PES 2011

• Креатор на темата bowl
  • Време на започнување

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.501
Поени од реакции
6.936
чоек среди си формација бе, кај мене ретко некој да пробие у одбрана и да ме исплеска поштено, со долги пасови по земја владеам на играва.
пишав 5-6 страни пред тоа, контролата на играчот да подаде каде сакаш ти со која јачина е најголема предност. пас со чави по земја и ето испаѓа сам, кога одбраната на противникот е испадната кај центар долг пас со Л1+триаголник и пак играчот испаѓа сам, и реално ја смирува пред себе.
уште рачка со аналози да купам, за да можам дриблинзи индивидуални да правам и нема шанси да изгубам утакмица.
досега имам изгубено во копа италија против милан, од слободни ми дадоа 3 гола, и од Барса у Лш кога меси ми ги направи претходно кажаните продори назад, другите утакмици ферски си ги трторам.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Луѓе значи не можам да ви опишам колку ми е претешка играва на топ јачина. Можеби ќе ви звучам досадно со моите постови изминатите неколку страни ама само тука можам да си кажам шо ме мачи и се надевам некој да ќе ме разбери. Не знам какви гејм-фрикови сте вие и дали на топ немате никакви проблеми како што имам јас ама јас стварно не можам да ја сварам играва на оваа јачина. Значи без разлика со кој противник играш сите еднакво добро и совршено играат против тебе. Таа сила невидена што ја имаат тие играчи не можам да ја објаснам. Транзицијата од одбрана во напад им е идеална одма тргнуваат во напад со 8 играчи против 5-6 твои. Сите мои голови кои стварно ретко се случуваат се некои контри, центаршутеви и голови со глава ( корнер). Нема шанси да направиш човечка акција, да задржиш топка со појак играч и сл....абе одма по 3-4 околу тебе и ти ја земаат без фаул. Центаршутевите мои се кога како. И да наполнам сосем малце на лентата ја мава ко со сета сила да е. Нивните шутеви никогаш не се млитави, или пресилни да одат над гол. Сите се во рамки на голот и тоа сериозни шутеви. Од утре се враќам на про јачина па да видам таму како ќе ми оди. Ако не ќе бидам принуден да ја пробам играта на конкурентот.
Значи вака...сите сакавме појаки да бидат противниците на Топ,пошто нели не е интересно ако ги тепаш сите без проблем.
Ако сакаш да успееш ти препорачувам да почнеш на Про,па да помине некое време се додека не ти изгледат слаби противниците па после префрли се на Топ,не е мора на Топ се да се игра пошто има и други нивоа :)
За играта..треба а се научиш повеќе со додавања да играш,овде веќе не оди тоа со најдобриот играч да ја поминеш целата екипа,треба да изградиш акција.
За шутевите ќе се научиш...само треба да го фатиш ритамот на шут-копчето хах...да ти стане рутина.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Луѓе значи не можам да ви опишам колку ми е претешка играва на топ јачина. Можеби ќе ви звучам досадно со моите постови изминатите неколку страни ама само тука можам да си кажам шо ме мачи и се надевам некој да ќе ме разбери. Не знам какви гејм-фрикови сте вие и дали на топ немате никакви проблеми како што имам јас ама јас стварно не можам да ја сварам играва на оваа јачина. Значи без разлика со кој противник играш сите еднакво добро и совршено играат против тебе. Таа сила невидена што ја имаат тие играчи не можам да ја објаснам. Транзицијата од одбрана во напад им е идеална одма тргнуваат во напад со 8 играчи против 5-6 твои. Сите мои голови кои стварно ретко се случуваат се некои контри, центаршутеви и голови со глава ( корнер). Нема шанси да направиш човечка акција, да задржиш топка со појак играч и сл....абе одма по 3-4 околу тебе и ти ја земаат без фаул. Центаршутевите мои се кога како. И да наполнам сосем малце на лентата ја мава ко со сета сила да е. Нивните шутеви никогаш не се млитави, или пресилни да одат над гол. Сите се во рамки на голот и тоа сериозни шутеви. Од утре се враќам на про јачина па да видам таму како ќе ми оди. Ако не ќе бидам принуден да ја пробам играта на конкурентот.
Епа не можеме да ти помогнеме тука брат. Само ти можеш да си помогнеш. Ако тргаш со еден играч да играш, нема никад да победиш. Мора со пасеви и само пасеви, и начекај го погодниот момент да дадеш топка низ противничката одбрана. Би ти ја препорачал 4-2-1-3 тактиката, со двајца брзи и силни крилни играчи и у средина напаѓач шо знае да шутира. Не мора да е брз битно да има добар шут. И глеај него да му праиш простор за шут. Дупи ги малце шири игра да не можат да припарат до топката коа напаѓаш. Ја на пример ке зеам Де Роси, Пизаро, му давам на крилото топка со фор, и после или идам на дриблинг и пас у шеснаес или ке набацам зависи од ситуација. Внатре играчи како Тоти и Бориело ке ја пуцнат ке ја искинат мрежата. Ако ти ја избацат со глава коа ке набациш највероватно топката ке стигне до еден од твоите 2 централни мидфилдери, и после моеш чуда да праиш :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
lol Боби, уживај неможеш одма на топ да играш, особено ако не си играл многу пес (пес 6 посебно). Почни си од послабо, па кога ќе почнеш све да рушиш ќе зголемиш.... btw хинт за нафрлувањето: стисни кругче двапати, нафрлаш на прва статива на глава на твој играч. :)
И пробај да задржуваш топка колку што можеш, значи не одма да подаваш кон напаѓач , играј тики-така фудбал :))) враќај и до одбрана ако треба, одржувај топка и мора да имаш момент кога ќе видиш напаѓач како се отвара во празно... триаголник тогаш (јачината сам си ја местиш) и нема спас за тој пас. 80 % од головите ги давам така, другите 20% се нафрлувања.
А за покривање на играч и спречување на акции, тоа се учи со време, со едниот играч покриваш можен пас, и воедно држиш коцка за друг играч да трча кон играчот со топката, барем јас така играм... Со лацио 1 примен гол во 7 натпревари на топ.

Martin Ramadan

RamDagaDam
Член од
17 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
19
Јас играм на 5 минути и често ми се дешава утакмицата да ми заврши 0-0, а ова со топ стварно многу е потешко од пес 2010 некако преногу затворено ми играат противниците и потешко им се дава гол.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Јас играм на 5 минути и често ми се дешава утакмицата да ми заврши 0-0, а ова со топ стварно многу е потешко од пес 2010 некако преногу затворено ми играат противниците и потешко им се дава гол.
Примети им тактика пред да играш утакмица. Ми се има десено тимчиња ко Кезена и Бреша со 5 души у одбрана и 3 дефанзивни мидфилдери да ми играат. А се дешава и некад со 4 напаѓачи и 4 офанзивни мидфилдери да играат некои тимови коа бркаат резултат, и тогаш ги шупам до крај :) Паметни се тимовите се бранат, напаѓаат, држат време и све остало.

Martin Ramadan

RamDagaDam
Член од
17 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
19
Тоа е и најдоброто во новиот пес, КОНАМИ ни даде многу реалност :cuc:

Simple mind

Паметни баби
Член од
19 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
1
Може некој да помогне. Откако ја пустив играта ми пушта само со еден играч да играм. Кога и да играм сам може само со еден да играм. А кога играм со некој друг, џојстикот работи нормално но тој што е на тастарура може да игра само со еден играч. Се ставив и гостин но ништо не помага. Мислам дека имам стиснато нешто на почетокот кога ја пуштив прв пат. Тогаш ми се појавуваа некои ѕес но па јас стискав што ке ми стигнеше. Многу ми се играше па не ни читав. Ако знае некој што да направам. Фала

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.970
Поени од реакции
7.101
Јас никогаш не сум се ни обидувал да играм со еден играч, не сум таков тип. И верувајте имам големо искуство со ПЕС (2009, 2010, 2011). ПЕС 6 играв само со другари на плејстејшн. Јас и токму таква игра сакам со пасеви и се тоа, имам и добри голови дадено, само сепак кога на водство од 1-0, со 5-6 чисти промашени шанси ми даваат 2 пацерски гола во последните 10 мин. нема шанси да не се нервираш. И тоа што на противничките играчи им се дава 30% поголема физичка сила не е начин да се направи противникот потежок. Ај се враќам на про па ќе видиме.

Член од
17 април 2008
Мислења
393
Поени од реакции
41
Момци сакам да ми ја кажете вашата конфигурација и да видам дали кај вас на слична конфигурација на мојта се игра без проблеми .
Знам дека веќе сум досаден но ќе полудам без оваа игра сфакаќате ? Dual - core 2.8 ghz , 2 gb ram , geforce 8400 ова е мојата конфигурација ...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.970
Поени од реакции
7.101
А вака да ти кажам јас поедноставно, може? Да си побараш на Google што спецификации имаат твоите компоненти и да ги споредиш со System Requirements за играта. За процесорот битно е само типот и гигахерците, за рам имаш рам ко шо гледам, а за графичката види колку видео меморија има, pixel shader и слични работи. Вака како што гледам не би трбало да ти прави проблеми, сигурно процесорот ти е оптоварен со нешто друго и не може да посвети внимание на играта. Јас ја играм на лаптоп АСУС со 2.0 Ghz Core2Duo, ATI Radeon HD 3470 (512 mb, pixel shader 4.1, DirectX 10) i 4 GB RAM. игра без проблеми на high settings. :)

Pro Evolution 2011 RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS:
Windows XP SP3, Vista SP2, 7
Intel Core2 Duo 2.0GHz or equivalent processor
2GB RAM
8GB free hard disk space
8x DVD-ROM Drive
DirectX 9.0c compatible video card. 512MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 or AMD/ATI Radeon HD2400 or better)
DirectX 9.0c compatible sound card
DirectX 9.0c or higher (included on Disc)
Multiplayer: TCP/IP Broadband Internet connection
Windows compatible USB Gamepad
1280 x 720 monitor resolution

Pro Evolution 2011 SUPPORTED CHIPSETS:
NVIDIA - GeForce GTX285, 9800, 8800, 8600, 7950, 7900, 7800, 7300, 6800, 6600
AMD/ATI - Radeon HD5850, HD5770, HD4870, HD4650, HD3870, HD 3470, HD2600, HD2400, X1900, X1650, X1600, X1300

Pro Evolution 2011 MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS:
Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent processor
1GB RAM
8GB free hard disk space
4x DVD-ROM Drive
DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 6600 or AMD/ATI Radeon x1300 video card)
Multiplayer: TCP/IP 192 kbps or higher
Windows compatible keyboard
800 x 600 monitor resolution

Ако ништо друго барем минималниве треба да ти ги поддржува. Шо програми други имаш инсталирано: Photoshop, Nero (некоја чудовишна верзија од 1 гига :) ), Мозилата исто завзема процесор и меморија, да не си режел/копирал цд во тек на играње или едноставно не ти е форматиран долгоооо време и се насобрале мали, штетни програмки како скрин сејвери, мали игрички и сл.....

Ако не е ништо од ова претпоставувам да не е графичката пошто гледам и на минимум бара pixel shader 3.0 па ако твојата нема тоа тогаш :(

-надополнето-

Како што и претпоставував: клик овде I'm so sorry :( (ама тоа е споредено со recommended settings, и за мојата конфигурација дава вака ама ти викам лета без проблеми :) )

Член од
17 април 2008
Мислења
393
Поени од реакции
41
А вака да ти кажам јас поедноставно, може? Да си побараш на Google што спецификации имаат твоите компоненти и да ги споредиш со System Requirements за играта. За процесорот битно е само типот и гигахерците, за рам имаш рам ко шо гледам, а за графичката види колку видео меморија има, pixel shader и слични работи. Вака како што гледам не би трбало да ти прави проблеми, сигурно процесорот ти е оптоварен со нешто друго и не може да посвети внимание на играта. Јас ја играм на лаптоп АСУС со 2.0 Ghz Core2Duo, ATI Radeon HD 3470 (512 mb, pixel shader 4.1, DirectX 10) i 4 GB RAM. игра без проблеми на high settings. :)

Pro Evolution 2011 RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS:
Intel Core2 Duo 2.0GHz or equivalent processor
2GB RAM
8GB free hard disk space
8x DVD-ROM Drive
DirectX 9.0c compatible video card. 512MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 or AMD/ATI Radeon HD2400 or better)
Multiplayer: TCP/IP Broadband Internet connection
Windows compatible USB Gamepad
1280 x 720 monitor resolution

Pro Evolution 2011 SUPPORTED CHIPSETS:
NVIDIA - GeForce GTX285, 9800, 8800, 8600, 7950, 7900, 7800, 7300, 6800, 6600
AMD/ATI - Radeon HD5850, HD5770, HD4870, HD4650, HD3870, HD 3470, HD2600, HD2400, X1900, X1650, X1600, X1300

Pro Evolution 2011 MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS:
Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent processor
1GB RAM
8GB free hard disk space
4x DVD-ROM Drive
DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 6600 or AMD/ATI Radeon x1300 video card)
Multiplayer: TCP/IP 192 kbps or higher
Windows compatible keyboard
800 x 600 monitor resolution

Ако ништо друго барем минималниве треба да ти ги поддржува. Шо програми други имаш инсталирано: Photoshop, Nero (некоја чудовишна верзија од 1 гига :) ), Мозилата исто завзема процесор и меморија, да не си режел/копирал цд во тек на играње или едноставно не ти е форматиран долгоооо време и се насобрале мали, штетни програмки како скрин сејвери, мали игрички и сл.....

Ако не е ништо од ова претпоставувам да не е графичката пошто гледам и на минимум бара pixel shader 3.0 па ако твојата нема тоа тогаш :(
Брате ги фаќам не само Минимум Requirements , туку и Recomended Requirements и кога одам specifications ми пишува дека Сите ми се GOOD само на рамот ОКЕЈ
Денес ќе идам на сервис за да видам шо му е...

--- надополнето ---

HEHEH brad so sorry denes odam kupuvam nova graficka u picku mater veke so ovaa mojata .:)

--- надополнето ---

Btw сега ја проверив и твојата конфигурација и исто така вели дека не се игра а кај теб е на ХАЈ сеттингс репашш...http://www.game-debate.com/games/index.php?p_make=Intel&p_deriv=Core+2+Duo+T5870+2.0GHz&gc_make=ATI&gc_deriv=Radeon+HD+3470&g_id=951&game=Pro+Evolution+Soccer+2011&ram=4&checkSubmit=#system requirements

--- надополнето ---

Кај мене знаеш како прави ? Си игра нормално , нормално и кога ми доат пред голот или јас кога им доам пред голот коа почне да сецка 1 фпс у Пичку матер ...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.970
Поени од реакции
7.101
Брате ги фаќам не само Минимум Requirements , туку и Recomended Requirements и кога одам specifications ми пишува дека Сите ми се GOOD само на рамот ОКЕЈ
Денес ќе идам на сервис за да видам шо му е...

--- надополнето ---

HEHEH brad so sorry denes odam kupuvam nova graficka u picku mater veke so ovaa mojata .:)

--- надополнето ---

Btw сега ја проверив и твојата конфигурација и исто така вели дека не се игра а кај теб е на ХАЈ сеттингс репашш...http://www.game-debate.com/games/index.php?p_make=Intel&p_deriv=Core+2+Duo+T5870+2.0GHz&gc_make=ATI&gc_deriv=Radeon+HD+3470&g_id=951&game=Pro+Evolution+Soccer+2011&ram=4&checkSubmit=#system requirements
Ќе фрлаш пари за нова графичка само за играва??? Мора ептен да ја посакуваш :) Знам како се осеќаш. За мојата конфигурација да, дава дека не е ОК ама тоа е споредено со препорачаните, а ти викам немам никакви проблеми. Пробај прво форматирај го, инсталирај си одново ХР или 7 и играта и пробај, не купувај одма графичка, верувам дека со чиста инсталација ќе биде ок.

Kajgana Shop

На врв Bottom