Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Nikogas ne sum gi sakal Stonesi, nitu kvalitetno preslusani, im znam 3 pesni i toa e toa. Ovaa pogore mi e fina za uvo, ali ne dovolno da sakam odnovo da ja pustam. Ili druga od niv.

И на овие им знам 2-3 песни, то мејнстримот шо им се. Не се лоши, иако звучат познато. Песнава такоџе, не е лоша, али звучи познато :)

Слејв беа една интересна комбинација на неколку чоеци. После братов т.е пејачот се испедери и го занејчив (не дека нешто ептен го сакав). Песната е една од подобрите, си грми онака.

Ауф. Минимализам. Добра песна. Мислам, ОК, не знам од бендов ниту една друга, али ова е Ок. Она, веселко направена, а јадат бурек. Оваа песна состои толку критички состојки, што многумина не успеаа во цел живот. И музички ми е ОК. Нема многу форсирање.

svi vide, niko da prizna
koja to gazi nas čizma.

Браво за песнава, не знам шо да речам друго. :D

Бујрум.

Ууух! Доста драматично и театрално. Свиџа ми се.

Добар кавер, Зои не само што е талентирана актерка, туку има и прекрасен глас. Со часови може да се слуша ова.

не сум баш по вакви ствари ама шо знам добра е ваљда, интересна сцена и стајлинг ама музиката според мене не толку, без навреда .....

Ја иначе би го постирал цел албум, СОАД мислам дека немаат промашено нешто...

На прво слушање не ми изгледа ниту најмалце лошо, али ништо во песната не би ме натерало да ја слушам повторно.

Eдна од подобрите на Моби. Порано повеќе го слушав, а со сигурност памтам дека песнава ми беше и една од омилените. Интересена, занослива и лесна.

Па да. Увек паѓам на пост панк бас гитарче. Јаки се бе, владеат со њу вејв момциве, плус мелодична е.

:icon_lol:

Никогаш не сум можел да сварам електроничен поп ни кога е нешто како вонаби Дед Кен Денс, ми личи на лоша музика од 80ти која што ја правеше другарчето на девојката од The Dude.

[

Прекрасна преработка од Cream но овој пат во инстументална верзија, наместо вокалите и текст Хими Џендрикс прича сам неговом гитаром, хипнотизирачки бас линии. Пали го Џ то !

Гитарата и дава посебен шмек на песната, badass vibe. За разлика од верзијата на Марвин оваа изведба има појак,тврд звук. Солото извонредно! (y)

Том чека ебаго. Песнава е романтика. И музика и текст и стас и глас. Така нежно си почнува и си тера лагано, а Том со рапавиот глас ти вика стај си уште една чаша од шо и да пиеш!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom