ги запомнил.

Ојме со нешто македонско. THE GOVERNMENT - RAIN

Zatoa i pomeka staviv da ne vi dojde mnogu odma :D Da umren e za zhal Peter :(

Продолжете бе, шо застанавте. :D

Не сум некој нивни слушател, но песната која си ја постирала е навистина добра, како и сите други нивни песни (бар јас тие што ги имам слушнато):)

Andrea & Otilia feat. Shaggy & Costi - Passion

:)

Mногу м и е електро турбофолк. Би го слушал само на времето со цимерите ито тие ако ми пуштеа дури седиме в соба.

Gravenhurst - The Diver

Финичко. Би се залетал да преслушам нешто повеќе, не сакам да зборувам само на една песна, ама сакам да се потрудам да избегнувам музика со ваква атмосфера некој период (не ми оди сега за сега :D), ќе остане за другпат.

Wolfmother - Mind's Eye

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom