Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Опасен бил Џејсон, супер комбинација на инди рок4е со малце кантри примеси, скоро за сите пригоди лежи неговата музика. :) Штета што алкохолизмот го проголта.

A Certain Ratio - Flight

Последно уредено:
Јас лично многу повеќе сакам пожива музика отколку ваква. Само првите 10 - 20 секунди ми звучеа добро, како музиче створено за слушање додека некаде патуваш, но понатаму ми звучи морбидно:)

Sia - The Greatest

:)

Песнава е доказ дека песните во периодот 2000 - 2006 беа последното најдобро и најквалитетно од светската музичка индустрија:)

t.A.T.u. - All About Us

Песна во нивен стил. Ова мислам им беше последниот нивен хит. Заразна песна, се лепи за уво. Музиката на Тату отсекогаш ми била ок. Беа актуелни кога бев 6-7 одделение, се сеќавам доста ги слушаа сите од мојата генерација тоа време.

Travis - Sing

Пријатна, не е лоша песната. Дечкиве не ги знам, ова би ми била прва песна од нив, недоволна за да ме натера да ги прочепкам уште повеќе. Рефренот е catchy за мој вкус.

Fiona Apple - Criminal

Ко имав некои 12-13 години ме тепаше „филм“ на метал, хард рок, heavy музичина. Си одев во соба, си пуштав ( мислам дека уште ја имаше Маркони тогаш, или можда беше ТЕРА ) накај 9-10 вечерта и „ чилирав “. Песничево ко само за во тие времина ми е. :D

Да ти проценам некој квалитет не можам, пошто во глобала сите тие хеви дарк песни ми звучат исто, ваљда затоа не сум музичар, а и онака дојдов само за да си ја постирам песнава

Nothing But Thieves - Hanging

Последниов албум на AM, The Strypes, Royal Blood, Darila... премногу слично до овие ствари. Ех, океј песна, поише ми иде на страната на несвиѓање, ама е поприлично субјективно, пошо гласови од ваков тип не можам да поднесам :D
Тоа на страна, сасвим океј.

Silversun Pickups Growing - Old Is Getting Old Live on MTV Unplugged

Да бидам искрен никогаш не би помислил да си пуштам некоја ваква песна да слушам, па дури и не би ни знаел што да пишам на Јутуб за да побарам ваква песна, но оваа песна стварно ми остави добар впечаток. Посебно крајниот дел:)

Lou Bega - Mambo No. 5

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom