Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Смрт во јуни?
Прв пат ги слушам.
Релаксирачки.
Меланхонија по малце ме обвива.
Али добри се.

Една од песните на Рамштајн кои ми се преслушани во Апореа, пошто ги трештеа начесто и ми накурчила од зачестеност. Но сосема ок песна, и доста бучна.

Одлична песна и одличен бенд. Често знаат да ми фалат вакви бендови од нашава околина.

Прекинав Рејдиохед за да слушнам, па бев спремен да хејтам, не очекував мекотии, сентиши. Ми легна, фино парче, али ипак генеричко некако.

Нешто кое го пуштаат во едно прилепско местенце за пиење кафе, каде бичи нон стоп музика во овој стил, и затоа го сакам местото, приврзан сум некако и обожавам да пијам кафе, особено зимно време, пошто е сето со дрво и пригушена светлина :D
Песната е одлична, впрочем со амбиентот на местото, опишав како ја доживувам и песната. Чинам дека вакви работи се слушаат најдобро во ноќните часови, во темница.

Прв пат ја пуштив песната, добра ми се чини, иако француски слабо слушам, само Zaz одвреме навреме ја пуштам да врти, други француски музичари многу, многу ретко. Добра музика, но не би ме натерало ништо у песната да ја вртам уште еднаш, ќе пробам уште некоја од овој.

Последниве денови ми се врти во репертоарот на песни.
Интересна,добра,останува во глава некое време.
(y)

Солиден кавер, но сепак оригиналот повеќе ми се свиѓа. :)

Одлична, ме изненади и очекував така да се развива.

Многу ми е бавна и пејачот како да настинал со тој крчавиот клас... Не е мој вкус...
Jefferson Airplane-Volunteers
Металец е пеер, зато така :D Еве тука пази го, во оригиналниот состав.

Иначе Џеферсон се класика, јака класика шо си го обележа периодот.

Ни ова не ме бендисува, сега пак многу писка, како некој јапонец кога има запек :pos:. Музиката не е лоша, а певаљката кажав каква е.
Duo-Trio - Eva А?
Е ај сега да те видам ;).

Ни ова не ме бендисува, сега пак многу писка, како некој јапонец кога има запек :pos:. Музиката не е лоша, а певаљката кажав каква е.
Duo-Trio - Eva А?
Е ај сега да те видам ;).
Mи евоцира спомени со песнава, ко бев копиљ. Не сега дека не сум, само сега сум голем копиљ. :D

Иначе Neurosis правец измислија во музиката и зато ги поштовам. Е сега то црекањето некому смета, али јбг, не можи се да ни биди убо ебаго.

Која да ја коментирам сеа? Ај нема везе.. :D

Стручно мислење не можам да дам, прв пат ја слушам, али е добра. На средина од песната има еден дел, е тоа е моментот, одлично многу ме бендиса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom