Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Znaesh deka ova prv pat go slusham, dobro e, nesho novi bendovi koi sakaat malku da zadrzhat od iskusnite a da teraat so nekoj nov smek i stil, nije loshe :)

Eve i jas da doprinesam so neso ne tolku slichno ama pak ...

Korn - System

Видеото не можи да се гледа во нашата земја :( Инаку ја знаам песната. Една од подобрите на бендот. Инаку тро фронтменот не им го сакам оти ги мрази Редиохед, или да кажам поконкретно им љубомори :D

MGMT- Kids

Ги памтам овие со песната уште кога ја издадоа. Интереснички ми беа, игриви мелодии, но сепак премногу електронски за да можам да ги слушам повеќе. Сега сфатив дека после сто пати ислушано ова, рефренот не можам да го ислушам без да ми се размеша нешто друго. :D

Die Woodys - Fichtl's Lied

:pos::pos::pos:
Koe позитивно песниче, да си го засака чоек животот. Особено левиот лик кога свирка е кефови.

Múm - Slow Down

Тој експерименталниот звук(не знам како да го наречам) што оди низ цела песна ме иритираше целото време и мислам дека го гуши вокалот на некои делови. Не е за мене оваа музика :)

The Durutti Column - The Missing Boy

Durutti ги слушав на времето. Имаат изградено ептен специфичен стил и не се како останатите пост панк бендови. Гитаристот имам наметнато посебна жичка и песните им се развиваат така некако. Еден од оние бендови кои ако слушниш нивна песна ќе ги сетиш дека се тие. Песната одлична.

LIBAR - Dite (live, Turki Party 2010)

Плави оркестар сме ги слушале како помали по одмори на касети. Сега некако им ја надраснав музиката и ги подзапоставив...........:)

Pjesn - Novembar (2008)

Песнава ми е како пат кон дома во 6 саат сабајле, ама за џабе да си седел цела ноќ. „Гасим светла, вучем завесе...“ па нормално, како инаку ќе си легнеш штом ќе стигнеш кога сонцето веќе изгрева. :D

Ојсја, ты ојсја!

Eдно време само вакви слушав. Ептен моќни му се нека сиби мајката :D Опасна песна, мислам дека ја имам слушнато од негде.

La rue Kétanou - Les hommes que j'aime

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom